Itt a nyár, és vele a meleg, amivel beköszöntött a hideg kávék időszaka. Tanuld meg mi a menő és rendelj profin a kávézóban, vagy készítsd el otthon magadnak, mint egy igazi barista!
1. Espresso Freddo
A legklasszikusabb hideg kávéital, kevésbé romantikus magyar nevén hideg eszpresszó. Hűvös és élénkít, egy nyári napon tökéletes. Sok jég, és persze a legfontosabb: egy tökéletes eszpresszó. Az elkészítés is nemes és egyszerű. Egy magas poharat feltöltünk jégkockákkal, majd rátöltjük a forró kávét.
2. Shakerato
Egy újabb nagyágyú következik. A shakeratohoz, mint a neve is mutatja szükségünk lesz egy shakerre, egy eszpresszóra, némi cukorszirupra és természetesen jégre. Az alapanyagokat összerázzuk, leszűrjük egy pohárba. És jöhet a hűsölés!
3. Frappe al caffé
Egyszerű és tökéletes recept. Eszpresszó, cukorszirup és jég. A csavar a történetben a turmixgép, amivel a hozzávalókat 30 másodperc alatt habosra keverjük. (Egyes receptek instant kávét írnak, de miért fosztanánk meg magunkat a kedvenc kávénktól?)
4. Affogato
Egy újabb nyári aduász. Eszpresszó vaníliafagylalttal, amit hosszú pohárban azonnal szervíroznak.
5. Granita al Caffé
Semmi titok, az egyetlen kérdés, hogy hány személynek készíted ezt a hideg különlegességet. Ahányan vagytok annyiszor egy rész kávé, annyiszor egy rész víz, és némi cukor. A hozzávalókat összekeverjük, beküldjük a fagyasztóba és időnként megkeverjük, hogy szemcsésre fagyjon. Szükség lesz még magas poharakra a szervírozáshoz, és egy adag nyári napfényre ami tökéletes feltételeket teremt a kávézáshoz.