Business & Café

Így gyakorolj hatást másokra

03 dec 2016

Van egy fogalom, amit a legtöbben félreértenek... mégis ezen múlik, hogy üzletet tudsz-e kötni!

barack_obama_takes_one_last_look_in_the_mirror_before_going_out_to_take_oath_jan_20_2009.jpg

Mindig azt mondjuk, hogy akkor tudsz csak üzletet kötni, ha megfelelően képviseled a céljaidat. Lássuk Patrik konkrét tapasztalatait, egy üzletember találkozó példáján keresztül!

Az első és legfontosabb szempont az 'Elevator pitch' megléte és minősége lesz. Ez a fogalom, mint oly sok más üzlethez kapcsolódó legenda, szintén az Egyesült Államokból ered. A lényeg a következő: a felhőkarcoló liftjébe ahol dolgozol, egyszer csak belép a legnagyobb nagyfőnök és megkérdezi - "Hát maga meg kicsoda és mivel foglalkozik?" A lifttel megtett út ideje nagyjából 1 perc, ennyi idő áll rendelkezésedre, hogy meggyőzd - te vagy a legjobb, legértékesebb, legügyesebb, legszorgalmasabb munkatárs a cégnél.

Az értékesítés folyamata is hasonló. A leendő partner a szemedbe néz, és meg kell győznöd - így vagy úgy.

1. Miért?

nevtelen-1.png

Meg kell tanulnod pusztán 2 percben elmondani, hogy mi a missziód, vagy hogy te ki is vagy igazából! Nagyon fontos, hogy a saját elevator pitchednél a miért kérdéssel kezd a beszélgetést. Miért tartod a saját üzletedet az életcélodnak? Miért éri meg a veled szemben ülőnek üzletet kötni veled? Ha erre a kérdésre megtalálod a választ, meg is van a megoldás.  

2. Szedd össze magad!

2 perced van. Nem kevesebb, nem több. A legtöbb ember azt gondolná - két percig akármiről lehet dumálni meggyőzően, pedig ez nem is lehetne távolabb a valóságtól! Ha nem vagy eléggé felkészült a leendő partnered is meg fogja érezni, és a tüzes vasnál is hamarabb ejti el az éppen megfogalmazódó ajánlatod!

3. Tartsd a szemkontaktust!

eye-contact-flirting-6-1024x615.jpg

A szavak nélküli - vagyis non verbális kommunikáció egyik legfontosabb eleme a szemkontaktus. Ha nem mersz a partner szemébe nézni, olyan hatást keltesz, mint egy rajtakapott kisgyerek. Akaratlanul is az őszintétlenség jelének fogják venni. Tartsd bátran a szemkontaktust - végül is mi félnivalód lehet? A te életed, a te bizniszed!

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása