Business & Café

7 trükk, hogy népszerű író legyél

12 már 2017

Ahhoz, hogy ismert író legyél, nem intelligenciára, szerencsére, vagy kapcsolatokra lesz szükséged, hanem 7 sokkal egyszerűbb tényezőre!

2015-04-25-1429992054-5017612-dollarphotoclub_81134751.jpg

Ahhoz, hogy valaki jó író legyen, nem pusztán tehetségre van szükség. Az alkotás elméletét mindenki el tudja sajátítani - na de a lényeg! 

1. Legyen egy világos üzeneted!

Ismerned kell a célközönséged. 25-35 közötti férfiaknak írsz, vagy kamaszlányoknak? Nem mindegy! Főleg, mert a hangulatnál, megfogalmazásnál ennek óriási jelentősége lesz.

Ezen felül egy mondatban el kell tudnod mondani, mi az írásod legfőbb konklúziója, tanulsága, független attól, hogy egy újságcikkről, vagy 3 kötetes regényről van szó.

2. Engedd áramolni!

Akár blogposztról, akár novelláról van szó, ha nem ismerik a munkásságod, megy az egész a levesbe – kivéve, ha csakis önmagad szórakoztatására hoztad létre a műved. De most nem erről szól ez a tartalom!

Az ingyenes közösségi média világában elképesztően egyszerű megosztanod munkádat a nagyvilággal!

A kedvenc részeidből, idézeteidből készíts ütős idézetes képeket instagramra, mutasd be az elkészülését facebookon, a nehézségeket, és az áldozatos munkát, amíg létrejött.

Csatlakozz facebook csoportokhoz, segítsd mások munkáját, így hamar megkedvelnek, és kíváncsiak lesznek a te írásaidra is!

3. Dobj félre mindent, ha homlokon csókol a múzsa!

A múzsád féltékeny szerető, ha mással foglalkozol, jó ideig nem áll veled szóba!

Amint megjelenik az életedben egy kitűnő elképzelés, gondolat, de akár csak egyetlen rég várt kifejezés, szó, azonnal jegyezd fel!

Dobj félre mindent, és írd fel, jegyzeteld le egy füzet sarkára, vedd fel diktafonnal – akármi! De legyen meg!

Több tucat virális témát hagytam el pusztán amiatt, mert azt hittem, meg fogom jegyezni. A tökéletes ötletek legtöbbször spontán módon jönnek – de úgyis mennek el...

4. Mozdulj ki!

Embereknek írsz, így emberekkel kell érintkezned, hogy megismerd az érdeklődéseiket, panaszaikat, vágyaikat, titkaikat.

Nem ismerni olyan sikeres írót, aki pusztán egy komor szoba homályában bujkálva best-sellerek tárházával járult hozzá az emberiség fejlődéséhez.

5. Legyél impulzív!

gtg-beauty-blogger-main-2_1.jpg

A szürke kisegeret csak a ragadozók szeretik.

Kerüld a sablonokat, a sablonos kifejezéseket. Válts ki érzelmeket az emberekből, ez az egyetlen lehetséges formula! Emocionális lények vagyunk, a száraz adatoknál az érzelmek sokkal jobban megfognak.

6. Tudj törölni is – lényeglátás!

Elhiszem, hogy minden papírra vetett gondolatod aranyat ér – a számodra –, de tudni kell törölni a sallangos részeket. Egyetlen legfőbb oka ennek az, a túl sok terjengős rész között elveszik az esszenciális lényeg, a legmagvasabb gondolatok.

Merd szerkeszteni az anyagod, és megválni a felesleges részektől. Ha megszakad a szíved, akkor ne véglegesen töröld, mentsd el valahova, hátha máshol fel tudod használni.

7. Nem csak nyomtatott formula létezik! Avagy az új modellek nyomában!

Amikor azt mondom, írás, a legtöbben a könyvre, vagy a nyomtatott sajtóra gondolnak. Pedig ez hihetetlen módon kitágult. A blogok, vlogok, Instagram, Snapchat, Twitter, Facebook, Youtube világában az írás népszerűségére korlátlan lehetőség áll rendelkezésre.

Írás, és a Youtube? Miről beszélek?

A legjobb írásaidból készíts szövegkönyvet, majd forgatókönyvet, amiből aztán videókat készíthetsz, kisfilmeket, sorozatot, talk-showt, akármit!

Snapchatra, Instagram storiesra folyamatosan feltöltheted, hogyan, hol készülnek a műveid, vagy éppen merre jársz, mit csinálsz, ezáltal közelebb kerülnek hozzád a rajongóid – és az ügynökségek is!

Instagramra a már korábban említett idézetes képek.

Blogban, vlogban meg tudsz mutatni részleteket, folyamatokat.

Manapság, ha valaki menő író akar lenni, de mégsem lesz az, csakis három okból lehetséges:

  • nem gyakorolt eleget,
  • nem követi a trendeket,
  • vagy sajnos inkább máshoz van tehetsége.

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása