Business & Café

Akikre pénzeső esik: az 5 leginnovatívabb cég sikertényezői

06 ápr 2016

Melyek a világ leginnovatívabb vállalatai 2016-ban? Miért pont ezek a cégek kerültek a lista élére? Mitől sikeresek és milyen sikereket értek el az elmúlt években, hogy az üzleti élet csúcsán kötöttek ki? serge-seidlitz.jpg

A Fast Company üzleti és innovációs magazin az év elején nyilvánosságra hozta az 50 leginnovatívabb vállalat listáját. Az élmezőnyben többségében ismert webes és technológiai cégek szerepelnek, de lássuk pontosan, hogy kik jutottak a TOP 5-be:

1. BuzzFeed

A lista élén szereplő amerikai szórakoztató portál az elmúlt években teljesen felrázta az online média világát. Hatalmas olvasói bázissal, sajátos márka ismertséggel, valamint elsöprő népszerűséggel rendelkezik. Az oldal igyekszik minél nagyobb mennyiségű, aktuális és hiánypótló, furábbnál furább, megosztásra ingerlő és szponzorált tartalmat közzétenni, mellyel a pozitivitást, a sokszínűséget, a humort, a relevanciát, a lazaságot és a könnyedebb stílust célozza meg. A közönség számára könnyen fogyasztható és egyúttal rettentően menő.

tumblr_m6xw9wbkjr1qlvmt7.jpg

2. Facebook

A 2004 óta létező, azóta töretlenül növekvő közösségi oldal - számunkra nem meglepő módon - a lista második helyén áll. A napi aktív felhasználók száma meghaladja az egy milliárdot, így szinte egyértelmű domináns szerepe világszerte, mint online közösségi és hirdetési platform. Erőteljes bevételszerzése a reklámokból és egyéb eszközökkel sem elhanyagolható szempont. A startup közösségek életében is jelentős szerepet tölt be.

3. CVS Health

Talán számunkra kevésbé ismert, de az egészségügyi területen tevékenykedő vállalkozás szerezte meg dobogó harmadik helyét. A CVS Health amerikai gyógyszertárként és egészségügyi cégként működik, komplex és rendkívül széleskörű szolgáltatást nyújt, közel tízezer üzlettel rendelkezik, melynek célja az egészségügyi ellátás javítása. A cég versenyelőnye a piaci növekedésében és a rendkívüli gyors elterjedésében (új termékek előállításában) rejlik.

shutterstock_125289902_toppick_crop.jpg

4. Uber

A negyedik helyen szintén egy igen felkapott és a világ legértékesebb startupjaként működő vállalkozás szerepel. A személyszállítás kereteit felforgató, a privát taxizás alapjait megteremtő Uber, mint okostelefonos applikáció/szolgáltatás pofonegyszerű használatával gyors és közvetlen kapcsolatot létesít a kereslet és a kínálat között, illetve az alacsonyabb és rugalmasabb árkategória miatt is világszerte töretlen népszerűsége. Mindezek mögött pedig egy őrült sikeres üzleti modell áll.

5. Netflix

A Netflix új piaci szereplőként nagymértékben átalakítja a videós tartalomfogyasztás alapjait – USA-ban már évek óta, januártól pedig hazánkban is elérhető szolgáltatás. Újdonsága, hogy nagyobb teret nyit az online videó-szolgáltatásoknak, igazából internetes tévészolgáltatásként tekinthetünk rá. Előnye és sikere abban rejlik, hogy teljesen legálisan széles műsorkínálattal rendelkezik, a nap 24 órájában internetkapcsolattal bármilyen eszközről elérhető és nincsenek rajta reklámok.

A világ leginnovatívabb cégeit megfigyelve teljesen világossá válik, hogy a piaci trendek felismerése vagy épp a hiányzó láncszem felfedezése az innovációs tevékenységek sikerét jelenthetik, mindez egy lépéssel a konkurencia előtt.

moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

Kemenesi Éva

Forrás: http://www.fastcompany.com/most-innovative-companies

(Képek: innen, innen és innen)

süti beállítások módosítása