Business & Café

Versenyezz és biztos nyersz!

21 okt 2016

Ha mást nem, tapasztalatot. Siker esetén pedig felgyorsíthatod karriered, akár munkatapasztalat nélkül is. A cégek mindig is két kézzel kaptak a tehetségek után és a gamification filozófia elterjedésével egyre bátrabban nyúlnak kreatív eszközökhöz a legjobbak megszólítására.

student_stock_04.jpg

Szakmai versenyek széles köre kínálja magát, az összetett esettanulmányoktól az üzleti szimulációs játékokon át az egyszerűbb kvíz feladatokig változatos formában.

Hogy jön ez a karrierhez?

A vállalatok által indított szakmai versenyek tehetségtoborzás és employer branding céllal jönnek lére. A versenyfeladat sokszor a vállalat tevékenységén alapul, azaz résztvevőként olyan készségekről és tudásról adhatsz számot, melyeket az adott cég értékelheti.

Neked miért érdemes benevezni egy versenyre?

A versenyzés során értékes szakmai tapasztalatot szerezhetsz, hiszen a vállalatok általában a saját gyakorlatukból merítenek példákat a versenyfeladatokhoz. Prezentáció, programozás, gépszerelés, vitafórum, logikai feladatsorok megoldása során fejlődhetsz.

Az élő események során nehezen elérhető cégvezetőkkel, döntéshozókkal bővítheted kapcsolati hálódat (LinkedIn!), ami a karrierépítés során jól jöhet.

Ha pedig a jövőben vállalkozni szeretnél, üzleti stratégiai szimulációkkal kóstolhatsz bele a cégvezetés világába.

Továbbá tét nélkül próbálhatsz ki szakterületeket, iparágakat és szélesítheted látókörödet, ami a későbbi tudatos karrierdöntéseket alapozhatja meg. Jobb így megtapasztalni különböző munkákat, mint az életben rájönni, hogy mégsem fekszik annyira egy-egy terület.

És ami talán a legfontosabb: az élmény, az érzések, a közös emlékek a csapattársakkal, melyekre évtizedek múlva is jó visszagondolni!

Összefoglalva: a saját márkád tudatos és hatékony építése (CV-ben jól mutatnak a versenybeli részvételek) és az élmények miatt érdemes belevágni a szakmai versenyekbe!

A verseny és a siker kéz a kézben járnak. Diákként is érhetsz el olyan sikereket, melyekkel kiemelkedhetsz az átlagból a legjobb cégek szemében is.

Az EcoSim 20 éve a hazai versenypiac meghatározó szereplője, évi 15 versenyt szerveznek közgazdászoknak, programozóknak, mérnököknek. Az online szabadulószobás koncepcióba oltott programozóverseny (Nokia Code Jam 2015) gamification különdíjat is kapott az eFestival kiváló magyar tartalmak pályázaton. 

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása