Business & Café

Boldogabb akarsz lenni? Egyetlen dolgot tarts szem előtt!

06 jan 2017

Sokan küzdenek a boldogtalanság démonaival, ami könnyen megmérgezheti az elért eredmények miatt érzett örömet is. Szerencsére a megoldás egyszerű. Nem kell más, csak egy kis önfejlesztés!

968full-jon-hamm-4-660x458.jpg

A boldogság elérése nem könnyű cél. Hiába gazdag valaki, hiába ér el olyan eredményeket, ami mások számára álom lehet - mégsem tud örülni neki.

Boldogabb akarsz lenni? Akkor válj jobb emberré!

1. Napi pozitívum

Tegyél minden nap valami jót. Nem, nem úgy mint a kiscserkészek, nem egy kötelező napi jócselekedetre gondolok. Sokkal inkább arra, hogy gondoskodj arról, hogy minden nap érjen valamilyen pozitív inger. Hogy másokkal teszel jót, vagy saját magaddal, majdnem mindegy is- a lényeg, hogy gazdagíts, teremts!

2. Napi elcsendesedés

tumblr_ndfm43w9wg1slfr2co1_500.gif

Ne hagyd, hogy a napjaid elrohanjanak és nyom nélkül a semmibe vesszenek. Minden este szánj egy kis időt arra, hogy kényelmesen végiggondolod a nap eseményeit, főleg azt, ami pozitívan hatott rád, illetve ami lehetőségként jelent meg.

Mindegy, hogy ezt meditációnak nevezzük, vagy agykontrollnak, vagy egyszerű hálának, a lényeg, hogy tanuld meg értékelni az időt amit kaptál.

A boldogság olyan pillangó, melyet ha kergetünk, soha nem érhetünk el, de ha leülünk csendben, leereszkedik ránk.

Nathaniel Hawthorne

3. Egy nyugodt felfedezőút

Ne erőltesd az életcélod megtalálását, mert stresszelni fog, ha nem találod. A legjobb amit tehetsz, hogy beleveted magad az események sűrűjébe, a lehető legmagasabb minőségben teszed a dolgodat, és nyitott szemmel jársz. Hidd el ha erre az útra lépsz, egyrész sokkal nyugodtabb leszel, hiszen tudod, hogy mindent megteszel a boldogulásod érdekében, másrészt biztos lehetsz benne – megtalálod majd amit keresel.

4. Nézőpont

Az optimista lehetőségeket lát ott, ahol egy pesszimista csak akadályokat. Nyilvánvalóan nem a realitásra fittyet hányó hurráoptimizmus elérése a cél, de meg kell tanulnod élvezni az élet ajándékait – elvégre minden csak nézőpont kérdése!

5. Őszinteség

Az őszinteség kemény dió, pláne saját magunkkal szemben. Sokan és sokszor csapják be magukat, mert nem mernek szembenézni a problémáikkal. A magaddal szemben alkalmazott őszinteség pedig meg fog tanítani arra, hogy másokkal is nyílt legyél és korrekten járj el.

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

Inspiráció: James Altucher Choose Yourself

süti beállítások módosítása