Business & Café

Stressz? 3 egyszerű trükk, amivel elfelejtheted!

09 júl 2017

A mindennapjaink egyik átka lehet, ha hagyjuk, hogy a megoldandó feladatok, problémák ránk telepedjenek és feszültté, stresszessé tegyenek. Különösen annak fényében tűnik értelmetlennek a bajainkon rágódni, mivel a stressz igenis legyőzhető!

5.jpg

1. Testmozgás

27.jpg

A feszültség levezetésének és az egészség megőrzésének egyik legjobb módja a testmozgás. Az ülőfoglalkozású emberek sokszor nem ismerik fel, hogy gyakorlatilag egész nap nem mozognak semmit, csak ülnek. Teljesen mindegy, hogy milyen formában (na jó talán a sakkot kivéve) sportolunk, az egyetlen fontos tényező a rendszeresség.

Mens sana is corpore sano.  Ép testben ép lélek.

Itt van a tavasz, félre a kifogásokkal, és a halogatással! Elő a télre naftalinban eltett sportszerekkel és irány a futópálya, konditerem, uszoda! Ha most elkezded, a testi-lelki egészséged feltuningolása mellett, még van remény, arra is, hogy a közelgő strandszezon feszes izomzattal találjon. 

2. Relax

25.jpg

A stressz kezelésének, szerintem alapfeltétele, hogy az ember megtanulja elengedni a gondjait arra az időre amit otthon/családdal/szórakozással/nem munkával tölt.

Pontosan ezért kell lehetőleg minden nap időt szánni olyan tevékenységekre amik igazán kikapcsolnak és feltöltenek.

Van egy klassz hobbid? Ne hanyagold el! Megnéznél egy klassz filmet a pároddal? Gyerünk a moziba! Az egyetlen fontos dolog, hogy élvezd a szabadidőd. Egy esti kocsikázás, kutyasétáltatás, vagy valamilyen kultúr program, mind arra kell szolgáljon, hogy arra az időre amit ezzel töltesz kicsit kiszakadj a mindennapok nyűgeiből.

3. Gyógynövények

21.jpg

A természet ilyenkor is a barátod. Rengeteg nyugtató, csillapító hatású gyógynövény létezik, ami segíthet abban, hogy megnyugodj, ha már kicsit sok a pörgés.

A legtöbb ilyen növény kapható filteres tea formában, tehát nincs is más dolgod mint főzni egy teát, citromfűből, kamillából, vagy mentából.

Kövess minket a közösségi médiában is!

Egy kattintás most milliókat érhet!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

(Képforrás: 9gag.com)

süti beállítások módosítása