Business & Café

Mi egy igazi üzletember rejtett erénye?

12 dec 2015

Vajon mindenki tudja, mire van szükség egy vállalkozás elindításához? Annyiszor megtanítják akár az életben, akár az egyetemen. De a legfontosabb, amit nem tanítanak a tankönyvek és a professzorok, az a...

tumblr_static_tumblr_static_1oi9gsiuowpw8kkok4wowksso_640.jpg

...kitartás.

Igen, jönnek majd a nehézségek, lehet több is mint gondolnád, de ha igazán sikeres szeretnél lenni, muszáj lesz kitartani.

Ahhoz, hogy bármilyen értékes célt elérj, először el kell határoznod: "megteszem, bármibe is kerül". - Andrew Matthews

Ez egyáltalán nem könnyű, mind tudjuk. Nagyon nehéz kitartani akkor, amikor úgy érzed, az ég is rád szakad… De ettől leszel más, ettől leszel jobb mint a másik, mint akár egy versenytárs. Légy magabiztos, és tarts ki az álmaid, az elképzeléseid mellett! Mi lenne a világgal, ha olyan könnyen feladnánk…?

Sosem adta fel például Steve Jobs, aki a közismert Apple cég atyja…

Steve Jobs az Apple cég megalapításhoz eladta az autóját, és társa számológépét. Az összeszerelés eleinte egy garázsban folyt, de annak ellenére, hogy elképzelései miatt sokan támadták, valamint pénzügyi problémákkal is küzdött, ragaszkodott álláspontjához.

young-bw.jpg

Ma már a világ egyik legismertebb márkája, ami egyenesen presztízs is értékkel bír.

Meggyőződésem, hogy a tényezők fele, ami elválasztja a sikeres és a sikertelen vállalkozókat, az a tiszta kitartás. - Steve Jobs

Ugye, mennyire inspiráló? Ha van egy eredeti ötleted, mindegy honnan indulsz. Kezdd ott ahol vagy, abból amid van, tegyél meg mindent, és lehet hogy egy napon te leszel a világ egyik leggazdagabb - vagy ami ennél is fontosabb - legsikeresebb embere.

Lesz, amikor úgy érzed csőd az egész ötleted, soha nem éred el a célod. Akkor itt kell összeszedni magad, és csinálni tovább, és hinni benne a végtelenségig. Mi mást tehetnél? Feladni? Soha!

tumblr_m9s9ybviom1qapfimo3_500.jpg

A legnagyobb korlátokat, amivel a legtöbbször meg kell küzdened, azt te állítod saját magad elé. "Nincs üzleti érzékem… Nem értek a jogi dolgokhoz... Nem értek a könyveléshez…"

Valójában senki sem születik úgy, hogy beszél három idegen nyelven, kiváló szónok, vagy akár programozó zseni. Kitartással és megfelelő szorgalommal bármit elérhetsz, amit csak szeretnél.

És, ha azt hiszed, hogy túl kicsi vagy, nézd csak meg Markot, a Harward egyetem egyik hallgatóját:

Mark Zuckerberg a Facebook alapítója, 2004-ben hozta létre oldalát a Harward egyetem kollégiumából. Eredetileg csak az egyetem hallgatóinak akartak létrehozni egy társasági oldalt, de olyan sikereket ért el, hogy ma már több mint 1320 millió felhasználót tartanak számon, ami napról napra csak növekszik.

A legnagyobb kockázat az, ha nem vállalsz semmilyen kockázatot. Egy gyorsan változó világban az egyetlen stratégia, ami biztosan sikertelen, az, ha soha nem kockáztatsz. - Mark Zuckerberg

Látod már mennyire nem számít, hogy hol vagy, mit csinálsz, és hogy éppen mid van?

casual-business-woman-typing-on-laptop-whilst-in-bed.jpg

Néhány ok, amiért kötelező kitartanod:

1. Mert bármire képes vagy

Megnéztük korábban Steve Jobs és Mark Zuckerberg történetét. Neked miért ne sikerülhetne mindez? Teljesen nulláról kezdték, és ma már mindketten a világ legismertebb emberei közzé taroznak. Nem hiszem el, hogy neked tőlük is kevesebb van…

2. Mert sosem tudhatod, hogy hol adod fel

Lehet, hogy már csak egy lépésre vagy a céltól, lehet, hogy pont épp holnap jön el a várva várt siker. És pont ma adnád fel?

3. Mert erről szól az élet

Mi mást tehetnél a sikered érdekében? Igaz, feladhatod, lemondhatsz az álmaidról, de ugyanezzel vállalod, hogy lemondasz az élet igazi céljáról is, arról hogy megpróbálod minden percét kiélvezni még akkor is, ha nehéz. Ugyanis a nehéz percek is az életünk fontos részei… ilyenkor tanulsz a legtöbbet.

Zárásképp…

Soha ne hagyd, hogy a hitetlen emberek eltérítsenek utadról. Ha nem hisznek magunkban, vagy benned, az az ők bajuk. Épp elég akadályt állítasz saját magad elé, nincs szükséged olyan emberek véleményére, akik ezt csak megnehezítik. Senkinek nincs joga megmondani azt, hogy mi fog sikerülni, és mi nem. Nem ismerik a te lehetőségeidet, és a te korlátaidat. Minden ember saját sorsának kovácsa!

Karmacsi Vivien

moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

Képforrások: watchanish, linxspiration, 212, tumblr

süti beállítások módosítása