Business & Café

5 alkalmazás, amivel pénzt kereshetsz a lakásodból

17 feb 2016

A lakásunkból nem csak akkor tehetünk szert pénzre, ha eladjuk – manapság már rengeteg más módja is van annak, hogy gyarapítsuk a vagyonunkat. Most mutatunk 5 olyan alkalmazást, amivel a közösségi felhasználásra építkezve kereshetünk egy kis pénzt.

furdo2.jpg

1. A kanapéd

Airbnb. A sokak által ismert applikáció lényege az, hogy üresen álló lakásunkat vagy szobánkat kiadhatjuk másoknak, akik a hotelek és apartmanok helyett ezt a módját választották a szállásnak. Előnye, hogy közvetlen, olcsó és így várost egy helyi szemével ismerhetjük meg, vagy mutathatjuk meg egy turistának. A lakásokon kívül rengeteg olyan szálláshely van még, ami felkeltheti az érdeklődésünket: világítót tornyok, lombházak, lakókocsik, yachtok, vitorlások, de volt már arra is példa, hogy valaki egy Tesla Model S-t adott ki! 

etkezo.jpg

2. A konyhád

A Yummber lényege a családias légkör és a „vasárnapi ebéd”-hangulat visszaadás, még akkor is, ha nem vagy a konyha tündére. Lényege, hogy magánszemélyek látják vendégül az erre fogékony éhes szájakat: meghatározott áron kínál a vendéglátó egy „menüt”, amire lehet jelentkezni, és asztalt foglalni. A különböző konyhák jellegzetességeit kiválaszthatjuk, de szűrhetünk az allergén anyagok közt is – a lényeg a vendéglátás egy alternatív formájának megélése. Magánemberek főznek magánembereknek, így aki egyedül él, és a gyorséttermi ételek kívül nem fogyaszt mást, de vágyna egy kis házias ízvilágra megtalálta a tökéletes megoldást.

3. A létrád

Vagy turmixgéped. Vagy fűnyíród. Vagy a gitárod. Igazából bármid, amire a szomszédodnak szüksége lehet. Mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor egy háztartási tárgyra halaszthatatlanul szükségünk lenne, de nem akarjuk megvenni, mert tudjuk, hogy jó sokáig úgysem használnánk. Erre találták ki a NeighborGoods nevű appot, aminek a célja, hogy a hozzánk közel lakóknak tudjunk kölcsönözni olyan tárgyakat, amikre nekik szükségük van.

tumblr_m1ogzltggb1r9f9oho1_1280.png

4. A WiFi-d

Külföldön tartózkodsz, és SOS szükséged lenne internetre, de nem akarsz előfizetni a drága mobilinternetre? A te alkalmazásod a Fon! Megoszthatod a WiFi-d másokkal a te városodban, cserébe ha elutazol, használhatod te is másokét – egyfajta WiFi-megosztó közösséget létrehozva. Több, mint 18.000.000 regisztrált felhasználóval a világ szinte bármely pontján juthatunk „ingyen WiFi-hez”, a dolgunk csupán csatlakozni ehhez a közösséghez, és segíteni másokon, hogy majd mások is segítsenek nekünk!

tumblr_static_tumblr_static_bjf43x4y7o08ggss8kc84k88s_640.jpg

5. A biciklid

Magyarországon a MOL Bubi jó példával szolgált a közösségi kerékpárhasználat működőképességére – a Liquid azonban egy másfajta felfogást képvisel. Magánszemélyek adhatják bérbe kétkerekűiket az alkalmazáson regisztrált felhasználóknak. Ha pl. el szeretnénk kezdeni downhillezni, azonban nem szeretnénk többszázezer forintot költeni egy komoly kerékpárra, először bérelhetünk egyet, hogy megnézzük, valóban nekünk való-e ez a sport, még mielőtt beleugranánk egy komoly vételbe. Vagy ha készülünk egy versenyre, de nincs megfelelő biciklink, kölcsönözhetünk egyet a nagy nap erejéig. Átugrottak a barátok, kirándulnánk egyet, de nincs pluszba fölös bicikli a számukra? Nem gond, csak gyors megnyitjuk a telefonunkon az alkalmazást, lefoglaljuk a kellő kerékpárt, és már gurulhatunk is.

moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

szkrobo_tamas_200.pngSzkróbó Tamás
Pszichológus, coach, NLP tréner, illetve közösségi média manager. A Pécsi Tudományegyetem pszichológia szakán tanultam, utána a coachinggal kezdtem el intenzívebben foglalkozni, amely egy professzionális, kérdezésen alapuló fejlesztő folyamat. Mellette NLP tréningekkel is foglalkozom, és több külső cég megbízott, hogy a marketing és PR feladatokat ellátva a közösségi felületét kezeljem.

süti beállítások módosítása