Business & Café

Mi az? A magyar lakosság öt százaléka ismeri, mégis óriási potenciál van benne?

04 dec 2017

Felgyorsult világunkban alig jut időnk minden egyes iparág fejlődését figyelemmel követnünk. Ebből következik, hogy van egy szegmens a piacon, amit a magyar vállalkozók csupán öt százaléka ismer, de éveken belül szinte mindenki ezt a technológiát fogja használni. Lássuk a részleteket!fintech_financial_technology_icons_circuit_board_thinkstock_664731514_3x2-100736056-large.jpg

Ez pedig nem más, mint a fintech szektor térhódítása a piacon, viszont mielőtt belemennénk a részletekbe tisztázzuk a fintech fogalmát:

A fintech (Financial Technology), magyarul a pénzügyi technológia egy, az utóbbi években rohamosan fejlődő iparág, amely olyan technológiák és szoftverek fejlesztésével foglalkozik, amik a pénzügyi szolgáltatásokat teszik hatékonyabbá, olcsóbbá, sőt, olykor jelenleg még használatban lévő szolgáltatásokat szüntetnek meg, és teljesen újakat alakítanak ki.

A szektor térhódításának mértéke pedig sokkal komolyabb, mint azt hiszed. Egyes számítások szerint a fintech 1.0-n már rég túl vagyunk és jelenleg a 2.0 korszakát éljük, de rövidesen érkezhet a fintech 3.0. Ennek tükrében elképesztő, hogy a magyarok mindössze 5%-a ismeri a fogalmat.

Ahhoz, hogy ezt a fejlődést meg tudjuk érteni, egy kicsit vissza kell mennünk a múltba. A mai fejlődés nagyjából hasonló mértékű, mint az 1800-as években, amikor a közlekedés gyökeresen megváltozott. Az a közlekedési kultúra, ami hosszú évszázadokon át alakult, formálódott, tulajdonképpen 10-15 év alatt teljesen megváltozott és mindenki átállt a motorizált közlekedésre.

A digitális forradalom folyamata nagyjából a kétezres évek elején kezdődött el, ami lényegében párhuzamba állítható az előbb említett közlekedéses példával, hiszen gyökereiben változtatta meg az internet például az emberek közötti kommunikációt is.

Azt gondolom, a most induló fintech lényege ma az, hogy a vállalkozások és a magánszemélyek a pénzügyeiket, a gazdasághoz való kapcsolatukat fogják egész máshogy intézni. - Stygár László, a Számlázz.hu szolgáltatás-fejlesztési vezetője, alapító-tulajdonosa.

Ami azt illeti, a bankrendszer esetén teljes mértékben ugyanaz a helyzet, mint anno volt a közlekedéssel. Évezredek óta ugyanaz az alapja - beteszem a bankba a pénzem, kiveszem a bankból a pénzem, ha pénzre van szükségem, akkor a bankhoz fordulok, és így tovább. Nyilván a folyamat azért változott, de alapjaiban a rendszer évszázadok óta ugyanaz.
A fintech azt is jelenti, hogy ez, az évszázadok óta tartó folyamat gyökereiben fog megváltozni. Mivel  még csak gyerekcipőben jár, ezért nehéz megmondani az irányt, de egy biztos, a VÁLTOZÁS.

És itt lép be a Számlázz.hu!

Stygár László már több, mint 13 éve építi a Számlázz.hu-t, ami 50 ezer+ vállalkozást szolgál ki és 25 millió+ számlát tart nyilván. Így joggal mondhatjuk, hogy 2017-re főleg az új szolgáltatáscsomagok bevezetése után (hiszen konkrét fintech megoldásokat is kínálnak) a Számlázz.hu egy valóságos digitális pénzügyi assszisztenssé fejlődte ki magát.

Ez a számtalan, még Magyarországon is egyedinek mondható szolgáltatásnak köszönhető, mint például:

  • autokassza: bankszámla-számlázó integráció
  • direkt számlázás: olyan számlázási forma, amikor a számlát kiállító vállalkozás egy olyan másik vállalkozásnak küld számlát, ami szintén rendelkezik Számlázz.hu-s fiókkal. Így ez a számla bejövő számlaként fog jelentkezni a másik oldalon, és a két cég kimenő és bejövő számláit egyetlen számlázási fiókon belül kezelheti
  • online fizetési megoldások: régóta várt lehetőség a PayPal bevezetése, de nem ez az egyetlen opció.
  • ugyanilyen még a 0 Ft-os e-számla is, ami a Számlázz.hu-val egyáltalán nem elérhetetlen!

Ezeken a fejlesztéseken kívül azért sokkal több mindenről van szó, amikre december 6-án fény derül, hiszen a Számlázz.hu alapító-tulajdonosa Stygár László lesz a vendégünk a Szakmai szerda című műsorunkban. Szó lesz egy kicsit a múltról, a jelenről, valamint a digitális jövőképről is, ami elképesztő dolgokat tartogat számunkra. Vállalkozóként például rövid időn belül csak a kreatív folyamatokkal kell majd foglalkoznunk, hiszen az adatok a digitális térben saját maguktól fognak áramlani.

Már most kérdésed van? Ne tartsd magadban, írd meg nekünk, és az élő alatt Lászlónak szegezzük majd, vagy tedd fel TE a műsor alatt!

Minden, amit a digitális jövőképről tudni lehet egy helyen! - Találkozunk december 7-én 18 óra 30 perckor a Facebookon! - Ne feledd, aki lemarad, az kimarad!

Kövess minket a közösségi médiában is!

Egy kattintás most milliókat érhet!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png