Business & Café

Szerencse, vagy tettre kész lényeglátás? 7 gondolat, ami megalapozhatja a sikeres jövőd!

25 okt 2016

Nevezhetjük szerencsének, sikernek, tehetségnek. A komoly eredmények feleslegessé teszik a megfelelő szó latolgatását. 7 gondolatot gyűjtöttünk össze, amiket ha betartasz, egészen biztosan rád talál a szerencse!

20150316220752-clover-lucky-luck-st-patricks-day-nature-sunset.jpeg

A Business & Café 2 éves működése alatt számos interjút készítettünk sikeres emberekkel, hogy megfejtsük az eredményeik mögött rejlő misztériumot, és átadhassuk nektek. Mivel a héten a szerencse kérdésével foglalkozunk, nem árt feleleveníteni, hogy mi is valójában a szerencse szerepe a sikerben. 

1. Szerencse kell, de nem olyan, hogy megnyerem az ötös lottót, mert a vakszerencsében bízni hiábavaló. Meg kell tudni fogni, ha jön, ha valaki nem tudja megfogni, akkor a szerencse elszalad és nem is jön vissza! Melyik az a pillanat, amikor jobbra megyek vagy balra megyek. Ha erre megyek szerencse, ha arra, akkor nem.

Klapka György

2. Azt ajánljuk mindenkinek, aki belekezd iparágtól függetlenül akármilyen vállalkozásba, hogy legelőször is legyen egy jó, működőképes ötlete, és azon kitartóan dolgozzon. A hosszú-hosszú kitartás - akármennyire is frázis – de meghozza a gyümölcsét.

Punnany Massif

3. Az igazi varázslat az ember komfortzónáján kívül történik meg. (...) Ezek a megmérettetések időről időre ott vannak és szerintem keresni is kell ezeket a helyzeteket, minél nagyobb a kihívás, a parafaktor annál nagyobb a jutalom utána.

Hajnóczy Soma

4. A sikerrel kapcsolatban a legfontosabb, hogy ne egyedül akarjuk ezt elérni, mert az ember nem tud túl sok mindent csinálni fizikailag, úgy hogy arra oda is figyeljen megfelelően. Márpedig én úgy gondolom, hogy a siker egyik kulcsa az, hogy amit csinálsz azt rendesen, jól kell csinálni.

Gerendai Károly

5. Vegyük észre, ha adott egy helyzet. Ilyenkor rajtunk áll, hogy abban részt veszünk, annak generálói leszünk, vagy pedig csupán elszenvedőként veszünk benne részt. Az ember jobban szereti, ha nem történnek vele a dolgok, hanem ő tudja irányítani a sorsát, de ehhez nagyon nyitottnak kell lenni, állandóan egyfajta standby – készenléti – állapotban kell létezned, hogy észrevedd, ma valamit akar tőled az élet.

Geszti Péter

6. Számomra a siker az, ha megpróbálod véghezvinni azt, amiben hiszel. Nekem ez azt jelenti, hogy úgy sohasem fogunk semmit elérni, ha csak vágyunk rá – tenni is kell érte.

Zwack Sándor

7. Úgy gondolom, hogy szerencsére mindig szükség van. De persze ahhoz, hogy a szerencse ránk találjon, minden lehetőséget meg kell ragadni. Mindenhová el kell menni, mindenhol meg kell jelenni. Otthon ülni mindig kényelmesebb, de ha otthon maradsz, lehet, hogy éppen azzal mulasztod el a legnagyobb szerencsédet!

Kulcsár Edina 

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása