Business & Café

Hercegasszony Birtok - romantikus környezet, modern luxus

28 máj 2017

Elegancia, gourmet konyha, wellness - és egy XIX. századi kastély. Mi kellhet még? Talán csak egy izgalmas történet.dsc_0387.jpg

1. Hogy kerültünk ide?

Bár én személy szerint rajongok a kastélyokért, és különösen szeretem a '30-as évek stílusát, nem csak ez vonzott ide minket. Ahogy megszokhattátok, ha autótesztre indulunk, mindig igyekszünk izgalmas célállomást találni a kalandnak.

Így esett a választás most a mezőtúri Hercegasszony Birtokra, amiről nagyon sok jót hallottunk már korábban is. A Gault & Millau katalógus több toplistáján is (Top 10 wellness, Top 10 butikhotel) szerepelt, a konyha is kimagasló az országos kínálathoz képest. Gyönyörű épületegyüttes, kimagaslóan jó konyha, és díjnyertes szolgáltatások? Itt már nem is volt kérdés, hogy megyünk. Na de ne szaladjunk ennyire előre, csak szépen sorjában mindent.

2. A kastélydsc_0944.jpg

Nem tudom mások hogy vannak ezzel, de én megőrülök, ha nem tudom a történelminek tűnő helyek sztoriját. Nos, nem kell aggódni, máris mondom. Szóval a Hercegasszony birtok története röviden úgy alakult, hogy Albrecht Habsburg főherceg megismerkedett a szabadkai születésű Lelbach Irénnel, akivel rövid, de viharos románc után házasságot is kötött. A kastélyt, mint jegyajándékot adta a feleségének 1931-ben.

A Habsburg család természetesen mélységesen ellenezte a rangon alul kötött házasságot, így 1937-ben elváltak, és a Hercegasszony megkezdte áldásos tevékenységét birtokán. Ezt követte szomorú fordulatként az államosítás, de most már hotelként minden újra a régi fényében ragyog.

3. Modern luxus

dsc_0777.jpgA birtok felújításakor, a tervező határozott kézzel ragadta meg a munkát. Így épülhettek például skandináv stílusú lakosztályok az egyik szárnyba, és így valósulhattak meg a közös belső terek vagány, butik hotel hangulatú elemei is.dsc_0479.jpgA szobák is magukban hordozzák azt a kozmopolita szemléletet, ami az egész Hercegasszony Birtokot áthatja. Az ember megfeledkezik térről, időről, csak élvezi a különleges atmoszférát, amit a pihenésünk kedvéért teremtettek szorgos kezek.

4. Wellness165bbbce8fe86421c9b314e8e0b39d54.jpg

A wellness sem véletlenül lett toplistás. Sok szállodával ellentétben, ahol a wellness részleget elrejtik a pincében, itt külön szárnyat kapott a Holt-Körös partján.

Új és üdítő élményt jelentett, hogy mialatt az ember úszkál a medencében nézi a tájat, vagy, hogy amikor 90°C-os finn szaunában élveztem a meleget, közben az odakint tomboló vihart szemléltem. Ehhez már csak bónuszként jött, hogy a csapat a holtágat használta merülőmedencének a szaunázás után. 15°C igaz, hogy nem hó, de azért elég hideg volt még így is. Tényleg az egyik legkülönlegesebb wellness, amit láttam.

5. Gasztronómiai kalandjaink

dsc_0985_1.jpg(Boeuf bourguignon - burgundi marha, spárgás házi metélttel)

Mondjon rám bárki bármit, bélyegezzenek akár sznobnak, de amikor a világ egyik legelismertebb gasztronómiai szervezete egy magyar vidéki éttermet magasan pontozva elismer, az felkelti az érdeklődésemet.

Nos örömmel újságolom el a hírt: megérte a várakozást, tényleg elképesztően jókat ettünk. Az étkezések az Iréne bisztróban zajlanak, ami egy nem túl nagy étkezőterem, körülbelül 15 asztallal. Nagyon jó az elrendezés, bár folyamatosan tele volt a hely, mégsem keltett zsúfolt hatást.

dsc_0964.jpg(Spárgás gombakrémleves, füstölt paprikaolajjal)

A reggeli svédasztalos, az ebéd a'la carte, de szűkített étlappal. A séfek ottjártunkkor éppen a nyári menün dolgoztak, így csökkentett mennyiségű étellel és fokozott mértékű kreativitással találkoztunk. Szerintem jó üzletet kötöttünk, a kevesebb ilyenkor több.

dsc_0821.jpg(Kávés, étcsokoládés pohárdesszert, fagylalttal és kakaós morzsával)

A koncepció minden elemében benne van az a könnyed elegancia, amiért megszerettük ezt a helyet. Ahogy a főpincér kihozza a rendelésünket, röviden elmondja, hogy az adott étel hogyan készült el, és miből. Nem csak leteszik az ember elé a tányért, mintegy bemutatják a vacsorájának. Tiszteletet ébresztenek az étel iránt, és talán az étvágynak is jót tesz még az a fél perc várakozás.

6. Emberi tényező

dsc_0455.jpg(Fotó: Makóihíradó.hu)

Amikor egy hotel vendégszeretetét élvezzük, rengeteget számít az épített környezet, a természetes környezet, az igénybe vehető szolgáltatások köre, de akinek köszönhetően mindez egységes élménnyé áll össze: az a személyzet.

Nagy-nagy köszönetet mondunk a hotel egész csapatának, különösen Pappné Gyimesi Orsolyának és Papp Tamásnak, a Birtokot menedzselő házaspárnak. Tamás a Birtok igazgatója, felesége Orsi pedig sales és marketing területen, innovatív ötleteivel egészíti ki Tamás munkáját. Az ő szeretetteljes vendéglátásuktól lesz a wellness hétvégéből igazi otthonos, vidéki kikapcsolódás.  

7. Akinek a pihenés sem elég

dsc_0471.jpg

Van, hogy az ember nem csak pihenni megy egy ilyen helyre. Tapasztalataim alapján ha értekezletet, konferenciát, vagy csapatépítést akar szervezni valaki a cégének, a Hercegasszony Birtok tökéletes választás. Jól felszerelt, tágas konferencia terem várja, az ilyen pihenésre csábító környezetben is dolgozni akarókat.

Végül is az autóteszt miatt mi is dolgozni voltunk Mezőtúron, na de micsoda munka volt! Köszönjük a csodálatos hétvégét Hercegasszony, remélem ismét mihamarabb lesz szerencsénk! 

Kövess minket a közösségi médiában is!

Egy kattintás most milliókat érhet!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása