Business & Café

3 ok amiért még mindig imádjuk a Szigetet

10 aug 2016

Miért szeretjük és várjuk évről évre a nyári fesztiválok legnagyobbját?sziget_main_og.jpg

Bár a fesztivál-biznisz az utóbbi néhány évben valóságos virágzásnak indult, a Sziget még mindig őrzi a hazai vezető pozícióját. Nem is alaptalanul, hiszen az egyedisége, a programszerkezete, az előadók és a közreműködők színvonala, a kommunikáció, a reklám és a technikai háttér minősége, az újító hajlam megléte, a nemzetközi vérkeringésbe való bekapcsolódása, a helyi beágyazottsága, a szellemi kötődés és a társadalmi beilleszkedés, a biztonságérzet megléte, a hangulat és a szolgáltatások színvonala, és nem utolsó sorban a célközönsége, mind-mind harmonizálnak egymással.

3 tényezőt emelhetünk ki, amik bármilyen fesztiválon szempontként megtalálhatóak, de a Szigeten állnak össze igazán meghatározó élménnyé.

1. Zenei élmény

Az itt szerzett zenei élmény jóval erőteljesebb, mintha otthon hallgatunk meg egy albumot. Az átélést egyértelműen megerősíti, hogy élő és azonnali zenei élményben részesülünk, ráadásul még egyfajta kapcsolat is kialakul az előadókkal és a többi fesztiválozóval, azaz úgy érezhetjük, hogy aktív részesei vagyunk a zenének.

2. Fesztivál élmény

2015-sziget-himnusz-easy-as-one-two-three_098a03e3d8e6b28635cbde59d7276bc2.jpg

A fesztivál hangulat megteremtése együtt jár a szabadságérzettel, a mindennapi gondok hátrahagyásával és a hasonló emberekkel való találkozás lehetőségével. A legfontosabb talán mégis az, hogy ilyenkor egyek vagyunk a sok közül, nincs megfelelési kényszer, sokkal nyitottabbakká válunk és önmagunk jobb megismerésére is lehetőségünk nyílik.

3. Kiszakadás a szürke hétköznapokból

A fesztiválok húzóerejének egyik meghatározó eleme az új és más környezetbe való kimozdulás megélése; szinte egy teljesen másféle világba kerülünk és a saját nézőpontunk is megváltozik arra az időre. Bátran magunk mögött hagyhatjuk a szürke hétköznapok okozta stresszt.

moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

Kemenesi Éva

süti beállítások módosítása