Business & Café

Mit tanácsolnék a huszonéves önmagamnak?

05 júl 2017

Amikor Patrik meginterjúvolta Hovány Mártont, én nem lehettem ott sajnos mert betegen feküdtem itthon. Amikor viszont beérkezett az utolsó kérdés: "Mit tanácsolna a 20 éves önmagának?". Bevillant. A fenébe ebből cikket írok!milliardosok.jpg

Különböző vállalkozók, különböző nézőpontok, de egy a kérdés: mit tanácsolnál a 20 éves önmagadnak? A legfontosabb küldetésünk, hogy inspiráljuk a vállalkozókat, és a vállalkozószelleműeket.

Éppen ezért eredtünk a siker és a gazdagság nyomába és kértük fel az ország legsikeresebb embereit, hogy adjanak tanácsot nekünk, nektek. Mit tennének, ha most lennének huszonéves fiatalok?

Gerendai Károly

A legbefolyásosabbnak tartott magyar üzletemberek egyike, a Sziget Kft. alapítója.

22 éves voltál amikor az első Szigetet csináltátok. Mit tanácsolnál az akkori önmagadnak?

Akkoriban a legtöbb dolgot a saját bőrömön kellett megtapasztalnom, hiszen nem voltak ilyen irányú képzések. Ezek azóta tanulható folyamatok lettek, így számtalan csalódást és problémát lehet megspórolni.

Mi akkoriban érzésekre alapozva végeztük a dolgunkat. Ezt a típusú tudást érdemes minden területen elsajátítani.

Nagyon sokszor azt érzem a fiatalokon, hogy látnak egy mintát, és azt gondolják, hogy jó, látom ez jól működik, csináljunk mi is egy ilyet. De valamit lekopírozni mindig sokkal könnyebb  megoldás, mint ahhoz képest valamilyen módon új dolgot kitalálni, amiből te is ki tudod hozni a legtöbbet.

Hovány Márton

Üzletember, a 100 leggazdagabb magyar egyike, a Hovány Csoport tulajdonosa.

Mihez kezdenél, ha most lennél 20 éves?

Ha ma lennék 20 éves nagy valószínűséggel a számítástechnikába invesztálnék a legtöbbet, hiszen ebben a szakágban van most a legnagyobb fejlődési és kitörési lehetőség.

Ha pedig viszonylag rövid idő alatt szeretnék sok pénzt keresni, akkor mindenképpen ingatlanközvetítő lennék. Van egy "fotókatalógusuk" amiből meg tudják mutatni az ingatlanokat az érdeklődőknek, kimennek a helyszínre megírják a szerződést és keresnek rajta pár százalékot. Ezzel szemben nekünk egy használt autó eladásával sokkal több gondunk van, és nem is tudunk ennyit keresni vele.

Kulcsár Tibor

A Kulcs-Soft alapítója, milliárdos a Ferrari Klub elnöke.

Mit üzennél a 20 éves önmagadnak?

Élvezz ki minden napot és örülj az apró sikernek! Ma a fiatalok a gyors sikert hajszolják, pedig tapasztalataim szerint ez egyáltalán nem kifizetődő hosszútávon. Ha én is az elmúlt harminc év sikerét két év alatt értem volna el, akkor most nem tudnék magammal mit kezdeni.

Összefoglalva azt mondanám magamnak, hogy nyugodj meg, ne kapkodj, minden egyes nappal legyél jobb egy picivel, mint a tegnapi önmagad és a siker nem fog elkerülni.

 

Fotó: player.hu

Kövess minket a közösségi médiában is!

Egy kattintás most milliókat érhet!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása