Business & Café

5 hűsítő kávéital nyárra!

03 jún 2017

Itt a nyár, és vele a meleg, amivel beköszöntött a hideg kávék időszaka. Tanuld meg mi a menő és rendelj profin a kávézóban, vagy készítsd el otthon magadnak, mint egy igazi barista!

goldeneye-iced-coffee4.jpg

1. Espresso Freddo

 01_espresso_illy_freddo_espresso_freddo_front_lr.jpgA legklasszikusabb hideg kávéital, kevésbé romantikus magyar nevén hideg eszpresszó. Hűvös és élénkít, egy nyári napon tökéletes. Sok jég, és persze a legfontosabb: egy tökéletes eszpresszó. Az elkészítés is nemes és egyszerű. Egy magas poharat feltöltünk jégkockákkal, majd rátöltjük a forró kávét.

2. Shakerato

02_shakerato_espresso_freddo_shakerato_150_ml_front_lr.jpg

Egy újabb nagyágyú következik. A shakeratohoz, mint a neve is mutatja szükségünk lesz egy shakerre, egy eszpresszóra, némi cukorszirupra és természetesen jégre. Az alapanyagokat összerázzuk, leszűrjük egy pohárba. És jöhet a hűsölés!

3. Frappe al caffé

06_frappe_al_caffe_frappe_caffe_e_mandorle_150_ml_front_lr.jpg

Egyszerű és tökéletes recept. Eszpresszó, cukorszirup és jég. A csavar a történetben a turmixgép, amivel a hozzávalókat 30 másodperc alatt habosra keverjük. (Egyes receptek instant kávét írnak, de miért fosztanánk meg magunkat a kedvenc kávénktól?)

4. Affogato

11_affogato_front_lr.jpg

Egy újabb nyári aduász. Eszpresszó vaníliafagylalttal, amit hosszú pohárban azonnal szervíroznak. 

5. Granita al Caffé

13_granita_al_caffe_150_ml_front_lr.jpg

Semmi titok, az egyetlen kérdés, hogy hány személynek készíted ezt a hideg különlegességet. Ahányan vagytok annyiszor egy rész kávé, annyiszor egy rész víz, és némi cukor. A hozzávalókat összekeverjük, beküldjük a fagyasztóba és időnként megkeverjük, hogy szemcsésre fagyjon. Szükség lesz még magas poharakra a szervírozáshoz, és egy adag nyári napfényre ami tökéletes feltételeket teremt a kávézáshoz.

Kövess minket a közösségi médiában is!

Egy kattintás most milliókat érhet!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása