Business & Café

3 tulajdonság, ami megalapozza a jövőd!

18 sze 2016

Ha ezeket betartod, már nem is nagyon kell több!

vlcsnap-4456-09-11-03h02m12s049.png

1. Gondolkodj hosszú távon!

Sokan esnek abba a hibába, hogy nem értik meg: a sikeres jövő felépítése egy hosszútávú folyamat. Mindenki sprintet akar futni nem maratont. A sprint egy teljesen más műfaj. Neked hosszútávú stratégiára lesz szükséged, elvégre mégis csak a komplett életed alapozod meg.

A stratégia mindig valamilyen cél elérése érdekében jön létre. Így tehát célokra lesz szükséged. És, hogy milyen célokat érdemes kijelölni? Amik megijesztenek és izgalomba hoznak.

Ha szeretnéd jobban beleásni magad a témába itt találod célkitűzéssel foglalkozó cikkünket.

2. Vágj bele még mielőtt készen állnál rá!

A tökéletes idő a cselekvésre most van, ne várj tovább. Ha eddig nem volt tapasztalatod valamilyen gyakorlati területen akkor nem is az fogja meghozni, hogy tovább halogatod a dolgot.

Henry Ford sem vacakolt sokat azzal, hogy agyaljon a tökéletes pillanaton.

Isten Áldja meg a vásárlóimat, megveszik az autóinkat még azelőtt, hogy tökéletesre fejlesztettük volna őket.

Hiába vagy akármilyen jó elméleti szakember, a terepen mindig érni fog váratlan. Az egyetlen valós és helyes alternatíva az, ha a lehető legjobbat próbálod meg kihozni az adott helyzetből.

3. Válassz példaképet!

Létfontosságú, hogy olvass olyan emberekről, emberektől, akiknek az életútja inspirálóan hat rád. Ha több személy élete is inspirálóan hat rád, az csak még jobb. Ennek több gyakorlati haszna is lesz.

Egyrészt példaképed életútjából meg fogod tanulni a módszereit, életének fordulópontjait, mi történt vele, és miért. Másrészt pedig, ha a jövőben szembekerülsz majd egy problémával, (amit inkább nevezz ezentúl megoldandó helyzetnek) képzeld el, hogy a példaképed hogyan cselekedne az adott szituációban. Legyél méltó hozzá, lépj a nyomdokaiba, igazi csoda rejlik benne! 

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása