Business & Café

5 jele annak, hogy már tényleg ott kéne hagynod a jelenlegi munkahelyedet

11 aug 2015

Az emberek a legtöbb értékes idejüket munkahelyükön töltik. Életünk legjelentősebb részén érdemes olyan helyen lenni, amit nem csak kedvelünk, hanem fejleszt is minket. Melyek azok a jelek, amelyek egyértelműen arra utalnak, már nem szolgál előnnyel jelenlegi munkahelyünk?

tm-pilbox_global_ssl_fastly_net.jpg

1. Nincs kitörési lehetőséged

Vannak időszakok, amelyek esetében nem az az elsődleges, vajon mekkora potenciál áll rendelkezésre a ranglétrán való előrejutásra. Ilyen lehet például egy diák számára egy köztes nyári meló.

De mi van akkor, ha az ember már nem csak a nyári fesztiválozós zsebpénzt akarja gyorsan megkeresni, hanem többre vágyik, vagy éppen egy családfőként kell helytállnia?

2. Elvesztetted a szenvedélyed

tumblr_mb11t69ysv1qastsxo1_r2_500.jpg

Az első nap mindenkinek pillangók repdesnek a gyomrában, kíváncsi, lelkes, és a legjobb formáját igyekszik hozni. A szürke, dolgos hétköznapok sorra követik egymást? Nincs már, ami feltölt, lelkesít?

A fél életünk a munkában telik és ha azt nyögve-nyelve, utálattal végezzük, mindjárt ott a gyomorfekély, depresszió – oda az életünk. - Görög Ibolya

3. Utálattal gondolsz rá

tired-girl-thinking-at-her-desk.png

"Jaj Istenem, már megint mennem kell..." - indul a hét. Nem is feltétlen a céggel, vagy a főnököddel van baj? A munkatársak - vagy csak néhány - sokszor tör borsot az orrod alá? Előfordul, hogy olykor csekélynek tűnő tényezők hatalmas morális rombolást képesek véghezvinni.

4. Többet tudsz a főnöködnél

wall_street_2_money_never_sleeps_movie_image_michael_douglas_shia_labeouf_01.jpg

Nem lehetetlen. Alapvetően hiszek a rendszerekben, és abból a főszabályból kell kiindulni, hogy nem véletlenül áll valaki feletted. De hiszek abban is, hogy kitartó munkával, vagy tanulással lehet olyan tapasztalatokat, tudást szerezni, amely feljogosítana arra, hogy helyet cseréljetek.

A fő kérdés az, erre van e lehetőség? Mert ha olyan helyzetben vagy, hogy feletted már az egyébként cégtulajdonos ügyvezető helyezkedik el, akkor semmi esély arra, hogy megkapd a pozíciót. Főleg ha olyan embert kaptál ki, aki sarkosan állítja a magáét - akkor is, ha nincs igaza.

5. A cég hajója süllyed

tumblr_nqx2girh641tq9q5vo1_540.jpg

A kapitánynak a régi hagyomány szerint a süllyedő hajón kellett maradnia, de ha nem vagy kapitány, ez rád nem kell, hogy vonatkozzon.

Legyél magadhoz önző, és keress új lehetőséget, mert úgy ítélhetnek meg a jövőben, mint aki része lett volna a sikertelenségnek, nem pedig áldozata.

moremoremore.png

cowork02.png

 

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

Képforrások: watchanish, lixnspiration, 9gag
süti beállítások módosítása