Business & Café

Megfejtettük A Siker Titkát?

11 jan 2015

Olyan kérdést tettünk fel magunknak, amellyel valószínűleg nem voltunk egyedül – mi lehet a siker titka?

Hogyan érhetünk el olyan eredményeket, sikert, hírnevet, elismerést, akár vagyont, amelyre vágyunk?

Nem túlzó kifejezés, hogy az egyik legtöbbet taglalt kérdés és mítosz egyike, amelyről már számtalan könyvet, cikket írtak, filmet forgattak. Létezik vajon? És ha igen, mi lehet a misztérium kapujának nyitja?

main_blogsquare.jpg

Hogyan kezdtünk neki?

Természetesen – mint minden embernek – nekünk is megvolt a saját magunk által alkotott elképzelésünk az összetevőkről, amelyek összessége eljuttathat a hőn áhított célhoz.

Hosszú időn keresztül terveztük, szerveztük munkánkat annak fényében, hogy a lehető legeredményesebben tudjuk közvetíteni a végeredményt. A cél adott volt, már csak a megvalósítás volt hátra. Emelkedtek a telefonok, jöttek-mentek az e-mailek, a hangos elmélkedést felváltotta a cselekvés – amelynek hatalmas jelentőségét hamarosan látni fogjuk.

És ez most tuti?

Nem leszünk magunk által felkent próféták, akik a teljes anonimitás mögé bújva akarják megmondani, hogyan váltsd meg a világot. Kérdeztünk hát olyan személyeket, akik ismertek, elismertek, eredményeik pedig önmagukért beszélnek. A kérdéseiket az interjúsorozatban szándékosan egy adott rendszer köré építettük fel, hogy lekövethetőek legyenek a különbségek, vagy az azonosságok.

Sejtéseink beigazolódtak, és ha olvastad beszélgetéseinket, magad is láthattad, a siker receptje igenis összeállt – iparágtól függetlenül.

[Az egyes interjúkat →ide← kattintva tekintheted meg.]

Kiket kérdeztünk?

  • Geszti Péter – előadó, producer, szövegíró, reklámszakember
  • Punnany Massif – az ország legkeresettebb fesztiválzenekara, Sziget Himnuszának szerzői
  • Jakabos Zsuzsanna – többszörös Európa-bajnok, olimpikon úszónő
  • Klapka György – kereskedő, reklámguru
  • Hajnóczy Soma – bűvészvilágbajnok, nemzetközileg elismert szaktekintély
  • Hovány Márton – üzletember, a Hovány-csoport ügyvezetője
  • Csillag Zsuzsanna – divattervező, menedzser
  • Görög Ibolya – írónő, akkreditált előadó, protokoll szaktanácsadó

Kedves Olvasó! Arra kérünk, hogy amennyiben úgy érzed, részese akarsz lenni megfejtett misztériumunknak, kerüld a felületes olvasást, szánd rá ezt a tíz percet, hogy teljes egészében végigolvasod munkánkat, ez a Te érdeked is, nem szeretnénk, hogy téves következtetéseket vonj le. Köszönjük!  - a Szerkesztőség

A siker valódi titka

Megannyi beszélgetés, interjú után kész képet láttunk magunk előtt.

A legmeglepőbb az talán, hogy iparágtól, területtől függetlenül léteznek azok a vezérelvek, amelyek betartása igenis segíthet. Ismét kiemeljük: segíthet. Nem garantál. Hatalmas különbséget látunk benne. Az egyes jellemvonások megléte még kevés, hisz az egyensúly bármely rész kimaradásával megbomlik, így a hőn áhított eredmény nagy valószínűséggel el fog maradni.

Az ismérvek együttes megvalósulása hozhat csak sikert, bármelyik tartópillér kihagyása a siker "épületének" összeomlását eredményezheti.

Melyek azok az ismérvek, amelyek elengedhetetlenek?

 

  • Jó ötlet
    good_idea.png

Az ötlet kevés, azt még faragni, munkálni kell. Geszti Péter

Létfontosságú a megléte, de vajon mennyire meghatározó alap? Megosztó kérdés, de nekünk most általánosítva kell válaszolnunk: nem igazán meghatározó. Nem feltétlen kell mindennek világmegváltó ötletnek lennie, sokkal fontosabb a kellő kidolgozottság, és a precíz megvalósítás. Önmagában elég lehet? Korántsem, most jön a java!

  • Tudásbázis

Teljesen dilettáns módon, semmihez sem értve nem megy. Senki nem lett úgy milliomos, hogy: tehetségtelen vagyok, de azért milliomos leszek. Klapka György

Mindennek van egy olyan tudásbázisa, ami nélkül nem megy. Geszti Péter

Az adott iparágban igenis tájékozottnak, informáltnak kell lenni. Kívülről kell fújni a fogalmakat, törvényeket, szabályokat? Nem feltétlen, ha elvárás magaddal szemben, hát tedd, de fontosabb, hogy értsd, átlásd és nyomon tudd követni a szektorod, illetve a munkaterületed életét, sajátosságait.

  • Önismeret
    tumblr_n3bl51lfjc1snvbeyo1_500.jpg

Ne a trendeket kövessétek, hanem próbáljatok meg megtalálni a saját utatokat. – Jakabos Zsuzsanna

Meg kell értenünk, kik vagyunk, és ehhez mérten elengedhetetlen megtalálni azt a keretrendszerét az életnek, amelyben el tudjuk helyezni magunkat. – Geszti Péter

Legelőször középiskolában került elő egy hasonló kérdés: inkább humán, vagy reál érdeklődésű vagy? Ez nyilván csak példa, de az ember nem erőszakolhatja meg önmagát, tudnia kell, inkább vezető, vagy végrehajtó típus, illetve ezeken belül is milyen területek azok, ahol ki tud teljesedni úgy, hogy azt közben élvezi is.

  • Önfejlesztés

Hiszek abban, hogy egész életünkben fejleszteni kell magunkat, hogy folyamatosan meg tudjuk állni a helyünket az állandóan - és egyre gyorsabban - változó környezetben. – Csillag Zsuzsanna

Ahogy telt-múlt az idő, úgy jöttek új trendek, hatások, akár újabb formációk, folyamatosan updateltem – fejlesztettem - a tudásomat. – Farkas Roland (Punnany Massif)

Az a titkom, hogy egy kicsit mindig újat csinálok. Ha állandóan ugyanazt csinálod, belefásulsz. – Hajnóczy Soma

Megérted ki vagy, és kezded átlátni, az élet mely területén tudsz a leghatékonyabban működni.  Ez klassz, de egy ember sosincs készen. Mindig van hova fejlődni, mindig van olyan terület, ahol még többet lehet kihozni magadból. Nem állhatsz le, a világban egy dolog biztos: a változás. Van, hogy új szelek fújnak, és igenis tudni kell ilyenkor reflektálni az élet fordulataira.

  • Szenvedély
    tumblr_mkbtsurnl21rub0hvo1_500.png

A munkánkban akkor leszünk sikeresek, ha hitelesen végezzük. Mi ez? Hogy élvezettel, hibátlanul és másokat inspirálva tesszük a dolgunkat. – Görög Ibolya

A siker szerintem egy elégedettség érzéssel párosul, ha az ember azzal foglalkozik, amivel szeret, azt sikeresnek lehet tekinteni. Szóba került már, csináld azt, amit szeretsz, és nem kell dolgoznod – úgyhogy ez nekünk nem is munka.– Jakabos Zsuzsanna

Vagy szenvedéllyel csinálod vagy sehogy. – Hajnóczy Soma

Nagyon fontos, hogy jól érezze magát az ember, miközben csinálja a vállalkozást. – Klapka György

Megérted ki vagy, és arra is rájössz, miben leled örömöd. Ez elengedhetetlen. Bármilyen személlyel is beszélgettünk, amikor a munkájáról beszélt, csillogott a szeme, és nem teherként élte meg – sőt nem is munkának nevezte az esetek többségében. Fontos, hogy ne munkát, hanem életvitelt válassz. Amíg bármit teherként fogsz fel, itt megígérjük és felvállaljuk előtted: nem fogsz kimagasló eredményeket elérni vagy azokat fenntartani. 

  • Kitűzött célok / átgondolt vezérelvek

Én személy szerint azt gondolom, hogy a siker az, amikor az ember az előre kitűzött céljait a kívánt időpontban eléri. – Hovány Márton

Az még mindig kevés, ha csak célod van, a mellé kellenek álmok is, amelyek esetleg most még elérhetetlennek is tűnnek. Ezen felül […] mi is tudatos koncepciókkal dolgozunk már régóta.– Farkas Roland (Punnany Massif)

Semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja melyik kikötőbe tart – mondta Seneca. Hogyan tudnál észrevenni egy számodra kedvező helyzetet – amit te még véletlennek hívsz – amíg fogalmad sincs, mit akarsz az élettől, vagy, hogy tőled mit akar az élet?

  • Pozitív gondolkodásmód
    tumblr_nblpy0mrdo1rn4leho1_500.jpg

Ezt a közélet optimizmusként hívja, de mi szándékosan kerülni akartuk ezt a szófordulatot, mert nem annyira beszédes, mint a fent említett kifejezés. Egy gondolkodásmód, amely pozitív.

Pozitívan kell tekinteni a dolgokra. [...] Mindig van leküzdeni való nehézség,  de én úgy gondolom, ezek teszik széppé a munkánkat. – Jakabos Zsuzsanna

Lehet valaki örök túlélő típus, de ehhez az kell, hogy megválogatja a gondolatait, tudatos a gondolkodásmódjára. Mindenkinek teli van a feje gondolatokkal, de nagyon fontos, hogy azok pozitívak legyenek. – Hovány Márton

                És hogy miért fontos ez a szemlélet?  Mert...

…nem úgy van összeszerelve a világ, hogy a dolgok maguktól összeálljanak, vagy elsőre sikerüljenek. - Geszti Péter

A létezés semmit nem dob az öledbe. Lesznek kihívások, megoldandó helyzetek – ezeket ne is hívd problémának mától. A lényeg: tarts a szemed a célon, mosolyodj el, ha bármi hatás ér, és csak egy újabb lehetőségnek tekintsd, amely fejleszthet téged.

  • Rámenősség, vagányság – magabiztosság

Kis szerencse, vagányság, tehetség. – Klapka György

Egyszer úgy kellett megcsinálnom a műsort, hogy azt hittem belehalok, de a nézőket ez nem érdekli ők jó műsort akartak látni és kész. Meg kellett csinálnom, szerződés volt rá. Ilyenkor összeszeded magad, és kiderül, ki a faszagyerek. Hajnóczy Soma

Belegondolva nem sok olyan eredményorientált emberrel találkoztunk életünkben, aki ne lett volna magabiztos. A magabiztosság és a pozitív gondolkodás igen közel áll egymáshoz, mégsem ugyanaz. Egyik sem létezik a másik nélkül. Aki bízik önmagában, és tudja, sikert fog aratni, az ki tud állni magáért, és a céljaiért egyaránt. Nevezhetnénk a két tulajdonságot „társfeltételeknek”.

  • Nyelvtudás
    tumblr_ndccz6qsgj1qc1ogno1_500.jpg

Legalább egy nyelvet mindenkinek meg kell tanulnia, mert a világ nyitott, a globalizáció mindent elérhetővé tett. – Görög Ibolya

Azért azt be kell vallanom, hogy jobb lett volna, ha elvégzek egy főiskolát, vagy egyetemet. Nem azért, mert jobban tudnám végezni a munkám, hanem mert néhány dologban segíteni tudott volna. Ezek közül is a nyelvtudást emelném ki, amelyet fontosnak tartok. – Hovány Márton

Megfogadtam, hogy soha többet nem megyek olyan országba üzletelni, ahol nem beszélem a nyelvet. – Klapka György

Tanuljatok nyelveket is, mert ez jelenti majd a lehetőségeket a későbbiekben. – Jakabos Zsuzsanna

A 21. században, az internet és a globális gondolkodásmód világában fontosságot nyert magának az idegen nyelv ismerete. Főleg Magyarországon, ahol bizonyos területeken kevés potenciális vevőjelöltet érhetsz el.

  • Időzítés

Fontos az időzítés, megérzés arra vonatkozóan, hogy mikor van szükség valamire, mikor van az a pillanat, amikor valamilyen alkotást, produkciót, terméket a saját piacán meg lehet jeleníteni úgy, hogy arra igény támadjon. – Geszti Péter

Bizony nem mindegy, hogy egy termék, szolgáltatás mikor lép piacra. Fontos az időzítés, mert akár túl korán, akár megkésve valósul meg a terv, már közel sem biztos, hogy meg tudja hozni az átütő sikert. Az alkalmat pedig nem akkor találod, amikor keresed, hanem amikor kínálkozik.

  • Csapat/társak
    tumblr_mckk61l8731qb3srlo1_1280.jpg

Javaslom, keressen maga mellé társakat – egyrészt sokkal szórakoztatóbb, másrészt meg lehet osztani a pszichikai, fizikai, és anyagi terheket is. – Geszti Péter

A produkció létrehozásához rengeteg ember kell akikkel ötletelek: a szabóm, a technikusom, az asztalosom, a grafikusom… – Hajnóczy Soma

Sokan nem tudják, hogy az elmúlt években egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk arra, hogy minél komolyabb „háttércsapatot” tudjunk felépíteni. Tízen vagyunk a színpadon, de legalább ennyien dolgoznak a háttérben is. – Felcser Máté (Punnany Massif)

Egy jó csapat sokat segíthet, de sokat is árthat. Nem biztos, hogy minden esetben jól sikerül a "legénység" összeállítása. Ilyenkor, ha valaki többet árt, mint használ, válj meg tőle. Ami igaz, az igaz: bárki pótolható, akár csapattag is
Ezen felül beszélnünk kell egy sajátos jelenségről: a kapcsolatépítésről. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy rendkívüli fontossága lett a jó telefonszámok meglétének, de valóban ez igazi sikernek tekinthető?

A valódi siker a személyes önérvényesülés egyéni művészete, nem pedig kapcsolati hálók ügyes kihasználása. Itt máris külön lehet választani a sikert és a gazdagságot, mint elméleti jelenséget, illetve következményt.
Mi tudjuk, hogy a tehetség olyan, mint a víz: előbb-utóbb utat tör magának - és azt is, hogy a természet nem szegi meg törvényét.
  • Megújulási képesség

Nincs olyan üzletember a Földön, akinek mindig minden sikerül. Aki ezt mondja, az hazudik. […] Vannak emberek, akiket nem lehet a földbe döngölni, újra és újra felállnak és nekifognak, egyszerűen nem lehet őket eltaposni, ilyen karakternek kell lenni, mindig a csúcs felé törni. – Klapka György

Lesz, hogy nem sikerül, de még olyan is lesz, hogy beégsz vagy pofára esel, akkor pedig fel kell állni és újra megpróbálni. Ehhez bátorság kell, és pontosan ezért mondják, hogy bátraké a szerencse.  – Hajnóczy Soma

A kellemetlenségeket mindig kedvező változássá tudtuk alakítani. - Hovány Márton

Írásaink legnagyobb részében figyelmet szentelünk a megújulási képesség fontosságának kiemelésére. Mi ezt a hétköznapokban úgy hívjuk: „újratervezés”.

Ahhoz, hogy kiemelkedőek, különlegesek, eredményesek, innovatívak legyünk, igenis új dolgokat kell kipróbálni. Olyan területekre kell elmerészkedni és olyan szituációkat kell megtapasztalni és megélni, amelyek újszerűek, ezáltal a következményeik legnagyobb részt megjósolhatatlanok.  Ez a fejlődés egyik kulcsa, mert csakis így tudod a saját lábnyomod hátrahagyni a történelemben. Hogy közben hibázol? Ki nem? Nem az a lényeg, hogy hányszor esel el, hanem az, hogy hányszor kelsz fel.

  • Minőség
    04-vintage-picnic-record-player-camera.jpg

Interjúalanyaink ezt az ismérvet külön nem igazán hangsúlyozták ki, mi mégis hatalmas jelentőséget tulajdonítunk neki. Tesszük ezt azért, mert kivétel nélkül alázattal beszéltek magukról, és innen tudhatjuk, ez is része a sikernek.

Ha megvizsgáljuk a legnagyobbakat, láthatjuk, színvonalas, értékes munkákat adnak ki kezeik közül. Ha valami nem úgy sül el életükben, az nem annak köszönhető, hogy mellőzték volna az igényességet. Ők már tudják: csak a legjobb elég jó. 

  • Egyediség

Nagyon fontos az a személyes karakterbéli adottságrendszer, ami az embert alkalmassá teszi arra, hogy jól működjön. - Geszti Péter

Sosem akartam a társadalmi elvárásoknak megfelelni, mindig is a belső megérzéseimet követtem. - Farkas Roland (Punnany Massif)

Az egyediség előfeltétele a megfelelő önismeret, és önmagunk elfogadása. Ha rájössz ki vagy, tisztában vagy jellemed adottságaival - pozitívval, és negatívval egyaránt - akkor tudod átadni személyes esszenciád.

Nincs két ugyanolyan ember. Eredetileg nem. A társadalmunkban ez most nem így tűnik, mert ha kinézel az ablakon, a média világa által kreált embercsoportokat látsz. Ez azért van így, mert mindenki tartozni akar valahova, ezért próbál beilleszkedni "kasztokba", kultúrákba, mindenféle "csapatokba".

Amikor az emberek azt tehetik, amit akarnak, általában utánozzák egymást. De ezen mesterséges rétegek alatt mindenkiben ott lakozik valami különleges, páratlan, és másolhatatlan. A kérdés csak az: van e bátorságod ezt megtalálni, és felvállalni, mert ne feledd: aki mások nyomdokaiban halad, sosem hagyja hátra a saját nyomait.
  • Munka / szorgalom
    tumblr_nev4dmh3i71rdkhyxo1_1280.jpg

A siker elérésével kapcsolatban nincsenek problémáim, pedig sok minden kell hozzá, de elsősorban szorgalom. Be vagyok oltva a munkával gyermekkorom óta. Nem ördöngösség a vállalkozás, csinálni kell, és csinálni kell, és csinálni kell. – Klapka György

Azt ajánljuk mindenkinek, aki belekezd iparágtól függetlenül akármilyen vállalkozásba, hogy legelőször is legyen egy jó, működőképes ötlete, és azon kitartóan dolgozzon. A hosszú-hosszú kitartás - akármennyire is frázis – de meghozza a gyümölcsét. – Punnany Massif

Csinálni kell, időt, energiát, munkát, pénzt nem kímélve amennyire lehet belerakni magunkat a dolgokba. Hajnóczy Soma

Hiszek abban, hogy kemény, becsületes, kitartó munkával az ember szép sikereket tud elérni. – Hovány Márton

Nagyon sok munka van a mögött, míg az ember valamiben sikerre jut. – Geszti Péter

Az ötletekből komolyabb gondolatmenetek lesznek, aztán megvalósítási tervek végül sok-sok munkát, energiát belefektetve elérjük a célt. Csillag Zsuzsanna

Nem csak várni kell arra, hogy jöjjön a szerencse, hanem aktívan tenni is kell érte. Jakabos Zsuzsanna

Véleményem szerint nem lehet csak leülni egy sarokban és várni, hogy mikor is jön már az a fránya szerencse. [...] Amíg fizikailag bírom, addig fogok dolgozni. – Görög Ibolya

Elérkeztünk a legnehezebb – és egyben utolsó – szakaszhoz. Ahogy egy korábbi cikkünkben is írtuk:

„A cetlik felhalmozódtak, a stratégiák csőre töltve várják, hogy nagyot durranhassanak. Jó jó elég, mindent átbeszéltetek elégszer, most már valaki vegye fel a kagylót, nyomogassa a küldés gombot az email postafiókban! Ne aggódj, cselekedj!”

Vasárnap is foglalkozni kell vele? Elmúlt este tíz óra, de még nincs kész? Holnap hajnalban kell kelni? Áldozatokat kell hozni?

Nem, nem kell - senki nem tart pisztolyt a fejedhez.

De ahhoz, hogy elérd azt, amire vágysz, ezek nélkülözhetetlen kellékei lesznek a hétköznapjaidnak.

Azt is kijelenthetjük, hogy a sikert – magát az eredményt – gyakran elirigylik az emberek másoktól, de azt a munkát, ami mögé van téve, azt senki nem szokta magának kérni. Geszti Péter

Arányok

Úgy gondolom sikerült összefoglalni a hozzávalókat. Nagy örömmel fogadtuk, mikor legelőször eljutottunk idáig. Szívünk szerint itt le is zártuk volna első körben a cikket.

De jött egy gondolat.

A főzésnél is, még hiába tudod is az összetevőket, nem mindegy milyen arányban dolgozod azokat össze, hogy elkészüljön a műremek – például egy fenséges vasárnapi fogás.

Újabb tanulmányozást kezdtünk el aszerint, hogy milyen gyakorisággal, fajsúllyal hangzottak el a siker alkotórészei, hogyan épülhet fel logikusan, felvázoltuk a végeredményt.

szofelho.jpg

A legfontosabb – és leggyakrabban említett – hozzávaló a szorgalom, és az ehhez párosított megvalósító munka volt.

De nézzük átláthatóbban és precízebben azokat az arányokat.

kordiagram.jpg

Egy kis elemzés

Az egyes ”fűszereket” már logikai sorrendben átvettük, nézzük, mit mond a matek.

A kitartó munka és a szorgalom meghatározó szerepe jól látható, ez a jövőbeni sikered negyedrészét jelenti.

A megújulási képesség, vagányság, a csapat felépítése, önismeret, pozitív gondolkodás, tudásbázis, lelkesedés, önfejlesztés, célok, nyelvtudás, az egyediségre és minőségre való törekvés - tehát a felsorolt tételek jelentős része, számtanilag az egész siker 69%-a mind olyan tulajdonságot jelent, amelyet egyedül csak te tudsz fejleszteni, csak rajtad áll!

Nem akarunk üres és elcsépelt közhelyeket sorolni, de a sikered eléréséhez rengeteget kell dolgoznod és fejlődnöd. A felsorolt tulajdonságok sem olyanok amiket ne lehetne megfelelő mennyiségű gyakorlással elsajátítani. Nem tudsz megújulni? Hidd el senki nem fog helyetted. Azt mondod nem vagy vagány? Vedd fel a telefont és tárcsázz, mi történhet - nem sikerül? Na és, több millió telefonszám van az országban, mire felhívsz ezret hidd el vagány leszel. Angolul sem tanul meg senki helyetted, és így tovább.

A kördiagram fennmaradó 6%-a a nagy ötlet és a jó időzítés sokkal kisebb jelentőségű a valóságban mint hinnénk. Klapka úr aranyat árul és diót, nem spanyolviaszt. Az interjúalanyaink közül Ő foglalkozik legrégebben üzlettel - tehát jó példa - és mindig megélt belőle, 6 éves korában is, és 86 éves korában is - időzítéstől függetlenül. Thomas Edison mondta: a lángész egy százalék ihlet, és 99 százalék verejték. Ezek szerint közel járunk az igazsághoz!

Tanulság

tumblr_n5tuwu0u4v1scbh3so1_500.jpg

A legtöbben úgy gondolják, a siker kulcsa pusztán egy ütőképes felfogás, vagy világnézet. Megfeledkeznek arról a tényről, hogy a zárszerkezet is egy bonyolult berendezés, ahogy maga a kulcs is. Csak a tökéletes egyezés esetén nyílik ki az ajtó, különben ha túlságosan feszegetjük, beletörik.

Ahogy egy kulcs sem nyit minden ajtót, mindegyik egyénnek más és más a siker kulcsa.

A siker mint egyfajta Szent Grál kutatása nem egyszerű folyamat. A siker egy abszolút szubjektív fogalom, teljesen mást jelent egy kisgyermekét nevelő anyának, egy őslénykutatónak, vagy egy tőzsdeügynöknek. A viccet is biztos mindenki ismeri a halászról és a menedzserről. Azt gondolom, annyiban azért szűkíthetjük a kört, hogy tekintve a bizniszblog jelleget itt leginkább a megélhetés, a munka területén elérhető sikerről beszélhetünk.

Az interjúsorozat kezdetekor, szándékosan nem fogalmaztuk meg, hogy a siker, mint olyan mit jelent a számunkra, hiszen az már egyfajta prekoncepció, előzetes állásfoglalás lett volna. Most a sorozat végén azonban levonhatjuk a konklúziókat.

A siker egy értékes és megbecsült anyagi, társadalmi, erkölcsi állapot, amelynek megteremtése és fenntartása örömet okoz az egyén számára.

A legfontosabb tanulság talán az volt, hogy tényleg minden rajtunk múlik. Majdnem mindegy mit csinálsz, a lényeg, hogy hogyan csinálod. Ha kitartóan és szorgalmasan dolgozol a siker nem maradhat el! Végy példát az interjúalanyainkról akik időt, energiát, pénzt, és önmagukat nem kímélve addig dolgoztak és fejlődtek míg el nem érték a sikerüket - folyamatos fejlődéssel pedig fenn is tudták tartani!

Mi megtettünk minden tőlünk telhetőt, a munkánkat pedig tovább folytatjuk az oldalon, hisz az egyes tulajdonságok fejlesztése még csak most kezdődik!

Innen már minden rajtad áll, hisz sem a bölcsek, sem a gazdagok nem segíthetnek azon, aki elmulasztja, hogy saját magán segítsen.

Köszönjük, hogy az értékes idődet cikkünk olvasására fordítottad! Tudtál róla, hogy elköltöztünk? 

Csekkold le az új oldalunkat, szeretni fogod!

businessandcafe.hu

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása