Business & Café

Hogyan tesz bennünket sikeressé a projektszemlélet a munkában és a magánéletben is?

30 már 2017

Az egész életünk egy nagy projekt. Ha megfelelően menedzseljük sikersztori, ha a projektgazda nincs a helyzet magaslatán, bebukik a kezdeményezés. A projekt alapú gondolkodás tényleg a jövő versenyképes munkavállalóinak és szervezeteinek innovatív eszköze lenne?

project-management.png

Lakatosné Szuhai Györgyi projektmenedzser, vállalkozó, PhD hallgató mesélt nekünk tapasztalatairól, mivel gazdagíthatja életünket a projektszemlélet.

1. Az arany középút

A XXI. századi rohanó világában mind a magánéletben, mind az üzleti életben nehéz lépést tartani az állandó változásokkal, kihívást jelent rugalmasan és gyorsan reagálni a folyamatos fejlődésre, és szinte lehetetlen követni a legújabb irányzatokat, innovatív szemléleteket, eszközöket.

img_2788.jpg

Mindemellett köztudott, hogy a magánélet és az anyagiakat megteremtő gazdasági tevékenység közti összhang elengedhetetlen az emberek jól-létének és komfortjának megteremtéséhez.

Ha az emberi tevékenységrendszer gazdasági és családi oldala közti harmónia megbomlik, ha az egyiket a másik kárára próbálják meg erősíteni, az mindkettőt károsítja.

2. Gyakorlat és elmélet

A Project Life Management szemlélet a munka és magánélet kiegyensúlyozott, élhető egyensúlyát igyekszik megteremteni. Kiindulópontja, hogy a magánélet és a vállalkozás közti elválasztó vonal egyre inkább elmosódik. Nemrég, kutatásom eredményeinek rendszerezése közben ébredtem rá, mennyire szűken értelmezzük és alkalmazzuk a projektszemléletet. Ezért célkitűzésemmé vált a projektszemlélet globális terjesztése és újraértelmezése, a magánéletben való alkalmazásának elősegítése.

img_2806.jpg

Projektmenedzserként hosszú évek óta élek a projektek világában, részt veszek projektek szervezésében és vezetésében, projektalapú szervezeti működés kialakításában, és projekt tanácsadásban.

Meggyőződésem, hogy ha projektszemléletben élnénk mindennapjainkat – már kicsi gyermekkorunktól kezdve elsajátítanánk a sikerorientált projektszemléletet; a tervezés, megvalósítás, ellenőrzés és újratervezés lépéseit – egy sokkal kiszámíthatóbb, a magánéleti és üzleti sikerek harmonikus összhangjának elérését ösztönző légkört teremthetnénk magunk körül.

3. Tanulható

A Project Life Management program keretein belül kiadásra kerül a TUDATOS ÉLETVEZETÉS című kézikönyv. A könyv célja egyrészt a projekt-menedzsment (mint szakma) lépéseinek és fogásainak terjesztése, másrészt a projektalapú-gondolkodás hétköznapokban való alkalmazhatóságának bemutatása.

A hétköznapi életből vett példák segítik a projekt-menedzsment szakmai kérdéseinek megértetését, miközben jelzik a projekt-menedzsment szakma gyakorlatának a mindennapi életben való hasznosságát, használhatóságát. Összesen 25 szakember dolgozott a könyvön.

A szerzők között van pszichológus, közgazdász, marketinges, szociológus, coach, tréner szakember. Minden szerző a Project Life Management filozófiája szempontjából foglalta össze a saját szakterületén alkotott egyedülálló teljesítményét, és ezt akarja megmutatni az Olvasóknak.

img_2836.jpg

A konferencián, amit a kutatásaink eredményeinek bemutatására szervezünk, megmutatjuk, hogy tervezéssel, szervezéssel és gondos kivitelezéssel hogyan lehet eredményesebben dolgozni, illetve kiegyensúlyozott, teljes és boldog magánéletet élni, mert a projektmenedzsment technikák a mindennapjainkban is működnek.

Bemutatjuk, hogyan alkalmazható a program a munkatársi élményteremtés, motiválás, a munkáltatói márkaépítés, a családbarát és felelős foglalkoztatás innovatív eszközeként.

És ez még csak a kezdet! Május 10-én Egerben, a Project Life Management konferencián minden fontos részlet elhangzik majd, amit csak tudni érdemes a projekt szemléletről! 

 

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása