Business & Café

5 elengedhetetlen mobilapplikáció utazóknak

01 máj 2016

Rengeteg hasznos alkalmazás van, amelyek nem olyan ismertek, mint a Foursquare, az Airbnb, a Skyscanner vagy a Tripadviser. Bőröndpakolástól, tankoláson át mindenre van már applikáció, de lássuk a leendő kedvenceket!nicon.png

    • Pocket Guide (IOS & Android)
      Amellett, hogy rálátást nyerünk a város és környékének nevezetességeire, a saját idegenvezetőnk is ez a kis alkalmazás. Komplett túrákon visz végig a videók segítségével, több mint 150 városban. Szerencsére offline módban is segítségünkre van, így nem kell az internetre hagyatkoznunk. Érdemes már az utazásunk előtt böngészni!

    • Time out (IOS & Android)
      Az esti kikapcsolódáshoz tökéletes segítség a Time Out. A közelünkben lévő helyek közül ajánl éttermeket, bárokat és szórakozóhelyeket, illetve tekintettel van a hétvégi programokra is.

      large15.jpg
    • Foodspotting (IOS & Android)
      Ebben az alkalmazásban az a legjobb, hogy nem feltétlenül az éttermet magát és a kiszolgálást értékelik, hanem a különböző fogásokat képpel és véleménnyel együtt. Így még készülődés közben el lehet dönteni a fogások alapján, hogy melyik étterem a szimpatikusabb ár-érték és adag arányában.

    • Tipulator (IOS & Android)
      Ez az alkalmazás tökéletesen megoldja azt a problémát, amikor hirtelen kell szétdobni a számlát. Sajnos a borravaló etikettel nincs tisztában országokra lebontva, de így is hasznos lehet, hogy elkerüljük a kínos fejszámolásokat a pincér előtt.
      tumblr_n9nc8rrdqb1sn2thco1_1280.jpg
    • Packing Pro (IOS)
      Véleményem szerint ez a lista egyik leghasznosabb eleme. Útitervtől függően összeállít egy listát arról, hogy mire lehet szükséged (illetve a családtagoknak). Még kategóriákra is bontja a listát, méghozzá úgy, hogy külön veszi azokat, amelyek létszükségesek, illetve néhány utazás előtti teendőt is számon tart.

    • PackPoint Packing List Travel Companion (IOS & Android)
      Ügyes kis alkalmazás, amely hasonlóan az előzőhöz, segít bepakolni a bőröndbe. A PackPoint-nak az az erőssége, hogy elsősorban a kiválasztott programoktól függően ajánl fel holmikat, amiket magaddal kell vinned.
      camera-map-passport-travel-favim_com-3074892.jpg
    • Postagram (IOS & Android)
      Emlékeztek még a régi képeslapokra? Ezzel az alkalmazással a családi képeket elő lehet hívatni képeslap formájában és feladni az otthoniaknak.

moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

anita_200.pngFejér Anita
Az ELTE nemzetközi tanulmányok végzős hallgatója vagyok. Az UNICEF Magyar Bizottság Alapítványnál is tevékenykedek, korábban a Kreatív Európa Iroda gyakornoka voltam. Fő érdeklődési területem a diplomácia és a biztonságpolitika. Ezen felül számos diákszervezetben, és az NGO-ban is aktív tag vagyok.

süti beállítások módosítása