Business & Café

Briliáns elmék, avagy briliáns vezetői szerepek

12 máj 2016

Két vezető beosztású szakember zseniális alakítással, valamint két személyiség és egyéniség rendkívüli eleganciával és drámaisággal egybekötve. Mit tanulhatunk tőlük? Egy nő és egy férfi, akik vezetőként is helyt állnak a mindennapokban és akik briliáns elmével rendelkeznek.kep1_3.jpg

A Briliáns elmék (Suits) című sorozat egyszerűen magával ragadja a nézőt, hiszen olyan magasszintű színészi alakítások és történeti szálak futnak, melyek az elit üzleti körökben mozgó ügyvédi világ bonyodalmas és rafinált ügyeinek kulisszatitkaiba engednek betekintést. A szakma iránti hűség és elhivatottság, valamint az érzelmi vonulatok együttese az, ami a sorozatot erősen ajánlottá teszi. A sorozat egyik figyelemreméltó eleme a két vezető beosztású szereplő, Jessica Pearson (Gina Torres) és Harvey Specter (Gabriel Macht) jelleme és kapcsolata, akik igyekeznek a legtöbbet profitálni a meglévő ügyfeleik ügyeiből és mindemellett fenntartani a cég jó hírnevét.

Attól, hogy valaki főnök, még nem lesz vezető.

Richard Branson

Lássuk a két szereplő azon jellemvonásait és tulajdonságait, amik által mindketten megérdemlik a „jó főnök és vezető” címet.

kep3_2.jpg

Jessica Pearson:

  1. magabiztos és kiegyensúlyozott, valamint rettentően motivált, rátermett, elszánt, tettre kész és okos vezető.
  2. következetes és céltudatos személyiség, aki kiáll a munkatársai mellett és bármit megtenne az iroda megtartása érdekében; amikor szükségét érzi, mer az érzelmeire hagyatkozni.
  3. öntudatos és erős nő, aki egyben tekintélyes főnökasszony is; rendkívüli elegancia és nőies megjelenés jellemzi.

kep2_2.jpg

Harvey Specter:

  1. rendkívül okos, realista és hidegvérű férfi, aki a profi és dörzsölt trükkjeivel méltán a város egyik legsikeresebb ügyvédje.
  2. zseniálisan olvas az emberek viselkedéséből, gyorsan átlátja és értékeli az aktuális helyzetet és szinte mindig tudja, hogy mikor mi a lehető legjobb lépés az ügyben, emellett pedig teljes mértékben kötelezettségvállaló is.
  3. az elegancia nagykövete és egyben egy iszonyat karizmatikus férfi is, aki már a megjelenésével sugározza magából a magabiztosságot egy kis egoizmussal társítva.

Kapcsolatuk végtelenül egyszerű mód működik. Mindketten tisztelik egymást, mint embert, illetve mint vezetőt. Jessica szinte az egyetlen, aki helyre tudja tenni Harvey kockázatoktól meg nem riadó viselkedését, valamint képes elismerni zseniális ötleteit és jutalmazni is mer, amivel szintén egy jó főnök és vezető jellemzője válik megfigyelhetővé.

kep4.jpg

A szereplők kapcsolatában semmi erőltetett nincs. Nézőként egyértelműen azt érezzük, hogy mindkét szereplő karaktere létszükségletű és nélkülözhetetlen, azaz egyik a másik nélkül nehezen lenne működőképes. A férfi hidegvérűség néha nem árt, ha kiegészül egy kis nőies vonulattal, vagy épp fordítva.

Egy nő és egy férfi, egy főnök és egy vezető partneri szerep. Két rendkívüli elme, akik kiegészítik egymást a munkában. Egy egyszerű üzenet, miszerint az üzleti életben is a pénznél és a hatalomnál néha értékesebb lehet az, hogy tudd, kire számíthatsz és ki számíthat rád a bajban.

moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

Kemenesi Éva
(Képek: innen, innen, innen és innen)
süti beállítások módosítása