Business & Café

Rejtély nagy R-rel! Újabb fiús játék a Hungaroringről

27 sze 2017

Mi az? Egy német eleganciával megáldott autó, ami imádja a városi, nyugodt tempót, de kimondottan morcos tud lenni egy veRsenypályán?

golf1.png

A találós kérdés egész konkrét megválaszolása előtt lássuk a részleteket!

1. Városi autó

Na jó, mégis elmondom a választ, amire leleményesebb olvasóink már rájöhettek: ez pedig nem más, mint a Volkswagen Golf R.

Szóval, miért tökéletes városi autónak? Egyértelmű a válasz - alacsony tempónál stabil és magabiztos az autó, ráadásul a benti tér annyira tág, hogy kényelmesen elfér a család minden egyes tagja. Külön kiemelem még a középső kijelzőt is, ami akkora, hogy az autó első használatakor azonnal magára vonzotta a tekintetünket.

golfbelso_1.png

Azonban, ha körbefutunk az autó körül a duplacsövű kipufogó elárulja nekünk, hogy nem egy mezei Golfról beszélgetünk.

2. ‎Versenyzésre (is) született

A hungaroringi teszt során aztán eljött az igazság pillanata, amikor kipróbálhattuk mire képes egy versenypályán a gép.

Első tapasztalatunk, hogy zseniálisan érződik a 310 lóerő préselő hatása, amire a versenyzéshez igazított kormánykerék még ad egy pluszt a tökéletes élményhez.

golf2.png

Az autó hangja a magasabb fordulatszám tartományban egyszerűen zseniális, teljes mértékben megvan a versenyzés "feeling"-je az embernek, az összkerékhajtásnak köszönhetően pedig az úttartása is zseniális az autónak.

Az átlagosnál is erősebb fékrendszerrel látták el a Golf R-t, amit tapasztaltunk is. Egy-egy rövidebb féktáv bevételénél a mellett persze, ahogy lassul az autó, szorosabbra feszített biztonsági övekkel tartja az utasokat az ülésekben. Ez elsőre elég ijesztő volt, főleg, hogy alig kaptunk levegőt, de másodjára már élveztük a pillanatot.

Ezek után mit is lehetne mondani? Tökéletesen megfelelt!

3. ‎Összefoglalás

Ebben az autóban nagyon harmonikusan található meg mindaz, amire a városban és egy versenypályán is szükségünk lehet. A forgalomban képes olyan szelíden közlekedni, hogy aki nem tapasztalta mire képes egy versenykör alatt, nem is hisz a szemének.

Az autó hangja lenyűgöző, a városban nyugodt, de a versenypályán megmutatja az igazi énjét. Ugyanakkor azt is tudni kell, hogy komoly versenyszimulációra kevésbé képes. Aki szereti a kompakt megoldásokat, és szeretné a gyerekeket is elvinni az oviba, de a versenyzést sem veti meg, azoknak tökéletes választás!

Ezúton is szeretnénk megköszönni a Porsche Hungáriának a tesztlehetőséget, ismételten zseniálisan éreztük magunkat!

Csekkold a galériát az összes képért!

 

Kövess minket a közösségi médiában is!

Egy kattintás most milliókat érhet!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása