Business & Café

Miért veszítik el a vagyonukat a lottónyertesek? Készülj fel a sikerre!

27 jan 2017

Rengeteg ember élete megy tönkre a váratlan szerencséje miatt. Ha valaki nem áll készen, az a bizonyos szerencse sem jöhet jókor. Induljon az év a nagy felkészüléssel! 

6360802127954729801835608644_fondos-de-pantalla-dinero-papel.jpg

A siker nem egy baleset - írtuk korábban. Ha valaki nem tesz érte, nem dolgozik azért, hogy ki tudja használni a nagybetűs pillanatot biztos bukás vár rá.

Számtalan sztorit lehet olvasni lottónyertesekről, akik egyik napról a másikra óriási vagyonok birtokába jutottak, és mégsem vett pozitív fordulatot az életük. A pénz hamar elúszik, és nem marad más a nyomában, csak a korábbi élet romjai, és rosszabb esetben még egy rakás adósság is. A bukás oka most is egyszerűbb, mint hinnénk. Ezek az emberek nem álltak készen arra, hogy sikeresek legyenek.

Amellett, hogy a lottónyertesek szolgáltatják a leglátványosabb példát a magasba emelkedésre, és gyors zuhanásra, sok ember pályáját töri derékba az, hogy nem tud megbirkózni az elért eredményeivel. Ne de mit tehetünk azért, hogy a mi esetünkben ez ne így történjen? Hát készüljünk fel!

1. Fizikálisan

Mens sana in corpore sano, bizony ám! Nem fogod bírni a strapát, ha nem vagy formában. Alvás, sport, jó kaják – banálisnak hangzik, pedig tényleg fontos szerepet játszik! Ha vigyázol magadra, a tested jó formában van, az agyad is egészen másként működik majd. Jobban szerepelsz, jobban tudsz értékesíteni, minden szempontból előnyösebb helyzetben leszel!

2. Mentálisan

Mentális tréningre is szükség lesz. Sok olvasásra, új impulzusokra, a kreativitásod fejlesztésére, az erősségeid felfedezésére és erősítésére. Nekem ez például azt jelenti, hogy folyamatosan ötleteket gyűjtök a posztokhoz, amikkel ellátlak benneteket, képeket gyűjtök az illusztrációhoz, és rengeteget olvasok, hogy minél több és minél szakmaibb szempont alapján tudjak írni.

Kreativitás. Minél jobban használod, annál több lesz belőle.

Maya Angelou

3. Emocionálisan

A tapasztalataid megedzenek majd, de készülnöd kell arra, ami rád vár. A negatív véleményeket mi mindig két csoportra bontjuk. Van a támadás, ami valójában mindenféle érvet nélkülöző negatív fröcsögés, és van a kritika ami sok esetben jogos, és akkor sem sértő ha alapvetően negatív megállapításokat tartalmaz. Elvégre ami igaz, az igaz. Nincs mit tenni, illetve egy dolgot tehetsz – tanulsz belőlük.

4. A kapcsolataidban

A környezete határozza meg az embert, kicsit konzervatívabban – embert barátjáról. Nem is véletlen emelkedett ez az igazság közmondásos szintű alappá. A negatív emberi kapcsolatokat takarékra kell venni ha sikert akarsz elérni, nem szabad azt hallgatnod egész nap, hogy nem fog sikerülni. Érdekes megfigyelni, hogy hány sikeres ember indította azzal a pályáját, hogy teljesen maga mögött hagyta a korábbi életlét. Ha nem is kell ennyire radikálisan eljárnod, azért gondold csak végig.

Ha valami, valaki többet árt, mint használ, válj meg tőle.

Isamu Fukui

5. Spirituálisan

Nem kell megijedni, nem megyünk el ezo irányba. Az viszont egészen biztos, hogy rendet kell tenned a lelkedben, ez is a felkészülésed része kell legyen. A legtöbben túl sokat aggódunk felesleges dolgokon, a múltban élünk, vagy a jövőn rágódunk és ez egy rossz út. A recept tehát a következő: kevesebb aggódás, élj a jelenben, és engedd el ami nem kell.

Ezek a dolgok nem egyik napról a másikra változnak majd meg, hosszú évekig kell gyakorolni őket, de hidd el a kitartásod ebben az esetben is busásan megtérül majd!

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

Inspiráció: James Altucher Choose Yourself

Cover fotó, x

süti beállítások módosítása