Business & Café

Hogyan győzheted le a konkurenciád?

09 feb 2016

Neked is ismerős a helyzet, mikor hirtelen felbukkan a te területeden egy ismeretlen konkurens, aki megpróbál föléd kerekedni és elcsábítani az ügyfeleidet? Vagy egy régi rivális, aki bekeményített és le akar söpörni a piacról? A konkurencia felett győzelmet aratni egyáltalán nem lehetetlen, csak ismerni kell a megfelelő módszereket!
competition_2.jpg

1. Nem kell folyamatosan figyelned őket!

Miért? Míg a konkurenciáid (mert valószínűleg több is van/lesz) után futsz, lemaradsz. Értékes időt veszítesz el, amit arra is fordíthatnál, hogy új ötleteket, stratégiákat, kampányokat találj ki és valósíts meg.

Attól a versenytárstól kell félned, amelyik egyáltalán nem foglalkozik veled. Csinálja a dolgát, méghozzá egyre jobban és jobban.

Henry Ford

2. Elemezd a piacot!

market-analysis-template.jpgAmit viszont folyamatosan figyelned kell, az a saját célpiacod és annak a változásai. Csatlakozz fórumokhoz, hogy jobban megismerd és felmérhesd az igényeiket, problémáikat. Olvasd el a hozzászólásaikat a tevékenységeddel kapcsolatos témákban. Akkor győzhetsz igazán, ha te jobban ismered a célpiacod, mint a konkurenciád. Így a friss megoldásokkal te mindig előbb fogsz jelentkezni.

3. A régi vásárló kincs

Törekedj rá, hogy azok akik már hosszú ideje a te ügyfeleid, azok is maradjanak és ne pártoljanak át a konkurenciádhoz. Az ő ajánlásaik, pozitív visszajelzéseik segítenek majd bevonzani az új ügyfeleket.

4. Ne másolj!

the-original-and-profitable-business-today-1856hq5.jpg

Lehet, hogy a konkurencia másol téged, de te ne tedd ugyanezt. Az emberek az egyediséget szeretik. Nem kell neked is ugyanazokon a platformokon megjelenned, mint a vetélytárs. Keress olyan felületeket, területeket, hol ők pont nincsenek jelen, így nagyobb eséllyel szerezhetsz új ügyfeleket.

5. Van, amit viszont figyelned kell!

Ha hibázik a konkurencia, jó lesz odafigyelni, hogy te azt a hibát ne kövesd el. Ezt leginkább a vásárlók, érdeklődők reakcióiból (blogon, közösségi oldalakon, kommentekben) tudod leszűrni. A Te terméked/szolgáltatásod lehet az ő hibájukra a megoldás.

Számos módja van a konkurenciád legyőzésnek, de egyet ne feledj: addig vagy igazán fölényben, míg élvezed a versenyt és nem élet-halál harcként fogod fel, amiben egyikőtöknek vesznie kell.

moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

index.jpgMiskei Tímea
Pázmány Péter Katolikus Egyetem bölcsészkarán végeztem magyar nyelv és irodalom szakon, modern magyar irodalom szakirányon. Szakmámat tekintve alkalmazott grafikus vagyok. Mindenem a design, azon belül is az információs design és a csomagolástervezés.

süti beállítások módosítása