Business & Café

5 dolog, amit eddig magadnak sem mertél bevallani

14 máj 2016

Léteznek fix szentenciák, gondolatok, amelyek olyan szilárdan állnak a realitás talaján, hogy az már szemérmetlennek tűnik. De ha ez így van, miért félünk végre elismerni ezeket?

girls_beautiful_girl_in_the_mirror_093599.jpg

1. Az egyetlen, ami boldogtalanná tesz: a gondolataid minősége

Ha így van, változtass rajtuk! Ha keresed azt az embert, aki képes megváltoztatni a világod... először nézz tükörbe!

A helyzet az, a szokásaid rabja vagy. Legyen mától a szokásod olyan szokások kialakítása, amelyek a valós célodat szolgálják! Hogyan építs bármilyen új szokást könnyen az életedbe? Megírtuk!

2. Ha olyat akarsz, amid nincs, olyan dolgot kell tenned, amit eddig nem tettél

A bejárt utak nem nyitnak új ajtókat. Ne élj le 80 ugyanolyan évet, azt hajtogatva, hogy ez az élet. Egy nap majd arra ébredsz, nincs már több időd megtenni, amit szeretnél. Ébredj fel úgy, hogy ezeket végre most megteszed!

3. Azoknak sikerül, akiknek céljai vannak, mert tudják, hova tartanak

Hogyan kezeskedhetünk arról, mit akarunk a jövőben, amikor azt sem tudjuk határozottan, hogy most mit akarunk? Tedd gazdagabbá az emberek életét, oldj meg valós problémákat! Fedd fel önmagad, miben lehetsz a társadalom javára!

4. Legyünk őszinték, senki sem arról álmodozik, hogy a munkája gyümölcse egy régi használt kocsi, és évi egy hetes nyaralás...

A hétfő szívás? Ha így érzed, jó eséllyel a munkád az. Már a hét elején a hétvégi bulizáson jár az eszed? Ha sorsunk valóban boldog volna, nem kéne szórakoznunk azért, hogy gondolatunkat eltereljük róla.

Legyünk végre őszinték magunkkal, merjük felvállalni - legalább magunk előtt - hogy igenis sikeresek akarunk lenni! Valljuk be, ha boldogtalanok vagyunk, vegyünk egy üveg bort, gyújtsunk egy gyertyát, és gondoljuk át, mit akarunk az élettől! Senki nem fogja helyettünk megcsinálni!

5. Minél tovább vársz a kezdéssel, annál több pénztől és lehetőségtől esel el

A szemérmetlen igazság az, ha a sikeres emberek addig vártak volna, míg készen érzik magukat az indulásra, sosem tették volna meg az első lépést. Egyszerűen nem létezik tökéletes készenlét.

A tapasztalatod nem abból nyered, ha egy íróasztal mögött kuporogva szakkönyveket olvasol, vagy egy szórakozóhely cigizőjében félspicces okoskodók "énbezzegígycsinálnám" hantáit hallgatod.

A legtöbbek nem látják, ahhoz, hogy megkeresd az első milliódat, 10 millió értékű erőfeszítést kell tenned. Ehhez persze nem csodagyereknek kell lenni, csak gyakorlottnak.

Összegzésképpen

Hogyan nyerhetnél a valóságban, ha már a saját elmédben elbuktál?

Ha többet akarsz az élettől, neked is többé kell válnod! Minél jobb leszel, annál jobb dolgok történnek veled! 

moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

tp_square.pngTóth Patrik | Business & Café - szerkesztő
19 évesen alapította első hivatalos vállalkozását. Vállalkozó, rendezvényszervező, újságíró, és tanácsadó.A Cooltusz - Magyar Fiatalokért Kulturális Egyesület elnöke. Jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar jogász hallgatója.

süti beállítások módosítása