Business & Café

5+1 jel, hogy készen állsz egy vállalkozás elindítására - akkor is, ha nem gondolnád

21 júl 2015

Egy vállalkozás elindítása kívülről a legtöbbször elérhetetlen célnak tűnik - tévesen. Mégis vannak, akik már a küszöbön toporognak, de még nem lépnek be az ajtón. Honnan tudhatod, te is egyike lehetnél a következő sikertörténetnek?

sikerkepessegek.png

1. Az ötleten túl

Ötletei mindenkinek vannak. Remek ötletei is. Lapozzunk. Az álmodozást ezen a ponton félre kell tenni, másnak van itt az ideje, és ezt jól tudod. Hétköznapi problémákra hétköznapi megoldások kellenek.

Ha a gyökeréig ismered azt a problémát, amit megoldandó helyzetből kifizetődő megoldássá konvertáltál, biztos alapokról indulsz.

2. Folyamatosan validálsz

tumblr_nmqekmc5mc1r3pv4qo1_500.jpg

A validálás az a folyamat, amikor a haverokkal való sörözgetés után másnap is előveszed az átbeszélteket, és elkezded élesen tesztelni. Kikérdezed az ismerőseid, vagy ami még jobb - a konkrét célközönséged, vagy szakembereket.

A visszajelzéseket egy adott rendszer köré csoportosítod, és több nézőpontból is megközelíted. A lényeg: foglalkozol az elképzelt, vagy korai szakaszban megvalósított termékkel, szolgáltatással.

3. Aktívan figyelsz

tumblr_np73151ajr1r3pv4qo1_500.jpg

Nyomon követed a hőn áhított szakterületet? Figyelsz a változásokra, jelekre, akár még a jóslatokra is? Gondolkodsz és nyomozol, vajon mit hoz még a jövő? Követed a sajtóját, utánaolvasol az újdonságoknak, híreknek?

A naprakészség elengedhetetlen, és ezt te is jól tudod.

4. Megértetted, hogy nem kell tökéletesen készen állnod

tumblr_nig4o7fle61s672g3o1_540.jpg

A szemérmetlen igazság az, ha a sikeres emberek addig vártak volna, míg készen érzik magukat az indulásra, sosem tették volna meg az első lépést. Egyszerűen nem létezik tökéletes készenlét.

A tapasztalatod nem abból nyered, ha egy íróasztal mögött kuporogva szakkönyveket olvasol, vagy egy szórakozóhely cigizőjében félspicces okoskodók "énbezzegígycsinálnám" hantáid hallgatod.

A jó matrózt a tenger neveli.

Lépj ki a komfortzónádból, és cselekedj!

5. Előretervezel

tumblr_nob3bibtrh1rozvumo1_540.jpg

Elővettél már egy füzetet, és elkezdtél kulcsszavakat felírni? Esetleg - ha még játékosan is - de bevételi terveket, elképzeléseket felvázolni? Tudatos vagy, és figyelsz a lehetőségekre? Tartalékolsz egy esetleges vállalkozás elindítására? Tudatosan fejleszted magad, és a készségeid?

A tervezés hatalom. Ez adja azt a plusz lépést, ami a tudatlanul tévelygők elé helyez téged.

+1 Már játszol a gondolattal

tumblr_nduquxel7c1stdmfoo1_540.jpg

Már felírtad, mi lenne a domaincímed? Esetleg összeállt a fejedben, kikkel indítanád a céged? Rajzoltál titokban egy logót, vagy írogattál egy kezdetleges üzleti tervet?

Remek!

Ne várj tovább, lépj elő, és mutasd meg a világnak.

Vállalkozást indítani nem ördöngősség, hanem tanulható lépések sorozata!

Elakadtál, nem tudod hogyan tovább? A folytatásról már több cikket is írtunk, melyek garantáltan segítenek az úton!

Ajánlott cikkeink:

süti beállítások módosítása