Business & Café

7 tanács, mielőtt elindulnál a siker útján

01 aug 2016

Elindulni mindig nehéz, különösen ha első vállalkozása előtt áll az ember. Cikkünkben utat mutatunk, melyek azok a fontos szempontok, amiket érdemes mérlegelni, a hosszú út előtt. 

venice-piazzale-square-sunset-picjumbo-com.jpg

1. Minden összefügg mindennel

Akár tetszik, akár nem, az életed különböző vetületei erős hatással vannak egymásra. Az életünk egy összefüggő rendszert alkot, amelyben a jelenben meghozott döntéseink jelentős mértékben befolyásolják a jövőnket.

Nevezhetjük Pillangó-effektusnak, kitartásnak, vagy a jó öreg 'mindenki a maga szerencséjének kovácsa' mondást is alkalmazhatjuk, a lényeg nem változik. Ha pozitív változásokat hozol az életedbe, az mindenre pozitív hatással lesz.

Egyszerű példa: elkezdesz figyelni a testedre. Az egészséges élet segíteni fog, hogy gyorsabban vágjon az agyad, a változó külsőd és frissülő szervezeted magabiztosságot ad, ez pozitívan hat majd a magánéletre is, ami pedig általában a hossztávú szakmai siker egyik alappillérét is jelenti. Egyszerű összefüggés, nemde?

2. Döntened kell

photographer-designer-office-workspace-setup-from-above-picjumbo-com.jpg

El kell döntened, hogy mi az igazán fontos számodra, és meg kell tenned érte mindent. Nincs kedved megírni azt a mailt? Nagyon meleg van? Inkább nem mész el arra a rendezvényre?

Otthon ülni mindig kényelmesebb, de ha otthon maradsz, lehet, hogy éppen azzal mulasztod el a legnagyobb szerencsédet!

Kulcsár Edina

A te döntéseid okozzák majd azt a rengeted lemondást, küzdelmet, és kényelmetlenséget, de a siker is a tiéd lesz.

3. Tényleg csak rajtad múlik

Fájdalom, de a jó döntéseket senki nem hozhatja meg helyetted. Kérhetsz segítséged, adhatnak neked tanácsokat, de az igazán fontos részét neked kell intézned.

Például, hogy mit akarsz csinálni, vagy mennyi pénzt akarsz csinálni. Elvégre az egyetlen szempont amit figyelembe kell venni, hogy milyen szinten akarod, és milyen szinten vagy képes játszani a játékot.  

4. Felesleges félelem

Sokan azért nem vágnak bele a nagy kalandba mert félnek. Félnek a kudarcról, vagy attól, hogy nem azt az eredményt kapják amire számítanak. A félelemnek pedig rengeteg embert kárhoztat tétlenségre.

Remélem meg tudlak győzni róla, hogy a félelem teljesen felesleges. Nézzük mit mond a lélektan. Alapvetően az ember félelmei mindig a halál gondolatához vezethetőek vissza. Szeretjük kerülni a fájdalmat és a kockázatos helyzeteket, mert ez ad egy hamis biztonságérzetet.

Egy unalmas, boldogtalan szürke életet, amelyben minimálisra csökkentjük a visszautasítás vagy csalódás kockázatát, de ezzel együtt el is dobjuk magunktól azt a mérhetetlen örömet, amit a korlátaink legyőzése, a céljaink elérése ad.

Éppen azért, mivel a halál nem elkerülhető, meg kell próbálnunk a lehető legértékesebben töltenünk a számunkra adatott időt.

És különben is, mi van ha nem sikerül?

5. A pénz nem barát, de nem is ellenség woman-in-pink-coat-standing-next-to-a-supercar-picjumbo-com.jpg

Pénz, sokak nagy álma és egyben legnagyobb félelme. Mintha a pénz a gonosz megtestesülése lenne, és az aki pénzt csinál maga is bemocskolódna. Nos ez nem így van.

Nincsen gonosz pénz, vagy jó pénz. A pénz egyszerűen egy fizetési eszköz, ami lehetővé teszi az értékek összehasonlítását.

A pénz annak az elismerése, hogy amit csinálsz jól is csinálod, és komoly értéket jelent a vevőköröd, a környezeted, vagy a teljes társadalom számára. Kár lenne moralizálni azon, hogy mi az amiért az emberek fizetnek, és hogy ez értékes-e vagy sem. Számukra értékes, és ez az üzletben elég is.

6. Ne várj a tökéletes pillanatra!

Én is vártam. És rajtam kívül rengetegen várnak és ráadásul rengeteget. Arra a pontra amikor már az elméleti tudásuk meghaladja a jelenlegit. Amikor a csillagok állása a legkedvezőbb. Amikor már minden együtt lesz a sikerhez. 

A tökéletes pillanat most van.

Természetesen nem ész nélkül és felelőtlenül kell belevágni, számos olyan szempontot kell mérlegelni, mint a megélhetés, vagy a lehetőségek, de a várakozás és a tervezgetés egy idő után már nem fognak segíteni. Vágj bele, indulj el az álmaid után, még ha csak biztonsági üzemmódban is!

7. Nem meló, művészet

Teljesen mindegy, hogy mivel foglalkozol, a profizmusodnál szimpatikusabb ajánlóleveled nem lehet. Ha egyszerűen teszed a dolgod, és mindenki másnál jobban, nem menekülhetsz a siker és az anyagi elismerés elől.

Emeld a foglalkozásod művészi magasságba, az elhivatottság minden területen a csúcsra repít majd!

moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

süti beállítások módosítása