Business & Café

Íróasztal a lélek tükre? 3 aranyszabály a motiváló munkakörnyezet kialakításához!

01 feb 2016

Rend a lelke mindennek, vagy a zseni átlátja a káoszt? Ahány ember annyi íróasztal, bár egyesek szerint munkakörnyezetünk állapota az elménk rendezettségét tükrözi. Ti is éreztetek már valamiféle varázslatos késztetést, motivációt, hogy keményebben dolgozzatok, mikor rend van az asztalotokon?

5-urbio.jpg

Azáltal, hogy rendben tartjuk a környezetünket a munkahelyen időt spórolunk, hiszen tudjuk mit hol kell keresnünk; könnyebben fogunk tudni koncentrálni és a stressz csökkenése is pozitív mellékhatása lehet. Nagyvállalatoknál gyakori a "clean desk policy", amikor is maximalizálják, hogy mennyi eszköz lehet az alkalmazott asztalán.

large_8.jpg1. Szortírozz!

Első lépésként be kell azonosítani, hogy mire van még szükséged, mi az ami még hasznos a jövőbeli munkavégzés szempontjából (régi csekkek, számlák, blokkok, levelek). Melyek azok a tárgyak, iratok, eszközök amelyeket a leggyakrabban használsz? Ezek mindenképpen legyenek elérhető közelségben (toll, számológép, jegyzettömb), hasonló tárgyakat pedig egy helyre pakold! Minél kevesebb dekoráció van az asztalon, annál jobban fogsz tudni koncentrálni.

2.Tárolók, tárolók, tárolók!

Gondolkozz gyakorlatiasan! Hogyan használod az asztalod/szekrényed? Haladj balról jobbra az új rend kialakítása során, azonban a fókusz mindig középen legyen!

Használj minél több tárolót a nyomtatott fájlok tárolásától kezdve a post-itek rendezéséig! Ha különböző projekteket külön mappába, tárolóba vagy fiókba tárolsz egyszerűbb lesz visszakeresni őket.
888_1.jpg

3. Használj emlékeztetőket!

Próbáld meg szemmagasságba helyezni azokat a cetliket, amelyek a legfontosabb határidőket jelölik! Post-itekkel óvatosan! Ne halmozd fel őket, ezek rendezésére is próbálj kialakítani egy rendszert (pl.: Minél fontosabb annál jobban legyen szem előtt).
Használd okosan a technológiát! Igyekezz kihasználni a telefonon, laptopon és tableten elérhető alkalmazásokat - naptárak, emlékeztetők -

Sokaknak a káosz hozza a megváltást, míg másoknak a rend adja az ihletet, az viszont biztos, hogy egy nyugodt, kellemes környezetbe tudat alatt is szívesebben ülsz le megváltani a világot!

moremoremore.png

gyakornok_button.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

anita_200.pngFejér Anita
Az ELTE nemzetközi tanulmányok végzős hallgatója vagyok. Az UNICEF Magyar Bizottság Alapítványnál is tevékenykedek, korábban a Kreatív Európa Iroda gyakornoka voltam. Fő érdeklődési területem a diplomácia és a biztonságpolitika. Ezen felül számos diákszervezetben, és az NGO-ban is aktív tag vagyok.

 

(Képek forrása: brit.co, weheartit.com)

süti beállítások módosítása