Business & Café

5 fontos kérdés a karriered érdekében!

18 már 2016

Mielőtt meghozunk egy fontos döntést, legyen szó továbbtanulásról, pályaválasztásról, munkahelyválasztásról vagy váltásról két pozíció közt, elengedhetetlen, hogy kellőképp átgondoljuk a körülményeket, mérlegeljük az esetleges nyereségeket és veszteségeket, és megnézzük, hogy milyen hatása lehet ennek a döntésnek a későbbi életünk során. A legtöbben már az elején állásokban, kategóriákban gondolkodnak és nem azt veszik górcső alá, hogy számukra és a képességeik számára melyik forma lenne a legideálisabb.

recruitment-people-line-waiting_1.jpg

1. Mik az erősségeid?

Abban lehetünk a legsikeresebbek, legyen szó az életben bármilyen területről, amiben képességeink a legmagasabb fokon tudnak a célünk felé vezetni minket. Mik azok a tulajdonságok, amik kisegíthetnek minket a szorult helyzetből, milyen erőforrásokra támaszkodhatunk, ha elakadtunk valahol, mi az, amit a munkánk során hasznosíthatunk a már meglévő tudásunkból.

2. Főnökkel vagy anélkül?

Sokan reflexből rávághatják, hogy "persze, hogy főnök nélkül!", azonban itt sok olyan tényező van, amit nem vesznek figyelembe: ha nincs egy ember, aki irányítson minket, akkor mindent magunknak kell kitalálnunk, nem kapunk kellő gyorsasággal visszajelzést, ha kapunk is, az már az lesz, ahogy a piac reagál a jelenlétünkre, mondhatnánk, hogy "élesbe megy". Egy főnök néha idegesítő tud lenni, de a munkánkat is segítheti a tapasztalatával, hozzáállásával.

large_4.jpg

3. Mi az a terület, ahol a munkára nem munkaként tekintesz?

Ha valamit nem a pénzért csinálunk, hanem mert szeretjük, akkor arra nem fogunk munkaként tekinteni, így nem is lesz olyan terhes időt és energiát belefektetni, mintha csak a fizettség megszerzése lenne a célunk a tevékenységgel. Azonban itt fontos, hogy szem előtt tartsuk a tényt, hogy ha a hobbink a munkánk, akkor az már nem fog minket kikapcsolni, nem fog szórakoztatni. Érdemes tehát ezt alaposan átgondolni, és mérlegelni!

tumblr_static_1lwtzq78eklc4gskccww8084w_1.jpg

4. Fix vagy rugalmas munkaidő?

Ez sem egyszerű kérdés: sokakat a fix, "nyolctól négyig" munka fásulttá és unottá tesz, másoknak a kiszámíthatóság és a tervezhetőség inkább előnykét jelentkezik. Ha a flexibilis időbeosztást választjuk, akkor fel kell készüljünk rá, hogy a munka típusától függően lesz, amikor csak délután kezdünk el dolgozni, de lesz, amikor reggeltől késő estig.

635880880123236202-115695039_from_planning_to_motivating_this_guide_will_get_you_started_on_a_better_path.jpg

5. Szervezetben vagy egyéb formában?

Sokaknak egy nagyobb, megbízható, jó nevű vállalat sokkal szimpatikusabb ajánlat, mintha valaki szabadószóként próbálna érvényesülni a piacon - ellenben sokakat elriaszthat a multik rossz híre. Annyi biztos, hogy egy multi vállalat sokkal strukturáltabb, kiszámíthatóbb karrierrel kecsegtet, mint egy szabadabb, egyéni vállalkozás például: egy nagyobb szervezetben a karrier-lépcsők tisztán láthatóak, egyértelmű, hogy siker esetén mi lesz az a pozíció, ahová feljebb léphetünk, míg annak, aki nem egy ilyen cégben helyezkedett el sokkal kiszámthatatlanabb, lassabb vagy akár gyorsabb is lehet a fejlődése.

moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

szkrobo_tamas_200.pngSzkróbó Tamás
Pszichológus, coach, NLP tréner, illetve közösségi média manager. A Pécsi Tudományegyetem pszichológia szakán tanultam, utána a coachinggal kezdtem el intenzívebben foglalkozni, amely egy professzionális, kérdezésen alapuló fejlesztő folyamat. Mellette NLP tréningekkel is foglalkozom, és több külső cég megbízott, hogy a marketing és PR feladatokat ellátva a közösségi felületét kezeljem.

süti beállítások módosítása