Business & Café

A kapcsolatépítés 5 mesterfogása - hol szerezheted meg a tökéletes üzleti partnert?

29 nov 2016

Az ember csapatban tud igazán nagyot alkotni. Társakat, üzletfeleket megismerni viszont nem is olyan könnyű dolog. Hogyan ismerkedhetsz meg hozzád hasonló gondolkodású emberekkel? Hogyan szerezz üzleti kapcsolatokat? 5 pontban szedtük össze a tapasztalatainkat! tumblr_my8my7zvzl1qc1ogno1_1280.jpg

A Business&Café 2 éves működése során rá kellett ébrednünk, nem elég jól blogolni, jól írni. Ahhoz, hogy az ember sikerre vigye (akár média) vállalkozását, kapcsolatok kellenek. Az évek során számos nagy partner tisztelt meg bennünket bizalmával, ami miatt rengeteg levelet kapunk.

Hogyan értük el mindezt? Hogyan szereztünk kapcsolatokat? Bemutatjuk nektek a fórumokat, ahonnan érdemes kapcsolatokra vadászni. A posztban röviden összefoglalva a lényeg, aki pedig minden trükkre kíváncsi annak ott a videó. Kapcsolatépítésre fel!

1. Pezsgés

A kapcsolatszerzés legfontosabb alapelve. Mindig menj el mindenhová! Nem tudod kivel találkozol, kivel fogtok beszélgetni. A pezsgés viszont ott kezdődik, hogy mersz beszélni a termékedről, a céljaidról. Nyugodtan el lehet mondani az ötleteidet, elképzeléseidet, mert nem fogják tudni ellopni. Esszenciát nem lehet kopírozni. Különben is, külső impulzusok alapján fogod tudni eldönteni, hogy van-e egyáltalán értelme belevágni vagy nem. 

2. Lehet, hogy már ismered!

Nem is biztos, hogy új kapcsolatra van szükséged. Ki tudja, talán már ismered is azt az embert, aki megváltoztatja az életed! A legtöbben viszont nem merik elhinni, hogy rögtön egy barátjuk, ismerősük az aki együtt tudna működni, pedig nagyon sokszor már a közvetlen környezetben rendelkezésre áll az a kör akivel érdemes lenne beszélgetni.

3. Kapcsolatok az interneten

Rengeteg infó van a neten, emellett pedig rengeteg embert is megismerhetsz. A személyes találkozónak viszont tapasztalatunk szerint nincs párja. Az interneten lehet találkozni jópofa ötletekkel, és jópofa emberekkel is. Az első kérdés viszont mindig az, hogy mikor találkozunk. Nulladik lépcsőfoknak jó az internet, de nagyon sok személyes vonal fog bejönni, ami miatt mindig csak nulladik maradhat.

4. Fizetős rendezvények

Üzletember találkozók. Mielőtt még bárkivel beszélnél, rengeteget javul majd a kapcsolatod saját magaddal, és a termékeddel is, hiszen rá leszel kényszerítve arra, hogy felkészülj, és határozottan képviseld magad.

A kapcsolatépítés azon múlik, hogy mennyire ismered magad és a terméked. 30-120 másodperc alatt el kell mondanod, hogy mit akarsz, pontosabban - Te miért kellesz másoknak?

Az ilyen rendezvények esetében viszont szem előtt kell tartanunk, hogy olcsó húsnak híg a leve. Miért érdemes drága rendezvényre menned? Azért mert csak olyan emberektől fogsz tudni pénzt kapni, akiknek van pénzük. A drága rendezvényen a jegy ára is egy minőségi szűrőt jelent. A drága rendezvényen lehet, hogy 25 ezer forint a jegyed, de elhozol egy 1,5 millió forintos megrendelést. Akkor most megérte vagy nem? A legjobb az egészben, hogy rajtad múlik minden! Ha jó vagy, sikerülni fog.

5. A legtöbb ember nem lesz érdekes

Kevés kapcsolatból lesz igazán értékes kapcsolat, de ennek ellenére csinálni kell. Hazaviszel egy csomó névjegyet, és azt gondolod nem jó semmire? Azért mert nem érezted jól magad nem biztos, hogy a rendezvénnyel volt baj. Készülj fel jobban, lehet a kommunikációddal nem stimmelt valami. Az is lehet, hogy nem azokat az eredményeidet kommunikáltad, amik felkeltik a leendő partnerek érdeklődését. Sosem tudni, lehet a célpiacodnak egészen más fontos, mint amit te gondolsz. 

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása