Business & Café

5 tipp, hogyan váltsd a szenvedélyed pénzzé

12 júl 2016

Ha tudod, mi okoz számodra örömet, már igazán közel jársz ahhoz, hogy ebből meg is tudj élni!

mtm4otqxnjqwnju5mtgzmdk1.png

1, Nem kell megváltani a világot!

Sokan hiszik azt tévesen, hogy az indulásnál mindenre fel kell készülni, erre egy dolgot tudok mondani: egy fenét!

Mikor blogolásba kezdtünk, fogalmunk sem volt, hogyan kell, sem az írott, sem az íratlan szabályaival nem voltunk tisztában, és talán pont ennek volt köszönhető, hogy az esszenciánkat mertük belevinni - ezzel teljesen új színt hozva az üzleti írásokba.

A startup világ az induló terméket MVP-nek (Minimum Viable product – azaz a leggyorsabban elkészíthető első működő prototípus) hívja, aminek pontosan két feladata van: legyen vállalható, és generáljon visszajelzéseket!

2, 10,000 órányi gyakorlás kezdetnek elég is lesz!

A tudomány és a tapasztalat azt mondatja, 10,000 munkaóra, máshonnan megközelítve 5 átgondoltan tapasztalattal gazdagított év mindenképpen meghozza a gyümölcsét. Ennyi idő alatt ha mertél szegmentálódni, biztosan az iparágad hozzáértő személye leszel. 

Gondolj csak bele, az orvosi, jogi, vagy éppen gyógyszerész egyetemek is eddig tartanak, a tudásod tehát felér egy diplomával!

3, Mozogj komfortosan a komfort zónádon kívül is!

20160707_173653.jpg

A legnehezebb feladat az önmagunk árnyékából való kilépés. Semmilyen iparágban nem tudsz érvényesülni, ha nem vállalod fel a küldetésed. Olykor bizony el kell menni tárgyalni, erre fel kell készülni, ott érvelni és meggyőzni kell - nem beszélve mindennemű kommunikációról, hisz mi is havonta akár több százezer ember előtt vállaljuk a véleményünket.

4, Ne higgy a tradicionális bevételi modellekben!

Azt látjuk, hogy a 21. századi üzleti modellek fenekestül felfordultak. Divatossá váltak a közösségi finanszírozások, kickstarterek, inkubátor programok, üzleti angyalok, egyéb befektetők - és persze még egy rövid ideig az uniós források.

Sosem volt még ennyi lehetőség, és piac, mint ami most van.

Gondold át alaposan, és igazítsd a nagy, végleges célodhoz, melyik segít igazán, és miért! Egy dolog biztos, a klasszikus vásárló-eladó gondolkodásnak manapság nincs helye!

És még egy tipp: a kezdeteknél a szívességek bankja fogja fizetni a legnagyobb kamatot!

5, Minél később kezded, annál később érsz célba!

Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni, amint megvan az MVP-d (tudod, az első pontban már megtanultuk) azonnal kezdj! Kérj ki minél több véleményt, informálódj, milyen irányú fejlődést igényel a célközönséged, és semmi mással nem foglalkozz.

Ha jönnek a kritikák az jó jel, azt jelenti, legalább tartasz valahová!

moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

tp_square.pngTóth Patrik | Business & Café - szerkesztő
19 évesen alapította első hivatalos vállalkozását. Vállalkozó, rendezvényszervező, újságíró, és tanácsadó.A Cooltusz - Magyar Fiatalokért Kulturális Egyesület elnöke. Jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar jogász hallgatója.

süti beállítások módosítása