Business & Café

Blogból részvénytársaság lettünk! Magyarországon először!

12 nov 2017

Elérkeztünk egy hatalmas mérföldkőhöz - eljutottunk oda, hogy az eddigi tevékenységeinket Zrt formájában tudjuk tovább folytatni. Egyáltalán nem volt könnyű Magyarországon először egy blogból Zrt-t alapítani, de sikerült! Lássuk mik voltak egy három és fél éves út tapasztalatai és buktatói!gb_zrt.png

Mint azt már a szemfüles olvasóink láthatták, október 24-én megosztottunk Instagramon egy képet, amikor is pezsgőztünk, hiszen egy nagyon fontos papírt írtunk alá ezen a napon. 

Mindig van mit ünnepelni! Hamarosan nagy bejelentésre készülünk! #businessandcafe #ünneplés #blog

Business & Café (@businessandcafe) által megosztott bejegyzés,

 

És ennek az aláírásnak november másodikán, Achilles napján megszületett az eredménye, hiszen megalakult részvénytársaságunk, a Golden Brothers Zrt.

Mindkettőnk számára óriási örömként szolgált, hogy sikerült még a harmincadik születésnapunk előtt megalapítanunk az első részvénytársaságunkat, az pedig még nagyobb örömmel tölt el minket, hogy mi vagyunk az elsők az országban, akik egy blogmotoron futó oldalból sikerült zrt-t alapítania.

Ezek után mi jöhet még? Patrik már 20 éves kora előtt megalapította az első Kft-jét, 30 éves kora előtt a Zrt-jét, akkor negyven éves kora előtt az első Nyrt-jét? Legyen ez a következő gigantikus cél, de ne rohanjunk ennyire előre, nézzük meg hogyan született a Golden Brothers ZRT!

Patrikkal 2001-ben találkoztam egy népzenei táborban, amikor édesanyám odavitt Patrik mellé (akit ekkor még persze nem ismertem) és azt mondta, hogy kisfiam, te most jól fogod magad érezni ezzel a kisfiúval. Nyilván sok kedvem nem volt hozzá, de annyira jól sikerült az egész, hogy mint látható egy életre szóló barátság született akkor, beleértve azt is, hogy azóta Patrik már az üzlettársam is lett.

  • Legelőször 2007-ben született meg a Golden Brothers Limited Company gondolata, mert akkor még Amerikában gondolkodtunk és ott terveztük az életünket.
  • 2011-ben már annyira komoly volt a szándék, hogy Patrik beregisztrálta a domain nevet, biztos, ami biztos alapon.
  • Gimnazista éveink alatt, pedig már konkrétan megfogalmazódott bennünk a gondolat, hogy de jó lenne egyszer egy Golden Brothers Zrt.
  • És... 2017. november 2-án megszületett, amire nagyon büszkék vagyunk!

De miért írtuk fel a képen látható pezsgősüvegre a dátumot és ezt a hatalmas mérföldkövet?

Mindig ajánljuk Kulcsár Tibor A világon élni csak hősként érdemes című könyvét, amiben leírja, hogy a vállalkozói pályája elején eldöntötte, hogy minden hatalmas mérföldkőnél, amit elért valamivel meg fogja ajándékozni magát. Legyen az egy pohár kitűnő pezsgő, vagy egy öltöny, de mindig meg fogja magát ünnepleni.

És az ünneplés egyik része volt, hogy minden ilyen elért mérföldkövet egy pezsgősüvegre írt rá, és ezáltal létrehozott egy pezsgősüveg naplót. Patrikkal úgy gondoltam, hogy a Zrt megalapítása kapcsán remek lehetőségünk nyílik arra, hogy mi is elkezdjük a pezsgősüveg naplónkat!

Na de az ünneplés után nézzük meg milyen konklúziókat tudunk levonni ebből a három és fél évből!

A zrt megalapítása kapcsán a legfontosabb, hogy soha, de soha ne adjátok fel az álmaitokat. Amikor Patrikkal 15 évesek voltunk és már elterveztük a zrt-t, a családomon belül mindenki jó szándékkal kinevetett bennünket, mondván, hogy ez úgyis meghaladja majd a képességeiteket. Aztán látjuk, hogy kicsit több, mint tíz évvel később mi lett belőle. És azt javaslom, hogyha veletek is ez fordul elő, akkor ne az álmaitokban ne higyjetek, hanem azokban, akik bennetek nem hisznek, mert képesek vagytok rá és megtudjátok valósítani az álmaitokat! - Máté.

Ezek az évek megtanítottak rá, hogy megtaláljam a prioritásokat és azokat a dolgokat, amik igazán fontosak számomra. Nekünk is el kellett dobni mindent, ami felesleges volt, és csak azokra a dolgokra koncentrálnunk, ami igazán fontosak számunkra, és a céljainkat szolgálják. Sokáig egóból dolgoztam, lusta is voltam és mindenre, amihez nem értettem csípőből nemet mondtam, mondván az úgyis felesleges lesz, viszont amióta vettem egy nagy levegőt, teljesen mássá vált a mindsetem és sokkal azóta sokkal hatékonyabban tudok dolgozni! - Patrik.

Mit tanácsolnánk azoknak, akik most indulnak el, ezen a kemény, ám annál gyönyörűbb úton?

Patrikkal azért küzdöm nap, mint nap, hogy társadalmilag és anyagilag is elismerjenek minket. Számomra nagyon fontos dolog mindezt egy szakmailag toppon lévő társsal tehetem meg. Ezzel azt a gondolatmenetet követem, amit Geszti Péter is mondott nekünk az egyik interjújában, hogy meg kell osztani a társakkal a pszichológiai és anyagi terheket is, mert csak velük lehet minden problémát megoldani. Szóval azt javaslom a fiataloknak, akik most vágnak ebbe bele, hogy találjatok egy jó társat, vagy csapatot és vágjatok bele! - Máté.

Ne ijedjenek meg attól, hogy félnek. Kicsit képzavar, de megmagyarázom: én is nagyon sokszor félek, mert nagyon nagy a nyomás rajtunk. Van, hogy rengeteg kérdéssel fekszem le aludni:

  • elég jók-e az anyagok az ügyfeleknek?
  • tudok-e elég ügyfelet szerezni?
  • ha már megszereztem őket, akkor meg is tudom őket tartani?

És sokan félnek ettől, de egyáltalán nem baj, ha félsz, mert csak a bátrak a félnek! Ha utólag visszanézel egy általad nehéznek vélt szituációt, akkor rá fogsz jönni, hogy nem kellett volna félned, hiszen tehetséges vagy és minden akadályt le tudsz győzni!  - Patrik.

És hogy mire vagyunk a legbüszkébbek?

és persze rátok is, hiszen Ti mindig itt vagytok velünk és elkísértetek ezen az úton! Pontosan ezért nagyon szépen köszönjük nektek, hogy követtek minket, és persze a szponzorainknak, a támogatóinknak a barátainknak és a családunknak is!

Kövess minket a közösségi médiában is!

Egy kattintás most milliókat érhet!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása