Business & Café

Magabiztossá válni, és annak is látszani? Egyszerűbb, mint hinnéd!

10 okt 2016

Leküzdeni a félelmeidet, magabiztossá válni, elérni a céljaidat. Mindenki nagy álma, amit 4 egyszerű lépésben meg is tudsz valósítani!

20160817_193806.jpg

1. A félelem elmélete

Ahhoz, hogy le tudd győzni a félelmeidet, először nézzük meg mivel is állunk szemben:

A félelem egy lehangoló érzés, amit egy általunk észlelt fenyegetés kelt bennünk. Naponta érezzük, naponta lebeg körülöttünk, mégis mindenki arra vágyik, soha többet ne érezze. A félelem alapvető mechanizmus, válasz egy bizonyos ingerre, mint például a fájdalom vagy veszély.

A félelmet két nagy csoportba lehet sorolni: külső és belső félelem.

  • A külső félelmet rajtunk kívülálló dolog okozza, aminél erős a motivációnk, hogy elkerüljük, például: pókoktól való félelem.
  • A belső félelem egy rajtunk kívülálló dolog, amihez negatív érzelmet társítunk, például: alacsony önbecsülés okozta félelem.

2. Testbeszéd

A testbeszéd a legegyértelműbb tudatalatti jelzésed a külvilág felé. Bárki bármit mond, a testbeszéd jelzéseit mindenki dekódolja tudat alatt, színtiszta evolúció. A testbeszéded fejlesztésével, vagyis a folyamat elején az arra való tudatos odafigyeléssel rövid úton magabiztosabbá válhatsz.

Azt már Te is hallottad, hogy szavakkal, verbálisan tudjuk a legárnyaltabban kifejezni magunkat. A közlésfolyamat 65-70%-a viszont non-verbális vagyis a szavak nélküli, és nagyrészt ösztönös.

A kommunikációs folyamatban tehát meghatározó lesz, hogy hogyan kommunikálsz a testeddel. Mit mutatsz a tárgyalópartnerednek? Magabiztos, erőt sugárzó a testbeszéded, vagy egy potenciális balekot lát benned? Rajtad múlik. A legfontosabb és leglátványosabb konkrét showelemek a következők:

  • húzd ki magad, a görnyedt hát, beesett mellkas erőtlenséget mutat
  • ne húzd fel a vállad, és ne gesztikulálj túl sokat
  • nézz bátran a beszélgetőpartnered szemébe, ez nem agresszió, hanem határozottság
  • ne nevetgélj, a folytonos nevetgélés a feszültségoldást hivatott elősegíteni, de neked erre nincs szükséged
  • lehet, hogy kényelmes, de ne fond keresztbe a karjaidat

3. Hogyan, és miért érdemes leküzdeni a félelmet, és a szorongást?

Kutatások bizonyítják, hogy mindannak, amitől az életben félünk:

  • 87%-ban nem következik be,
  • 7%-ban valóban bekövetkezik,
  • 6%-ának kimenetelére valamennyire hatással lehetünk.

Ez tehát azt jelenti, hogy a legtöbb dolog, ami szorongást, nyugtalanságot idéz elő bennünk, valójában nem történik meg, és csak igen kevés, vagy egyáltalán semmi befolyással nem vagyunk arra, ami végül bekövetkezik. 

Nem kifizetődő azon rágódni, amitől félünk. Amikor félünk, fenyegetésnek fogjuk fel a látszatot.

A félelem tehát nem más, mint egyfajta fizikai reagálás olyan elképzelt következményekre, amiket nem kívánunk - tekintet nélkül az adott helyzet valódi alakulási lehetőségeire. 

A valódi élet a komfortzónád határán túl kezdődik.

4. Gondolati szint

A fentebb leírtaknak semmi haszna, ha Te nem hiszed el, hogy képes vagy rá, és nem kezdesz el tenni azért, hogy ezek a trükkök a hasznodra lehessenek. A kis dolgokkal kell kezdeni. Észreveszed, hogy görnyedten ülsz az íróasztalodnál? Húzd ki magad!

Vágj bele, és hidd el, te is meg fogsz lepődni rövid idő alatt mennyivel magabiztosabb lettél. 

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása