Business & Café

5+1 egyszerű mód, hogy igazán maradandó hatással legyél másokra

30 júl 2015

Mindenki arra vágyik, hogy sose felejtsék el - sőt mi több, úgy emlékezzenek rá, mint egy szuperhősre. A hétköznapok szuperhősei azonban nem átlagos emberek. Vagy mégis azok, csak ők már olyat tudnak, amit más még nem?

attractiveposture.jpg

19 évesen alapítottam az első cégem, aztán rövid idő leforgása alatt már 33 országban voltunk jelen valamilyen formában. Az első döbbenet akkor ért, amikor az először még csak látszólagos sikereket követően elkezdtek megjelenni az életemben nálam sokkal okosabb emberek, akik ugyanúgy kezeltek, mintha közéjük tartoznék.

Az ember érzi, mikor jön el egy vízválasztó pillanat. Én ezt többször is éreztem. Ezek sosem könnyű helyzetek, és minden egyes másodperce, pillanata, lélegzetvétele számít. Egy kósza tekintet, egy félresikerült mosoly, és vége. De ami a legrosszabb: tudni ezt, miközben ott állsz velük szemben, és érzed, bármikor megtörténhet.

Isteni szerencse? Kósza véletlen? Sors? Engem elkerültek az ilyen helyzetekben a sötét erők, és mindig előnyömmé tudtam változtatni ezeket a pillanatokat. Hogyan? Nem vagyok különlegesebb, vagy jobb, de tudtam, mit és hogyan tudok úgy a szolgálatomba állítani, hogy sikerre vigyem az ügyeim még a legnehezebb időkben, a legkeményebb emberek előtt is.

1. Mentálisan is első

tumblr_nlc0ll8ypf1qk2pdmo1_540.jpg

Aki igazán odateszi magát, nem két végéről, hanem "három oldaláról égeti élete gyertyáját". 

Nem elég profinak lenni, annak is kell látszani.

Ajánlom, hogy amikor csak teheted, ürítsd ki a gondolataidat. Nevezheted ezt meditációnak, kontemplációnak, a lényeg, hogy ne külső zajba menekülj, hanem nézz szembe önmagaddal, vagy merülj el az élő világban. A meditáció lényege a jelenbe való megérkezés, ahol nem egy cd-ről irányított bugyogó kispatakot kell elképzelni – ez a kontempláció – hanem egyszerre érzékelni minden érzékszerveddel. Nem könnyű dolog, de hatalmas ereje van.

Az embernek naponta 40.000-60.000 gondolata van, amely rendkívül igénybe veszi az agyat. Amennyiben néha megálljt tudsz neki parancsolni, hatalmas mennyiségű energiát tudsz megspórolni, nem beszélve arról, hogy rengeteg megértésed lesz néhány eltöltött perc, óra alatt. Ne hidd el nekem, próbáld ki!

2. Inkább hallgass, mintsem beszélj

tumblr_np73151ajr1r3pv4qo1_500_1.jpg

Sokan azt hiszik magukról - tévesen - hogy kiváló beszédpartnerek. Megfeledkeznek a legegyszerűbb tényről: az emberek mindenki másnál jobban szeretik magukat.

Több előnye is van annak, ha inkább a másik félre koncentrálsz:

  • rengeteg információ birtokába juthatsz,
  • kevesebbet hibázhatsz kérdezéssel, mint kijelentéssel,
  • nem ismer ki a másik fél,
  • jobban kedvel, mivel úgy véli, érdekesnek találod.

3. Előremutatóan kérdezz

tumblr_npq8g7ofjo1u8wonlo1_540.jpg

Jól kérdezni egyáltalán nem könnyű. Még ha valaki úgy érzi, kiválóan teszi, hát tesztelje magát élőben, mennyire elégedett teljesítményével.

Kerüld az eldöntendő kérdéseket, figyelj arra, minél nyitottabban érdeklődj! 

Csempéssz bele empátiát, érzéseket, jövőképet, álmokat, komplexebb elgondolásokat, hogy veled az élet nagy dolgairól lehessen beszélni, ne csak arról, hogy holnap vajon esni fog e.

4. Ne pletykálj

tumblr_nduquxel7c1stdmfoo1_540.jpg

Sajnos rendkívül könnyű a pletykálás áldozatává válni, mától azonban te már nem esel ebbe a hibába. Azt hinné az ember, hogy ha majd jól kibeszél közösen valakit, akkor az előremutató lesz. Hát nem.

A hosszútávú emberi kapcsolatokban biztosan nem. Gondolj csak bele, te mennyire bíznál meg olyan emberben, akivel közösen már jól kibeszéltetek valakit? Mi lesz, ha fordul a kocka?

Légy olyan 'valaki', aki mellett mindenki 'valakinek' érzi magát!

5. Tanulj a hibákból

tumblr_meqr7dq84m1rwe56eo1_500.jpg

Ha nem hibázol, nem fejlődsz. Talán sok nehézségen mentél keresztül, de ezek az idők csak erősebbé tettek. De mit számít ez? Mert...

Az életben az igazi érték nem az, amit birtokolsz, hanem az, akivé váltál. 

Az igazi tapasztalatot nem könyvekből fogod nyerni. Nem is a haveroktól, és még csak nem is tőlünk. Ezt sosem mondtuk. Mi csak segíteni tudunk, hogy mikor ott vagy, te legyél a legfelkészültebb. De ahhoz ki kell menned az ajtón, szembemenni az árral, és olyan tenni minden egyes nap, amit eddig még nem tettél.

A csoda minden napban benne van, ahogy benned is. A kérdés: van-e elég bátorságod elvenni, ami eddig is a tiéd volt. 

+1 Ne felejtsd el jól érezni magad

tumblr_mu87ohfc7q1qasc8io1_540.jpg

Légy boldog. Ez majd megőrjíti a hamis barátaid. És ami szintén fontos: 

Olyan ember legyél, akivel te is szívesen találkoznál! 

Vértezd fel magad, mert már készen állsz.

Képzeld el, milyen lennél, ha te lehetnél a legtökéletesebb ember ezen a bolygón! Majd válj azzá!

Ilyen egyszerű?

Számodra igen.


moremoremore.png

facebook_icon02.pngBusiness & Café - a Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

Képforrások: Watchanish, linxspiration, tumblr

süti beállítások módosítása