Business & Café

Nem csak a ruhakiegészítők számítanak! Üzleti laptoppal a sikerért!

21 dec 2016

Szerkesztőségünk egy nagyon új és nagyon modern laptoppal gazdagodott - ami nem csak technológiailag fontos, mert minden ismerősünk a csodájára járt!

dsc_0273.jpg

Korábban már beszámoltunk a Microsoft-székházból, milyen technológiai innovációk, újdonságok várhatóak a jövőben. Akkor már eldöntöttem, bizony egy új laptopot mindenképp szerzek.

A Microsoft kiváló partnerként nem is volt rest, rögtön adott is egy Dell XPS13-at, amit rögtön el is vittünk magunkkal a Volvo forgatásra, és Szilvásváradra is!

Több hét intenzív használat után az alábbi tapasztalatokkal szolgálhatok:

1, Rendkívül mutatós!

dsc_0280.jpg

CNC-vel megmunkált alumínium, szinte keretnélküli kijelző, karbonszálas csuklótámasz, világító billentyűzet! És ha erre még nem figyeltek fel a melletted ülők, az érintőkijelző használatára biztosan fel fognak - mert ugye az is van!

2, Pehelykönnyű!

Az alumíniumnak és a karbonszálas technológiának köszönhetően 1,29 kg (a nem érintőképernyős valamivel könnyebb, 1,2 kg), ami gyakorlatilag egy kézitáskában alig érezhető súlyt jelent. Durván tehát 1 kiló az egész, tehát majdnem olyan nehéz, mint 1 kg pihe :)

Emellett persze nagyon vékony is, hozzávetőlegesen egy centi vastag az egész!

3, Nagyon gyors - nem csak hardveresen...

dsc_0283.jpg

...hanem használni is! Korábban nem rendelkeztem érintőképernyős laptoppal, de nagyon hamar hozzá lehet szokni a jóhoz! Azon kaptam magam, ha más gépéhez kellett ülnöm, ott is elkezdtem taperolni a kijelzőt - és igen rosszul esett, hogy ez könnyebbség ott nem volt jelen.

A Windows10 nagyon jól használható ilyen módon is, nem beszélve a toll eszközökről, amely számtalan szoftver esetén nagyon jól jön!

4, Kristálytiszta kép

Az UltraSharp™ Quad HD+ (3200 × 1800 felbontású) InfinityEdge érintőképernyő félelmetes képet ad vissza. A forgatások alkalmával mindig ezen nézzük vissza a videókat, és legyen szó akár GoPro-s, vagy DSLR felvételről, teljes hűséggel kapjuk vissza az elkészült felvételeket.

5, Erős akkumulátor

dsc_0285.jpg

A gyári specifikáció 12 órát ír, amit valóban tartani is tudott. Természetesen intenzív, nagyobb energiát használó munka esetén, vagy nagyon hideg időben gyorsabban merül, de itt sem tudtuk 8 óra alá vinni - amit nagyon megszerettünk benne.

+1 Jól áll neki a Windows10!

Az asztali gépemre még a Windows7-et vettem meg, és egyáltalán nem éreztem szükségét annak, hogy frissítsek 10-re.

A laptop használata közben azonban sok olyan újdonságra figyeltem fel, amelyet a korábbi verzióban még nem kaptam meg, nem beszélve olyan alkalmazásokról, amelyek már csak az új Windowsban elérhetőek.

És a hátrányok?

dsc_0281.jpg

Jobb lenne, ha nem kéne tölteni, vagy ha még könnyebb lenne? Persze... a technológia jelenlegi szintjén azonban abszolút közel élen jár, és nem csak a teljesítményt, a stílust is sikerült eltalálni.

Az egyetlen megoldandó helyzet, ami elé állít, hogy kevés kábelt kezel - mivel rendkívül vékony, gyakorlatilag egy jack-dugó vastagságú (1-1,5 cm) az egész.

Emiatt pl. HDMI kábelt nem tudsz rátenni, viszont kábel nélkül rendkívül sok eszközzel csatlakoztatható. Ha okos a laptopod, okosnak kell lennie a többi eszközödnek is - de végtére is, ez neked is könnyebbséget fog jelenteni!

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása