Business & Café

Mi az? A magyar lakosság öt százaléka ismeri, mégis óriási potenciál van benne? (X)

04 dec 2017

Felgyorsult világunkban alig jut időnk minden egyes iparág fejlődését figyelemmel követnünk. Ebből következik, hogy van egy szegmens a piacon, amit a magyar vállalkozók csupán öt százaléka ismer, de éveken belül szinte mindenki ezt a technológiát fogja használni. Lássuk a részleteket!fintech_financial_technology_icons_circuit_board_thinkstock_664731514_3x2-100736056-large.jpg
(A cikk megjelenését a Számlázz.hu támogatta)

A fintech (Financial Technology), magyarul a pénzügyi technológia egy, az utóbbi években rohamosan fejlődő iparág, amely olyan technológiák és szoftverek fejlesztésével foglalkozik, amik a pénzügyi szolgáltatásokat teszik hatékonyabbá, olcsóbbá, sőt, olykor jelenleg még használatban lévő szolgáltatásokat szüntetnek meg, és teljesen újakat alakítanak ki.

A szektor térhódításának mértéke pedig sokkal komolyabb, mint azt hiszed. Egyes számítások szerint a fintech 1.0-n már rég túl vagyunk és jelenleg a 2.0 korszakát éljük, de rövidesen érkezhet a fintech 3.0. Ennek tükrében elképesztő, hogy a magyarok mindössze 5%-a ismeri a fogalmat.

Ahhoz, hogy ezt a fejlődést meg tudjuk érteni, egy kicsit vissza kell mennünk a múltba. A mai fejlődés nagyjából hasonló mértékű, mint az 1800-as években, amikor a közlekedés gyökeresen megváltozott. Az a közlekedési kultúra, ami hosszú évszázadokon át alakult, formálódott, tulajdonképpen 10-15 év alatt teljesen megváltozott és mindenki átállt a motorizált közlekedésre.

A digitális forradalom folyamata nagyjából a kétezres évek elején kezdődött el, ami lényegében párhuzamba állítható az előbb említett közlekedéses példával, hiszen gyökereiben változtatta meg az internet például az emberek közötti kommunikációt is.

Azt gondolom, a most induló fintech lényege ma az, hogy a vállalkozások és a magánszemélyek a pénzügyeiket, a gazdasághoz való kapcsolatukat fogják egész máshogy intézni. - Stygár László, a Számlázz.hu szolgáltatás-fejlesztési vezetője, alapító-tulajdonosa.

Ami azt illeti, a bankrendszer esetén teljes mértékben ugyanaz a helyzet, mint anno volt a közlekedéssel. Évezredek óta ugyanaz az alapja - beteszem a bankba a pénzem, kiveszem a bankból a pénzem, ha pénzre van szükségem, akkor a bankhoz fordulok, és így tovább. Nyilván a folyamat azért változott, de alapjaiban a rendszer évszázadok óta ugyanaz.
A fintech azt is jelenti, hogy ez, az évszázadok óta tartó folyamat gyökereiben fog megváltozni. Mivel  még csak gyerekcipőben jár, ezért nehéz megmondani az irányt, de egy biztos, a VÁLTOZÁS.

És itt lép be a Számlázz.hu!

Stygár László már több, mint 13 éve építi a Számlázz.hu-t, ami 50 ezer+ vállalkozást szolgál ki és 25 millió+ számlát tart nyilván. Így joggal mondhatjuk, hogy 2017-re főleg az új szolgáltatáscsomagok bevezetése után (hiszen konkrét fintech megoldásokat is kínálnak) a Számlázz.hu egy valóságos digitális pénzügyi assszisztenssé fejlődte ki magát.

Ez a számtalan, még Magyarországon is egyedinek mondható szolgáltatásnak köszönhető, mint például:

  • autokassza: bankszámla-számlázó integráció
  • direkt számlázás: olyan számlázási forma, amikor a számlát kiállító vállalkozás egy olyan másik vállalkozásnak küld számlát, ami szintén rendelkezik Számlázz.hu-s fiókkal. Így ez a számla bejövő számlaként fog jelentkezni a másik oldalon, és a két cég kimenő és bejövő számláit egyetlen számlázási fiókon belül kezelheti
  • online fizetési megoldások: régóta várt lehetőség a PayPal bevezetése, de nem ez az egyetlen opció.
  • ugyanilyen még a 0 Ft-os e-számla is, ami a Számlázz.hu-val egyáltalán nem elérhetetlen!

Ezeken a fejlesztéseken kívül azért sokkal több mindenről van szó, amikre december 6-án fény derül, hiszen a Számlázz.hu alapító-tulajdonosa Stygár László lesz a vendégünk a Szakmai szerda című műsorunkban. Szó lesz egy kicsit a múltról, a jelenről, valamint a digitális jövőképről is, ami elképesztő dolgokat tartogat számunkra. Vállalkozóként például rövid időn belül csak a kreatív folyamatokkal kell majd foglalkoznunk, hiszen az adatok a digitális térben saját maguktól fognak áramlani.

Már most kérdésed van? Ne tartsd magadban, írd meg nekünk, és az élő alatt Lászlónak szegezzük majd, vagy tedd fel TE a műsor alatt!

Minden, amit a digitális jövőképről tudni lehet egy helyen! - Találkozunk december 7-én 18 óra 30 perckor a Facebookon! - Ne feledd, aki lemarad, az kimarad!

Köszönjük, hogy az értékes idődet cikkünk olvasására fordítottad! Tudtál róla, hogy elköltöztünk? 

Csekkold le az új oldalunkat, szeretni fogod!

businessandcafe.hu

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása