Business & Café

7 Lépés A Gazdagsághoz

27 jún 2015

Létezne a meggazdagodás receptje? Talán nem is olyan bonyolult, mint hinnénk, csak nehéz szembenézni az egyszerű, de fájdalmas igazsággal? Nézzük meg Brian Tracy módszerét! Vagy inkább alkalmazzuk? luxury-bugatti-veyron-supercars-hd-wallpaper.jpg

1. Ki korán kel

Minden reggel, még azelőtt, hogy elkezdenél dolgozni, szánj magadra egy órát. Olvass valami motiválót (tudok is egy kitűnő blogot, ahol minden reggel 6-kor találsz új cikkeket), indítsd el a napodat valamilyen pozitív impulzussal. A reggeled meg fogja határozni az egész napod, ami a hatékonyság szempontjából nagyon is fontos.

2. A céljaid

Minden reggel szánj időt arra, hogy leírod és átgondolod a céljaidat. Tudom furcsán hangzik, de Brian Tracy szerint (aki pedig meglehetősen jól ért az önfejlesztéshez), azzal, hogy leírod a céljaidat egyre mélyebbre kódolod őket a tudatodban, ami segíteni fog a megvalósításukban. 

digital-entrepreneur-mobile-office-600x300.jpg

3. Tervezés

Próbáld meg megtervezni lefekvés előtt a következő napodat. Végiggondolni, egy gyors listát készíteni - és már kész is az átgondolt sikeres holnap. Egy ilyen jellegű átgondolt tervezés javítja a kitartást, segíti az önkontrollt, egyszóval összeszedetten fogsz tudni nekilátni a napi munkádnak.

4. Koncentráció

Összpontosíts a céljaidra. Ne hagyd, hogy bármi eltérítsen. A meggazdagodásod egyik legfontosabb eszköze az önfegyelmed lesz. A céljaidhoz vezető út apró, szinte nem is észrevehető részeredményekből áll, amik összesen eredményezik majd a végső célt. Olyan ez, mint megcsinálni egy diplomát. A végeredmény szempontjából nem jelentős dolog, hogy beültél matek előadásra, de a cél megvalósításának ez is egy lépése. Ahhoz viszont, hogy megugord ezeket a kis hétköznapi akadályokat, amik a céljaid teljesítéséhez szükségesek az önfegyelem a legnélkülözhetetlenebb erény.

luxurychalletcollectionm.jpg

5. Könyvek 

Mai mesterünk Brian Tracy konkrétan hanganyagokról ír autóvezetés közben, de én önkényesen módosítom a javaslatát könyvekre. És miért is ne? Ne csak zenét hallgass, képezd magad autóvezetés közben, metrózás közben, vagy bármikor amikor van 5 perced!

A hanganyagok hozzásegítenek a sikerhez és a gazdagsághoz. Mindössze egy jó ötletre van szükséged életed folyásának megváltoztatásához.

tumblr_nns13zdddo1snegd3o1_1280.jpg

6. Értékelés

Az összes fontosabb találkozód után gondold végig mit csináltál jól, és mit csinálnál másként legközelebb. A két kérdés előnye, hogy pozitív és előremutató válaszokat igényelnek, emiatt saját magad fogod majd motiválni, és a fejlődésed is szuper gyors lesz majd!

7. Keep smiling

Mivel mindenkinek saját maga a legfontosabb, ezért ügyfeleiddel bánj úgy, mintha milliomos maharadzsák lennének. A kapcsolatokba fektetett energia nagyon hamar megtérül.

A módszer már bizonyította a hatékonyságát, ezreket tett gazdaggá - innentől csak rajtad áll, hogy mihez kezdesz vele. A metódus 'feltalálója' szerint pedig minden egyedül azon múlik, hogy mennyi energiát fektetsz a céljaid megvalósításába - közvetetten pedig a hét lépés alkalmazásába. Gazdagságra fel! 

moremoremore.png

facebook_icon02.pngBusiness & Café - a Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

(Képek: tumblr, luxurychalletcollection, supercarshd)

(Cikk forrás: Brian Tracy: A siker kézikönyve)

 

süti beállítások módosítása