Business & Café

A siker titka egy milliárdos magyar vállalkozó szerint!

05 okt 2017

Mi a siker? Egy rendkívül nehezen mérhető dolog, de a hozzá vezető utat már sokkal könnyebben el lehet mondani. Mi a siker titka? Hogyan lehetsz milliárdos? A válasz nem is annyira bonyolult, mint az elsőre hinnéd!2.png

Elég álmos csütörtök délelőtt volt, mikor felhívtam Kulcsár Tibort, Magyarország vezető ügyviteliszoftver-gyártó cégének, a Kulcs-Soft Nyrt. tulajdonosát és vezetőjét. Egyfős vállalkozásával egy újpesti albérletből a tőzsdére jutott, az már csak slusszpoén, hogy a Ferrari Klub elnöke.

A délelőtt álmos volt, de ő nem, energikusan válaszolt kérdéseimre, és már akkor alig vártam, hogy következő héten megérkezzen hozzánk. Több kérdésem is volt hozzá, amelyek egy ideje nem hagytak nyugodni, és tudtam, ő tökéletesen helyreteszi bennem a bizonytalan dolgokat.

Sok mindenről beszélgettünk kávézás közben, mikor megérkezett. Arról, vajon egy útja elején járó vállalkozó miért veszíti el a régi barátait, hogyan szerezhet újakat, hogyan legyünk igazán szabadok, ha már vállalkozók lettünk, és folytathatnám. Azon kevés milliárdos ismerőseimhez tartozik, akik tényleg azonnal alkalmazható gyakorlati tanácsokat adnak.

A Mátéval történő élő bejelentkezését követően nálunk maradt még beszélgetni, ahol kérdeztem, mi a sikerének titka? Meg lehet ezt fogalmazni, át lehet ezt adni? Mosolygott, és csak annyit mondott, ezt már rég megírtam, sőt ingyenesen is elérhető!

Nagyon meglepődtem, de valóban megtaláltam egy honlapon azt a könyvet, amiről beszélt. Kis kedvcsinálónak bemutatom azokat az alapokat, amiket kiemelt!

Mi tehát a siker titka? Négy szó: álom, vágy, hit, cél!

1, Álom

Különbség van álom és álmodozás között! Az álmodás konkrét és nem is könnyű feladat. Az álomnak pontosnak, precíznek, és élőnek kell lennie, hogy tudd, valójában mi az, amire vágyhatsz!

Nem elég csak képzelődni, le is kell írni. A sikeres embereket az különbözteti meg a sikertelenektől, hogy ők papírra is vetik az álmukat, mert akkor vagy képes birtokolni, ha látod is!

2, Vágy

Itt dől el, hogy csak álmodozás marad, vagy megvalósítandó álom. Onnan tudod, hogy jól sikerült az első lépcső, hogy mindennél jobban vágysz arra, hogy megvalósítsd!

Nem kifogásokat keresel, nem problémákban gondolkozol, hanem megoldandó helyzetekben! Bármit megtennél érte, amit Isten és ember törvénye megenged!

Ahogy ma délelőtt hallgattam Tibor előadását ezt a gondolatot még egyszer megerősítette, hiszen többször is kihangsúlyozta, hogy konkrét célok nélkül nem lehet közelebb kerülni a célodhoz. E helyett, be kell keményíteni, és őszintén meg kell mondani, hogy igen, én innentől kezdve havonta 100 millió forintot szeretnék keresni és pont. Akik ebben támogatnak azok velem jöhetnek, akik nem, azoknak viszont egyáltalán nem adok a véleményükre.

Itt van az a kínos szakasz, amikor a körülötted lévő hitetlenkedők majd megpróbálnak lehúzni, a régi barátok kinevetni, a család lebeszélni.

Ez egy társadalmi csapda. Mindenhonnan azt az üzenetet kapod, hogy fizetésből ragyogóan meg lehet élni, minek lennél milliárdos. Ez igaz is, de ezzel a gondolkodásmóddal soha sem leszel milliárdos.

Vajon vágyod eléggé az álmod ahhoz, lépj?

3, Hit

Csak akkor tudod megvalósítani a vágyott álmod, ha hiszel benne.

Onnan tudod, hogy hiszel benne, ha meg is tudnál halni érte! Ha valamiért nem hiszel benne, vagy menet közben elbizonytalanodsz, az is lehet, hogy nem a saját álmod akarod megvalósítani, hanem a környezetedből rád erőszakolt álmot.

Lépj vissza párat, és kezd elölről a folyamatot!

4, Célok

Csak akkor lesz sikeres a cselekvésünk, ha a tetteinket célok vezérlik!

Min szokott elcsúszni a dolog? Túl nagy célokat tűzünk ki túl nagy távolságra, vagy éppen mérhetetlenné tesszük őket, így nincs visszajelzés!

Ne 10 kilót akarj lefogyni az év végéig, hanem 3 dekát naponta! Ne plusz 6 milliót akarj keresni az év végére, hanem plusz 500 ezret havonta!

Ez nagyon fontos! Könnyű célokat kell kitűzni, és egyik mérföldkőtől látni kell a következő mérföldkövet!

+1 Konklúzió

Onnan tudjuk, hogy nem lehetetlen küldetés milliárdossá válni, mert emberek ezrei teszik ezt folyamatosan (Magyarországon is).

Nem különbözünk fizikálisan, ugyanúgy vagyunk összerakva, az egyetlen különbségünk a mindsetünk (gondolkodásmódunk), valamint a szokásrendszerünk.

Változtassunk hozzáállásunkon és szokásainkon, és megváltozik a világunk!

Kötelező olvasmányként ajánljuk: Kulcsár Tibor - A világon élni csak hősként érdemes! c. könyvét!

Ha nem bírod ki, míg megérkezik a könyv, addig olvass bele itt.

Kövess minket a közösségi médiában is!

Egy kattintás most milliókat érhet!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása