Business & Café

Sikerembert barátjáról? A kapcsolatépítés szerepe az üzleti életben

16 sze 2016

Van egy mondás: ha öt sikeres barátod van, akkor nagy valószínűséggel te leszel a hatodik. A környezeted állandó hatással van rád, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy kiktől kapod ezt a befolyásoló hatást.

wall_street_2_money_never_sleeps_movie_image_michael_douglas_shia_labeouf_01.jpg

1. A környezeted határoz meg

Embert barátjáról mondják, és nem is alaptalanul. Barátainkat mi választjuk, ezért ők jelentik választott családunkat, ami feltétlen meghatároz bennünket is.

A pozitív, motiváló környezet nyilván egészen más irányba fog vinni, mint egy állandóan károgó, negatív csapat. Vedd körül magad sikerorientált emberekkel, hiszen hogy is érhetnél el átlagon felüli eredményeket átlagos emberekkel!

2. Segíteni fognak elindulni

Az üzleti világban gyakori jelenség a "Lone Ranger"-effektusnak hívott viselkedés. Az egyetlen hibája a magányos farkas üzemmódnak, hogy nem hatékony.

Ha nincs iparági ismerősöd, akkor vedd fel a kapcsolatokat szervezetekkel, klubokkal, ahol jó eséllyel találkozhatsz hasonló beállítottságú emberekkel!

Ha gyorsan akarsz haladni, menj egyedül. Ha messzire akarsz jutni, tedd csapatként!

3. Bízz bennük, képezd őket!

Szíved szerint Te végeznéd a saját cégedben az összes feladatot, mert tudod, hogy úgy biztosan minden pontosan, a legmegfelelőbb minőségben elkészül?

Duplikálódj! Képezd ki a munkatársaidat, hogy Ők is mindent ugyanolyan jól tudjanak az üzlet fortélyairól. Nem tudsz mindenhol jelen lenni, de elég megnyugtató, ha egy hozzád hasonló tudású ember képviseli a céged.

Jutalmazd meg a csapatodat, a munkatársaidat, ha elértétek az adott teljesítményt. Hisz nélkülük nem ment volna.

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása