Business & Café

3 tanulható sikerképesség, ami többet ér a szerencsénél

11 sze 2016

A siker egy összetett, több tényezőt magában foglaló fogalom. Néhány egyszerű és tanulható tulajdonság segíthet, hogy ne szerencséd, hanem eredményeid legyenek!

mate_patrik_moet_party.jpg

1. Nem kudarc, tanulási lehetőség

Az élet tele van buktatókkal, és a bukás mértékéhez képest sajnos pofára esésekkel is. Viszont nem szabad elfelejteni, hogy a szemléleten múlik minden. Fogd fel a fájdalmas buktát tanulási lehetőségként. Mennyivel izgalmasabban hangzik ugye? 

Richard Branson gondolatát idézve a legfontosabb a folyamatos próbálkozás. Ahogy ő fogalmazott járni sem tankönyvekből tanultunk meg. Újból és újból elestünk, újból és újból felkeltünk, mindezt addig tettük, amíg tökéletesre nem csiszoltuk ezt a képességünket.

Egy videó többet mond ezer posztnál. Nézd meg a videónkat, ha személyesen tőlünk szeretnéd hallani a tapasztalatainkat! 

2. Olvass minden nap!

Lehet, hogy járni nem könyvekből tanultunk meg, de ez nem jelenti azt, hogy ne tehetnénk szert értékes tudásra könyvekből. Nagyon sok sikeres ember napjának fontos része az olvasás. Brian Tracy például minden reggel felkel korán és olvas egy órát.

Ha te nem is akarsz, vagy tudsz egy órát olvasással tölteni, akkor is rengeteg előnnyel jár. Lássuk mit mond a matek! 

  • Ha naponta 5 oldalt olvasol csak el
  • Egy év alatt 5x365=1825 oldal
  • Ez pedig 6-7 vastagabb kötet

Sokkal királyabbul hangzik nem?

És nem is csak ez az egy érv szól amellett, hogy könyvmoly legyél. A tudás mellett, nagyon sok mást is kaphatsz a könyvektől. Gyarapodik a szókincsed, javul a kifejezőkészséged, ez az üzletben, a tanulásban, a csajozásban mindenhol jól fog jönni!

3. Sikerembert barátjáról

Van egy mondás, hogy ha öt sikeres barátod van, akkor nagy valószínűséggel te leszel a hatodik. Mivel a környezeted állandó hatással van rád, döntő fontosságú, hogy kiktől kapod ezt a befolyásoló hatást.

A pozitív, motiváló környezet nyilván egészen más irányba fog vinni, mint egy állandóan károgó, negatív csapat. Vedd körül magad sikerorientált emberekkel, hiszen hogy is érhetnél el átlagon felüli eredményeket átlagos emberekkel!

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása