Business & Café

5 ok, amiért a világ imádja a hobbiterepjáró életérzést

22 ápr 2016

Az egész világ SUV lázban ég, minden típust el lehet adni, csak terepjárónak nézzen ki. Mi lehet az oka a hobbiterepjárók hódító diadalának?

gopr0518_1.jpg

A cikk elején leszögezzük, hogy amíg nem volt módunk kipróbálni a hobbi-terepjárózást, igazából mi sem hittünk benne. A szerkesztőség tagjai mind vezettek már különböző terepjárókat valódi terepen, éppen ezért gondoltuk, hogy a "telekjáró" nem sok újdonságot kínál majd. Ez a véleményünk változott meg a hétvégén, amikor a Hovány csoport jóvoltából elmehettünk a Villányi-hegységbe egy Mercedes GLC-vel csapatni. Szubjektív, de őszinte élménybeszámolónk következik!

1. Az enyém nagyobb!

dsc_0326_1.jpg

Ahogy az ember először beül egy átlagos személyautó után egy SUV-be, az első ami feltűnő, hogy egészen durván jól be lehet látni az utat. Arról a szokatlan, de korántsem kellemetlen élményről nem is beszélve, hogy a városi forgalomban egy nagyobb autóval sokkal jobban lehet érvényesülni.

Az ember kényelmesen elhelyezkedik a forgalom fejének tetején, és elindul a nagy kalandra. Az elképesztően elrejtett hangú dízelmotor (esetünkben 220d, 2 turbóval, 170 lóerővel) csendben dörmög valamit, és már suhansz is.

2. Magasság

dsc_0354_1.jpg

Itt nem az előbb már említett tetőponti magasságról van szó, hanem a relatíve nagy hasmagasságról. Ez azt a luxust adja neked, hogy ha a végzetesen összekoszolt autó miatt már nem kell aggódnod tovább, viszonylag sportos tempóban mehetsz barátságosabb terepen. Pláne az airmatic extrának köszönhetően, amit szakmai tesztekben lehet, hogy szidnak, de mint átlag felhasználó nagyon szerettük amiért nem rázta ki a lelkünket!

A GLC például remekül vette a Villányi-hegység poros-köves földutacskáit, ráadásul attól sem kellett különösebben aggódni, hogy lekoccoljuk az alját, mentünk mint a meszes és kész.

Egy egyszerű SUV esetében természetesen a terepadottságok leggyakrabban kihasználatlanul maradnak, elvégre ki a fene viszi el a sokmilliós autóját nehéz terepre gyilkolni?

3. Csajozós

gopr0344_1.jpg

Fiatal férfiként az egyik legfontosabb szempont. Nem tudom a Merci mérnökei mennyire tekintették a típus megalkotásakor elsődleges prioritásnak az ellenkező nem figyelmének felkeltését, de az biztos, hogy a gyakorlat igazolta a feltevésünket.

Az SUV-k, felépítésüknél fogva kitűnően alkalmasak az autóból kezdeményezett fűzésre. Az elegánsabb autó mellől dumálás, illetve ha valaki fogékony erre a műfajra akkor az ablakon kikiáltás, és dudálás is első osztályú élménnyé válik egy ilyen magas verdából!

4. Állati kényelmes

nevtelen.png

Az ember nagyjából úgy érzi magát, mint egy wellness szállóban. Minden manapság rendelkezésre álló komfortelektronikai szolgáltatás elérhető ezekben az autókban, ami nyilván nem SUV specifikus, de azzal együtt, hogy egy nagy, erőt sugárzó, robosztus autód van, ami mindemellett még egy repülő szőnyeg kényelmével is ellát, összességében meglehetősen király érzésnek mondható.

Bepattansz, csak előhívod a memóriában tárolt kedvenc vezetési vagy utazási helyzeted, tükörbeállítások, ülés, kormány és nincs bosszankodás, hogy már megint ki a fene vezette ezt az autót.

A belső kivitelezés is valahol a kényelem és a csajozós kategória határán mozog. Ha önmagában nem lenne elég az, hogy az autó szép, és jó minőségű anyagokból csinálták meg belül is, majd megvesznek a marketinggel. A különböző színű ambient fényeknek és világításoknak köszönhetően az ember éjszaka is úgy érzi magát, mint abban a bizonyos korábban említett, ötcsillagos szállodai szobában.

5. Ha odalépsz neki, megy

dsc_0359_1.jpg

Természetesen mindig a hatályos szabályoknak megfelelően, de azért a GLC-vel például marhára lehet száguldani. Az ember átkapcsol sport üzemmódba, patáját elhelyezi a gázpedálon, vagy a tempomatot beállítja egy kellemes sebességre és rájön, hogy ez az autó hosszú úton is kellemes partner, amiből egy 3 órás út végén kikászálódva nem úgy érzi magát, mint egy szökevény valamilyen reumatológiai osztályról, hanem frissen, fitten amolyan terepjárósan.moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

süti beállítások módosítása