Business & Café

Startup, őrültség, zsenialitás? A lényeges eredmény: sok millió dollár

30 aug 2016

Általában elég egy jó ötlet, némi merészség, egy kis kockázattűrés és szinte varázsütésre meggazdagodhat az ember. De néha még egy őrültnek tűnő ötlet is nyerhet!

wacky-wall-walkers.jpg

1. Mr. Brown varázslatos üvegei

Egy üveg, ami fejjel lefelé tárolja a folyékony termékeket. Nem nagy dolog igaz? Az emberiség több ezer évig megvolt a hagyományos, felfelé néző palackokkal. Paul Brown, viszont 1991-ben durván felkavarta az állóvizet találmányával, a szilikon szeleppel.

Az elmés kis konstrukció, amely lehetővé teszi, hogy pontosan adagoljuk az általunk fogyasztani kívánt folyadékot, egy egyszerű elven működik: ha szorítjuk kienged, ha elengedjük zár. Tényleg kimondottan jó ötlet. Megvette egy rakás világcég a NASA-tól kezdve, számos nemzetközi sampongyártótón át, a Heinz ketchupig. Mr. Brown 4 évig menedzselte a szelep útját, amikor is 1995-ben 14 millió dollárért eladta az egészet.

2. Egy dollár milliós plüsshibrid

alishopsmoa-pillowpet.jpg

Jennifer Telfer anyaként tett egy egyszerű megfigyelést: a gyermekek szeretik a plüssállataikat. Sőt, az ő fia annyira szerette kis plüssbarátját, hogy aludt is rajta, ami ennek köszönhetően szinte párnává lapult az évek alatt.

Hoppá! Párna? Plüssállat? Mi lenne ha direkt ilyen céllal készülne egy? Meglepő, de a párnaállat tényleg komoly piaci résnek bizonyult, hozott is pár tízmillió dollárt az éles szemű anyukának.

3. Amikor nem is kell kitalálni semmit, elég hinni valamiben

Ken Hakuta sztorija egészen elképesztő. Hősünk, édesanyjától kapott postán egy (elasztomer nevű anyagból készült) játékpolipot, ami valamilyen sima pormentes felületre dobva, jópofán bukfencezett lefelé a ragacsosságának köszönhetően.

Hakuta úrnak annyira megtetszett ez a játék, hogy nem is vacakolt sokáig. Megvette a polip értékesítési jogait 5000 dollárért, átvitte az amerikai piacra, tett hozzá egy komolyabb marketing kampányt és 80 milliót kaszált le a végén! Még csak nem is feltalálója a híres Wacky WallWalkernek, meglátta a lehetőséget, kockáztatott és nyert! 

moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

süti beállítások módosítása