Business & Café

Az igazi vezető 3+1 nélkülözhetetlen képessége

11 feb 2016

Igazi vezető csak úgy lehetsz, ha képességeidet folyamatosan tökéletesíted. Melyek azok, amik még nélkülözhetetlenek a sikered eléréséhez?
efp86g8xjkyacetnh1m8wa.jpg

1. Kockázatvállalás, komfortzóna tágítása

Minden amit elértél az a komfortzónán belül van. Tágítani kell ahhoz, hogy új eredményeket elérj. Ehhez bizony új dolgokat is ki kell próbálni. Ami nem azt jelenti, hogy nem félsz, hanem, hogy nagyobb az álmod a félelemnél, és annak ellenére, hogy félsz, cselekszel.

Ha a félelmeidre hallgatsz, úgy fogsz meghalni, hogy soha nem fogod megtudni, milyen nagyszerű ember válhatott volna belőled.
-Robert H. Schuller

tumblr_mgdtqubfnb1rkovepo1_1280.jpg

2. Megoldásorientáltság, rugalmasság

Változásról szól az élet. Mire fókuszálsz? Egy vezető mindig arra fókuszál, ami működik. Problémaorientáltan nem lehet előre jutni. Az Élet 10%-a, ami veled történik, és 90%-a, ahogyan reagálsz a történésekre. Nem az marad versenyben, aki a legjobb, hanem az, aki a leginkább tud alkalmazkodni. Hagyod, hogy legyőzzenek a kifogások, vagy azt keresed, mi a megoldása a helyzetnek?

A döntéseinkben, nem pedig a képességeinkben mutatkozik meg, hogy kik is vagyunk valójában.
-Joanne Kathleen Rowling

2550596400000578_dailymail_co_uk.jpg

3. Küzd, és vállalja a siker árát, önfegyelemmel

Küzdesz-e azért, hogy jobb legyen vagy csak ülsz a babérjaidon? A nagy vezetők sosem elégszenek meg teljesen azzal, amit elértek. Ez nem azt jelenti, hogy semmi sem jó, és sosem élvezik. Épp ellenkezőleg: az utat élvezik. A vezető tudja, semmit nem adnak ingyen, és megfizeti az árat. Inkább nem pénzben értendő, hanem bizony, kényelmességben. Nagyon fegyelmezetten, magához is következetesen. Mert tudja, hogy megéri.

Hálás vagyok az összes problémámért. Miután mindegyiket legyőztem, erősebbé váltam, és képes lettem szembenézni azokkal, amik még előttem állnak. Felnőttem a nehézségeimhez.
James Cash Penney

gentleman.jpg

+1. Képes vagy rá?

Ha nem, semmi probléma. Senki nem képes rá először. A kérdés, amit tegyél fel magadnak: képes vagyok-e változni, hogy képes legyek? Ha hiszel magadban, és dolgozol ezeken a tulajdonságokon, nem tudod elkerülni azt, hogy képes legyél. Legyél te az átalakulás embere, aki képes a saját életét irányítani, embereket vezetni,képes jövőképet adni, és elég bolondnak lenni ahhoz, hogy megváltoztassa a világot.

Akár azt gondoljuk, hogy képesek vagyunk rá, akár azt, hogy nem, igazunk lesz.

Henry Ford

business-casual-for-women-style-ideas-2015-16-17.jpg

Tegyél érte!

Ha a tetteid arra ösztönöznek másokat, hogy többet álmodjanak, tanuljanak, tegyenek, és többek legyenek, akkor Te egy vezető vagy.
John Quincy Adams, az USA 6. elnöke

 

moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

anna_200.jpgSipos Anna Ilona
A BME Gépészkarának hallgatója vagyok, áramlástannal és matematikával foglalkozom, ezen felül tanítok is. Szeretek gondolkodni a különféle jelenségeken, megérteni azokat, határterületeket összekapcsolni. Emellett egészség-és szépségkultúra területen is dolgozom.

süti beállítások módosítása