Business & Café

Így lehetsz sikeresebb kevesebb munkával!

05 feb 2017

Az élet igazságtalan, a befektetett munka nem feltétlen egyenesen arányos a sikerességgel, persze félreértés ne essék, a sok munka a siker nélkülözhetetlen kelléke, de korántsem biztosítéka! Na de akkor mi a megoldás?

20150824220017-smart-woman-on-phone.jpeg

1. A siker nem mennyiségi kérdés!

Ha valaki azt mondja neked, naponta 16 órát dolgozik, feltétlenül elhiszed, hogy sikeres? Nem! Az első kérdés, hogy mivel foglalkozik. Ebből is látszik, az alapvető kérdés az elvégzett munka hatékonysága, és nem pusztán a mértéke.

006.png

Másképp szólva minden munka annyit ér, amennyit fizetnek érte.

Röviden ezért van az, hogy sokan igazságtalannak tartják a világ működését, hiába robotolnak látástól vakulásig - csak nem jutnak egyről a kettőre. 

2. Magas minőségű munka = magas jövedelem?

Tehát az előbb megállapítottuk, a legfontosabb szempont a minőség és a piaci érték lesz. De menjünk még mélyebbre, és kérdezzük meg magunktól, vajon mennyire fontos a minőség? Napjainkra a munka mennyisége mellett, a minőség is bizonyos szempontból hátrébb szorult.

A korábbi generációk tagjaiban még mindig makacsul tartja magát az a nézet, hogy a jó oktatási intézményekben megszerzett végzettség, és az ennek köszönhető magas munkaminőség garancia lesz a sikerre.

Szomorúan közlöm meglátásomat, ez már egyáltalán nincs így.

007.png

Egy diploma nem jelent automatikus belépést a menőség szentélyébe, sőt sokszor inkább az egyetemről kicsapott dörzsölt fickók alkalmazzák majd a korábbi évfolyamtársaikat, akik a jeles diploma írása közben elfelejtettek megtanulni valójában érvényesülni.

3. Na jó de akkor mi legyen?

Vissza is tértünk történetünk kezdetére. Ne ész nélkül told az energiát abba amit csinálsz, hanem találd meg a módját annak, hogy hogyan tudsz eljutni arra a szintre amikor már a munkádért cserébe megfelelő anyagi és társadalmi elismerést kapsz cserébe.

008.png

Ehhez nem is lesz másra szükséged, csak egy olyan tevékenységre, amit élvezettel végzel. Nem egy munkára, hanem egy hivatásra!

Aminek a végzése örömet szerez neked, amiben ki tudsz teljesedni, ami elvezet a módszerhez - nem sokat dolgozni, csak okosan!

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása