Business & Café

3 tanács, hogy hogyan legyél végre sikeres az ősszel!

10 sze 2017

Új lehetőségek, új évszak, új élet. Szeptember az új január mondhatnánk, hiszen ilyenkor mindenki feltöltődve, újult erőkkel indulhat a sikeressé válás útján!

4280507058_0678e1cc67_b.jpg

1. Ha suliba jársz

Ez már majdnem a 20. szeptember lesz szerkesztőségünk számára, amikor diákként futunk neki a szeptembernek, így tapasztalt veteránként adhatunk tanácsot. Utunkat eredmények, sikeres vizsgák, sőt egy-két diploma is kísérte, talán néhány éven belül doktori címekkel ér véget a tanulás biznisz.

Érdekes infó, hogy soha nem voltunk jó tanulók. Akkor meg mégis hogyan jutottunk el idáig? Egy egyszerű gondolati sémával a "fenntartható minimum elvével". Bonyolultan hangzik, pedig pofonegyszerű. 

Megtanulod ami érdekel, és produkálsz annyi eredményt amire a célod eléréséhez szükséged van. Mit jelent ez a gyakorlatban? Orvos akarsz lenni? Akkor tanulj, mint a gép! CNC fémforgácsoló akarsz lenni? Akkor felesleges emelt biológia érettségit csinálnod. Ne a szüleidnek tanulj! A fontos az, hogy legyenek céljaid, amikért tudsz tanulni!

Szóval a lényeg. Saját magadért, és ne jegyekért tanulj! Legyen célod, azzal amit tanulsz, és ahogyan tanulsz. Jelöld ki a fenntartható minimumot, amivel haladsz előre, de az legyen meg 100%-ra.

2. Ha vállalkozó vagy

A 'holnap' egy másik kifejezés az 'új lehetőségre'.

Ez most duplán igaz, mert holnap szeptember van, ami az év második januárja.

Ez az újratervezések és az újrakezdések időszaka. Ha írtál kívánságlistát, tervlistát, most vedd elő, és kezdd el végre megvalósítani!

img_2300.jpg

Senkit nem érdekelt a július, senkit nem érdekelt az augusztus, de szeptemberben mindenki király akar lenni.

Ez az az időszak, amikor a riválisaid is kőkeményen odateszik magukat, és mindent megtesznek azért, hogy piacvezetők legyenek. Most dől majd el, hogy akár a piacon tudsz-e maradni, mert ki tudja, mások milyen elképesztő ötletekkel rukkolnak elő.

Nem engedheted meg magadnak azt a luxust, hogy ebben az elképesztően intenzív időszakban ellaposodj, mert ez akár a végedet is jelentheti.

3. Ha munkád van

Sokszor mondjuk mi is, hogy ha van alapja, érdemes belevágni a vállalkozásindításba, mielőtt az ember még készen állna rá. Viszont az is egy teljesen jó, és járható út, ha úgy gondolod egy munkahelyen fogod tudni megtanulni a szakmát, vagy kiépíteni azt a kapcsolati hálót amivel bele tudsz majd vágni a legnagyobb kalandodba.

Rengeteg nagyágyú kezdte a létra alján, és kisebb-nagyobb cégeknél, esetleg multiknál sajátították el azt a munkakultúrát, szükséges határozottságot, vezetői készséget, kezdeményezőkészséget, ami aztán tényleg igazi sztárrá tette őket a saját területükön.

Viszont amikor eljött a pillanat habozás nélkül leléptek, mert alkalmazottként nem kerestek volna százmilliókat.

+ 1. Ha többet is csinálsz, vagy többet is szeretnél

Mi például egyetem mellett vállalkozunk, aminél a legfontosabb tényező az időbeosztás.

Az vált be legjobban, ha nem keverednek a különböző céloknak szánt napok, mert akkor mindig elvonja a figyelmet az egyik a másikról.

Jelölj ki tisztán egyetemi, és tisztán vállalkozói napokat. Ami szintén nagyon fontos:

A márkádat és a célodat rohadtul nem érdekli, hogy hétvége van!

Ha kell, bátran iktass be szombati, vagy vasárnapi előkészületi napokat is, ha azt mondod, erre nincs időd, akkor jó eséllyel csak további kifogásaid lesznek eredmények helyett!

Kövess minket a közösségi médiában is!

Egy kattintás most milliókat érhet!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása