Business & Café

7 tanács, ami kihúz a kátyúból

29 jan 2017

Úgy érzed elakadtál a karriereddel? Valahogy nem sikerül egyről a kettőre jutnod? Elmozdulni a holtpontról egyszerűbb, mint hinnéd; csak 7 lépés az egész!

lightbulb-idea-bright-ss-1920.jpg

Néha van amikor az ember úgy érzi egyszerűen nem mennek a dolgok. Ilyenkor nem árt újragondolni milyen irányba is tart az életed, és bevinni pár új elemet. Itt van mindjárt 7!

1. Gyakorlat

Gyakorlat teszi a mestert. Persze, persze gyakorlat, na de mennyi? A kutatások szerint kezdetnek nagyjából 10.000 óra elég is lesz. Ez természetesen nem csak afféle gyakorolgatást jelent, hanem kemény koncentrált munkát.

2. Gondolati szint

Minden azon fog múlni, hogy mi van a fejedben. És itt nem csak a tudásról van szó. Mesélek egy legendát: volt egy vállalkozó, akit kigúnyoltak egy vacsorán. Úgy felbosszantotta magát, hogy elhatározta megszerzi az őt kigúnyoló pozícióját. Néhány évvel később el is érte a célját. Megválasztották az Amerikai Egyesült Államok elnökének, úgy hívják Donald Trump.

Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz.

Henry Ford

3. Rajtad múlik!

Ha most nem tudsz pozitívan gondolni önmagadra, nem baj. De teremtsd meg a változás feltételeit, láss neki most azonnal! Alkalmazhatsz tudatos önszuggesztiót, lehet hogy hülyeségnek tűnik, de mantrázd, ismételgesd magadnak amit akarsz – működni fog!

4. Cselekvés

Régóta tudjuk, hogy okoskodás a tett halála, de mégsem alkalmazzuk a saját életünkben. A halogatásban az a legveszélyesebb, hogy örökre szól. Mindig lesz valami érdekes tennivaló, mindig lesz valami ami eltereli a figyelmed – a tökéletes pillanat, a nagybetűs Most soha nem jön el. Koncentrálj végre a feladataidra! Valószínűleg nem az az álmod, hogy te legyél a világ legprofibb sorozatnézője nem igaz?

5. Legyél te a kivétel!

Lehúz a környezeted? Úgysem sikerülhet, jobb lenne feladni? Ne hallgass rájuk, mutasd meg, hogy igenis képes vagy rá. Hamar példaképpé válsz, és kivívod majd a megérdemelt tiszteletet.

Néha épp azok, akikről senki sem hinné, hogy képesek bármire, tesznek elképzelhetetlennek tűnő dolgokat.

6. Alázat

Mi magunk is számtalanszor szembesülünk nap mint nap vele, csak azok az emberek érhetnek el kimagasló eredményeket a szakmájukban, akik kellő szakmai alázattal közelítenek a megoldandó kérdésekhez. És nem, az alázat nem a magabiztosság ellentéte. Az, hogy tiszteled saját magad és a munkád, nem jelenti azt, hogy be kell hódolnod mások előtt!

7. Hála

Meg kell tanulnod megbecsülni az elért eredményeidet. A te munkád van benne, a te sikered, a te örömöd. Maradj hálás – ha elveszíted, biztosan nem leszel annyira esszenciális, mint addig.

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

Inspiráció: Napoleon Hill & W. Clement Stone - Succes Through a Positive Mental Attitude

süti beállítások módosítása