Business & Café

Fogadjunk, hogy semmit sem tudsz üzleti partnereidről!

23 nov 2017

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mindig, minden tárgyalásra fel kell készülni, nem csak a lényegi pontok meghatározásával, hanem a leendő partnerünk cégének teljes átvizsgálásával, viszont még mindig rengetegen vannak olyanok, akik nem a megfelelő helyről szerzik be az infókat. Lehet, hogy Te is közéjük tartozol!?
20160331180223-businessman-typing-computer-laptop-writing-working-remotely-blogging-blogger-education-learning-connecting.jpeg

Hol kezdjük el?

Szinte mindenki a Google-ben elérhető céginformációkkal kezdi a kutatását, amelyek nem biztos, hogy naprakészek, vagy hogy tényleges adatokat tartalmaznak.

Ezen kívül hozzájuthatunk még a cégkivonathoz, vagy az e-beszámolóhoz, ahol az elektronikusan feltöltött mérlegeket lehet megtekinteni a cégekről, de nagyjából ennyiben ki is merül az információgyűjtés.

A cégkivonattal ugyebár sokra nem megyünk, hiszen csak

  • a cég rövid nevét
  • a cég alapadatait
  • a cég székhelyét
  • a tevékenységi kört
  • a jegyzett tőke nagyságát és
  • a cég tulajdonosát látjuk.

Ezek az információk igazából semmit sem mondanak a cégről, ennek ellenére sokan már ezt a "kutatást" is cégellenőrzésnek hívják, pedig csak annyiról van szó, hogy néhány fontosabbnak tűnő adatot megtudtunk a cégről. Azonban ezekből az adatokból egyáltalán nem lehet megmondani, hogy

  • fizetőképes-e a cég
  • a közeljövőben be fog-e dőlni
  • milyen eljárások indultak az adott cég ellen.

Az e-beszámoló esetében sem jobb a helyzet, hiszen ott is csak utólag értesülünk a bírósági elszámolásokról, sőt, a Nav-os eljárásokról még itt sem kapunk adatokat. Erre nyilván csípőből rá lehet mondani, hogy ebből sem derül ki, hogy fog-e fizetni a cég vagy nem, de könnyedén jelentheti azt, hogy ebben a pillanatban biztosan nem fognak fizetni, hiszen a cég bankszámláját zárolták. Erre lehet egy tökéletes példa, több szállító ki nem fizetése.

Az eljárások esetén az időtartamot kell leginkább figyelni, mert ha csak pár napos, és azonnal ki lett fizetve akkor az nem egy veszélyes dolog, nem fog érdekelni senkit sem, de ha már több hónapja, esetleg több éve tart, akkor már az komoly bajt is jelenthet.

De akkor hol kellene keresgélnünk?

Bár a Bisnode PartnerControl-ról már eladásaink kapcsán írtunk, mégis kanyarodjunk vissza a gyökerekhez. A Bisnode PartnerControl alapötlete az volt, hogy összeszedetten, egy helyen lehessen kezelni ezeket az információkat, amelyek mindig naprakészek, de azért legyen valamiféle hozzáadott érték is.

A Bisnode PartnerControl segítségével az előbb említett jogi eljárásokat, monitoringra* is állíthatjuk. A FIGYELÉS menüpont alatt a létező összes partneredet be tudod állítani, így nem kell végignézned minden egyes nap 200-300 céget, hiszen ha bármiféle módosítás történik, akkor azonnal értesítést kapsz a történésekről. Ezeket az értesítéseket be tudod állítani adatváltozásra, negatív eseményekre, illetve a Bisnode Rating változását is figyeltetni tudod vele.

*Folyamatos vizsgálat, rendszeres ellenőrzés. Ebben az esetben egy adott cég adatainak változásának folyamatos nyomon követés

PRO TIPP: állítsd be a saját céged is erre a figyelésre! Miért? Kitűnő példa a Nav-os végrehajtás: elindul egy eljárás a céged ellen, amiről te még nem értesültél, mert mondjuk a levél nem érkezett még meg, viszont a Bisnode PartnerControl-on keresztül egyből látod a végrehajtás elindulását, hiszen azonnal frissülnek a cégeddel kapcsolatos adatok.

Néhány apró változtatás, és máris mennyi mindenre fény derül. Az információ hatalom, kiváltképp igaz ez akkor, ha az üzletről beszélünk.

Ezek a példák is mutatják, hogy eddig bizony nem jól vizsgáltad a körülötted lévő cégeket, de ez ma megváltozik! Regisztrálj és használd ki a Bisnode PartnerControl minden előnyét!

Maradj velünk, és találkozzunk a következő részben!

Kövess minket a közösségi médiában is!

Egy kattintás most milliókat érhet!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása