Business & Café

Ismered az Online Katapultot? Kellene!

25 okt 2017

Adott két fiatal srác, akik többet akarnak elérni az életükben, mint az átlag. Nem ismerik egymást, aztán az élet mégis egymás útjába sodorta őket, mára pedig több, mint 50 millió forintos árbevételre tettek szert. Mi a titkuk és hogyan sikerült? Lássuk a történetet!18518032_1238864026230073_2637993009945116645_o.jpg

Ami 2014 őszén kezdődik. András és Zsolt (mert ők lesznek a mai főszereplőink) egy marketing fórumon ismerkedtek meg, ahol azonnal telefonszámot is cseréltek, majd az első két órás telefonhívást több közös projekt követte, mígnem három hónappal később úgy döntöttek, összeköltöznek és megcsinálják a szerencséjüket.

Zsolt már gimnazistaként is szerette a maga útját járni - elsőként tett az évfolyamán előrehozott érettségit irodalomból és matekból, majd a felszabaduló idejében havi 50-70 ezer forint/ügyfél bevételt generált magának havonta.

Ahogyan egyre tapasztaltabb lett, egyszer csak ráébredt, hogy mindennél jobban szeretne marketingtanfolyamokat szervezni és a jövőben szeretne ezzel foglalkozni. Ettől a felfedezéstől kezdve kerül András a történetünkbe, aki

vállalkozó családból származik, a Zsolttal való találkozása előtt több, mint 100 alkalmazást fejlesztett, amik hozzásegítették első üzleti sikereihez. Később rájött, hogy valójában a marketing az ő igazi szakterülete, és alaposan beleásta magát a témába.

Ugyanolyan emberek, ugyanakkora ismeretanyag, ugyanaz a mentalitás. Mi kellhet még?

Ekkor találkoztak először a már említett marketing fórumon és első találkozásuk után három hónappal eldöntötték, hogy összeköltöznek, és megcsinálják a szerencséjüket!

Nyilván rengeteg elemmel meg kellett küzdeniük, eleinte gabonapelyhen és virslin éltek, télen egyáltalán nem volt fűtés a konyhában és a fürdőszobában, de ezek ellenére is folyamatosan dolgoztak és tették a dolgukat.

2014 ősze és 2015 tavasza között a srácok több projektből tartották fenn magukat. A működési tematika a következő volt: saját termékeket és saját márkásított termékeket értékesítési tölcsér segítségével adtak el, amire különböző facebook oldalakról irányították át a potenciális vásárlókat.

Az első néhány hónap tapasztalata akkora tudással látta el a srácokat (amit külföldi oktatóanyagokból is tanultak), hogy ha nem is teljesen, de nagyon keveset foglalkoztak a meglévő projektekkel és elkezdtek felépíteni egy újabb bizniszt, aminek a keretein belül meg tudják osztani a sikerre éhes emberekkel ezt a hatalmas mennyiségű ismeretet.

Számtalan cégvezetővel és vállalkozóval kerültünk kapcsolatba és mindenhol megfigyeltük, hogy hiába volt igény a szakszerű marketingtudásra, csupán nagyon kevesen rendelkeztek vele, akik pedig alkalmazni is tudták az ismereteket még kevesebben voltak.

Ez a teljes gondolatmenet szolgált az Online Katapult alapjainak.

Az Online Katapult elődje: Facebook trükkök tudásanyag

Eldöntötték, hogy megosztják a tudásukat egy tanácsadói biznisz keretében. A B2B tanácsadói piacra lassan, de annál biztosabban léptek be, nem rontottak ajtóstul a házba.

Mivel a facebook szolgált egész eddigi munkájuk alapjaként, így kézenfekvő volt, hogy az első anyag a facebook hirdetésekről szólnak majd. Megvizsgálták a piacot, és rájöttek, hogy mekkora hiány van az ilyen típusú oktatóanyagokból. Nem is vártak tovább nekiláttak megalkotni az oktatóanyagot, megírták a forgatókönyveket,  kibéreltek egy stúdiót, és felvették az egészet.

Bármennyire is meglepő, de megvették az emberek! Nem volt fontos, hogy ki ez a két srác és az sem, hogy mennyire volt darabos a videó, vették! Ekkor jöttek rá főhőseink, hogy ezt bizony sokkal több és nagyobb projektben kellene folytatni, mert látták, hogy nagy piac van ebben az egészben.

Az Online Katapult megszületése

A piac ismerete mellett tudták, hogy ennek a projektnek egy önálló brand-re van szüksége, így született meg 2015 nyarán az Online Katapult, ami nem volt más, mint az online B2B tanácsadó biznisznek a neve.

Amerikai mintára kezdték el építgetni az Online Katapultot, aminek egyik alappillére egy saját könyv megírása volt, hiszen így válhat az emberekből egy adott tudományág szakértője. Másfél-két hónap leforgása alatt meg is született a könyv, ami elhozta a várva-várt fordulópontot az Online Katapult életében - rövid időn belül óriási ismertségre tettek szert, arról nem beszélve, hogy a Katapult klub előfizetőinek a számát is megötszörözték a könyv megjelenését követő időszakban. Ezzel elérték 2016-ban az 50 millió forintos árbevételt. A fejlődés nem hagyott alább, hiszen idén már a 70 millió forintos árbevételt tűzték ki célul a srácok.

És hogy mivel, és milyen bizniszekkel szeretnék mindezt elérni? Hogyan építhetsz Te is másfél év alatt egy 50 milliós vállalkozást? Milyen terveik vannak a jövőt illetően? Mi a sikerük titka?

Az október 25-én este 19 órakor a szakmai szerdában című facebook live-ban kiderül, ugyanis a következő vendégeink a srácok lesznek, ahol a Ti kérdéseitekre is válaszolnak!

Ne maradj le, tedd fél kérdésed komment formájában az adás alatt, vagy üzenj nekünk facebookon akár most, és mi holnap megkérdezzük tőlük!

Ne feledd, aki lemarad az kimarad! Találkozunk a szakmai szerdában, ahol az Online Katapult alapítói lesznek a vendégeink!

Cover 

Kövess minket a közösségi médiában is!

Egy kattintás most milliókat érhet!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása