Business & Café

Emberek akik véletlen lettek milliomosok

23 aug 2015

Bizony, véletlenül. Nem a lottón nyertek, nem az utcán találták a pénzt, csak élték az életüket és belekezdtek valamibe ami jó ötletnek tűnt, és hirtelen azon kapták magukat, hogy fuldokolnak a pénzben. 3 véletlen meggazdagodás következik!

giphy.gif

1. A Slinky Ügy

slinky.jpg

Richard James Philadelphiai hajógyári alkalmazott egészen véletlenül lett milliomos. 1943-ban ahogy melózgatott az asztalánál, megfigyelte, hogy egy rugó milyen jópofán bukfencezik le egy asztalról. Gondolta megérne egy próbát a játékként való forgalmazás, ezért 200 darabot rendelt, hátha a karácsonyi pörgésben 1 dollárárt megveszik az ajándék után kajtató szülők.

Nos a 200 darab egy órán belül elfogyott, és innentől kezdve eléggé felpörögtek az események: gyár és vállalat alakult és több, mint 300 millió Slinkyt sóztak el azóta. James úgy tűnik nem értékelte annyira a siker egzisztenciális vonulatait, miután dollár milliókat adományozott kedvenc bolíviai szektájának (majdnem csődbe juttatva ezzel a céget), 1960-ban visszavonult az üzleti élettől. A Slinky bizniszt felesége Betty vitte tovább, aki 2008-ban hunyt el, 90 éves korában.

2. Thales Panagides brazil bikinijei

brazilian-bikinis-2016.jpg

Thales Panagides görög származású amerikai állampolgár, a főiskolai diplomája megszerzését követően elrepült Brazíliába, hogy a családja egyik tagjának segítsen beindítani egy kis internetszolgáltatót. Thales hamar felismerte, milyen előnyökkel jár az új élete: homokos strandok, nyugodt brazil életforma, óceán, nők, miegyéb. Nem is kellett neki ennél több, eldöntötte kiszáll az internetbizniszből és valami helyi termék után néz, amit hazafelé exportálva lehetne pénzt is keresni, és élete végéig Brazíliában nyaralni is.

A nagybetűs "Véletlen" itt sem váratott magára, szerencséjére megismerkedett egy ottani görög fickóval aki bikiniket gyártott. Futottak egy kört az E-bay-jel és innentől kezdve semmi sem szeghette meg a Panagides karrier szárnyalását. Létrehozta a brazilian-bikinis.net oldalt és kizárólagos brazil bikini forgalmazó lett 40 országban. 

3. Két lökött haver gazdagra hülyéskedi magát

josh_abramson_ricky_van_veen_mtv_collegehumor_fjgkfj1tds0l.jpg

Átlagosan induló történet, 1999-ben két középsulis havert eltérő egyetemekre vesznek fel. De Josh Abramson és Rick Van Veen, ahelyett, hogy hétvégente otthon elmentek volna italozni és eközben történeteket cserélni, mint ahogy az átlag magyar egyetemisták csinálják hasonló helyzetben, inkább csináltak egy honlapot. Nem is akármilyen honlapot, hanem a collegehumor.com oldalt, ahová feltöltötték a különböző ökörségeket, amik az egyetemi élet során előfordulnak. Ez pedig néhány éven belül olyan népszerű terméknek bizonyult, hogy az oldaluk havonta 8 millió egyéni látogatót produkált. Természetesen népszerűek lettek és hülyére is keresték magukat, az oldal azóta is megy, a srácok pedig sok mindent csinálnak: könyvet írnak, bedolgoznak az MTV-nek, videókat csinálnak.

moremoremore.png

cowork02.png

 

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

  

(Képek: brazilian-bikinis.net, pdx-rtro.com, giphy.com, pictures.gi.zimbio.com)

(Sztorik: Enterpreneur)

süti beállítások módosítása