Business & Café

6 vállalkozónői tulajdonság, ami férfi vállalkozóknak is jól jöhet

08 jan 2016

Vállalkozónőnek lenni nem egyszerű, bármilyen területről is beszélünk. Ám vannak olyan női tulajdonságok, amelyek segítenek üzletasszonyként a döntések meghozatalában, kapcsolatépítéskor vagy a csapatod megalkotásakor. Számos más vállalkozó tulajdonság mellett ezeknek is döntő szerep jut a siker elérésében. business-orgs-for-women.jpg

1. Empátia

A média szereti felkarolni és úgy ábrázolni a női főnököket, mint hideg, érzelemmentes, könyörtelen vezetőket, akik átgázolnak női és férfi társaikon. Ám a valóságban a legtöbb női vezető ennek éppen az ellenkezője. Nagyobb odafigyelést tanúsítanak az üzleti partnereik és a munkatársaik felé.

A vállalkozónők érzékenyebbek a nonverbális ingerekre, így sokkal előbb ismerik fel a partner aktuális hangulatát és irányítják aszerint a beszélgetés menetét. Ugyancsak az empátia segítő ereje lép érvénybe kapcsolatépítéskor, mikor  a meghallgatás képességére van szükség.  

2. Törődnek a megjelenésükkel

A sikeres nők tisztában vannak vele, hogy a megjelenésük szerves részét képezi a személyes márkájuknak. Tudják, milyen alkalomra mely viselet a megfelelő, és a hétköznapok öltözködési szabályrendszerében is jártasabbak.

bigstock-business-woman-with-her-team-a-48958436.jpg

3. A munka és a magánélet egyensúlya

Sokszor az határozza meg egy vállalkozónő sikerét, hogyan tudja beosztani a munkaidejét, illetve különíti el a magánéletét. Az időbeosztás fontos, de a feltöltődés is, főleg ha valaki család mellett vállalkozik.

4. Erős kapcsolatépítés

A sikeres nők jelentős mértékben építenek erős és komoly kapcsolatokat. Ebben segíthet az asszertív kommunikáció is és a meghallgatás képessége. Hasonlóképpen, sikeres nőknek általában van egy kicsi, nagyon közeli, összetartó baráti társasága, akikre tudnak támaszkodni.

wib.jpg

5. Példamutatás

Egy hatékony és sikeres vezető járjon elől jó példával. A befutott vállalkozónő ismérve, hogy vállalkozásával, üzleti modelljével pozitív példaként szeretne állni vállalkozónő társai előtt, ezzel is inspirálva környezetét, hogy merjenek lépni és beállni a vállalkozók sorába. Igazából a példamutatás egy nagyszerű módja az alkalmazottak tiszteletének és bizalmának elnyerésére, ami egy hosszú távú sikeres vállalkozás alapja.

6. Az intuíció

Általánosan elfogadott tény, hogy a nők inkább intuitívak, mint a férfiak. De mit is jelent ez? A nőknek megvan az a képességük „hatodik” érzékük, amivel előre érzik az események áramlását. A sikeres nők nem hagyják figyelmen kívül ezeket a megérzéseket és a javukra fordítják őket. Jó hír a férfiaknak - az intuíció fejleszthető!

moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

index.jpgMiskei Tímea
Pázmány Péter Katolikus Egyetem bölcsészkarán végeztem magyar nyelv és irodalom szakon, modern magyar irodalom szakirányon. Szakmámat tekintve alkalmazott grafikus vagyok. Mindenem a design, azon belül is az információs design és a csomagolástervezés.

süti beállítások módosítása